Sıralama seçin
Toplam 17 ürün görüntüleniyor.
Görünüm:


Toplam 17 ürün görüntüleniyor.

Hikmet Anıl Öztekin Kimdir?

Hikmet Anıl Öztekin, 1986 Trabzon’da doğmuştur. Matematik ve Fizik ile ilgilenmiş, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat Fakültesinde üniversite eğitimini tamamlamıştır. Çalışkan kişiliği ve sosyal sorumluluk konusunda oldukça başarılı olan yazar, ülke genelinde çok sayıda projede yer almıştır. 2006 yılında Hikmet Anıl Öztekin sorumluluğunda başlatılan projesi olan “Kardeş Okul” günümüzde de hala faaliyetlerine devam etmektedir. Yazar Hikmet Anıl Öztekin çalışkanlığının yanı sıra göstermiş olduğu girişimci yapısı ile birçok kurum ve kuruluş tarafından ödüller almıştır. Okul döneminde İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin nazarında üniversitede gerçekleştirmiş olduğu sosyal hizmetleri ve başarıları  sebebiyle  iki kez teşekkür ödülüne layık görülmüştür. Hikmet Anıl Öztekin, Gemi - İnşaat Fakültesinde okurken mimarlık fakültesinde girdiği dersler ile kendini geliştirmeyi hedeflemiştir. Katıldığı dersler ve kendi çabalarının meyvesi olarak Autocad, final cut, photoshop ve motion programları üzerinde iyi derecede kullanabilmektedir. Üniversite yıllarından sonra bir İtalyan gemi şirketinde çalışma hayatına başlatmıştır. Hikmet Anıl Öztekin sosyal konularla ilgilenmiş ve insanlarda farkındalık oluşturma gayesiyle kişisel gelişim ve tasavvuf üzerine araştırmalar yaparak yazarlık kariyerine adım atmıştır. Bununla birlikte Afrika’da suyu olmayan 61 köye su kuyusu açmıştır.

Hikmet Anıl Öztekin Kitapları Nelerdir?

Okuma tekniği kullanımı doğrultusunda faydalanılabilecek bir bilgi topluluğunu oluşturmakta olan kitaplar aynı zamanda birçok olay üzerinde yaşamadan deneyimleme olanağı kazandırmaktadırlar. Hikmet Anıl Öztekin kitapları da faydalı bilgilerle birlikte insan hayatına doğrudan etki eden ve insan psikolojisini anlamaya yardımcı olan detaylar içermektedir. Yazar, genelde kitaplarında bu detayları tasavvuf ve şiir ile birlikte işlemektedir. Bu nedenle özellikle şiir ve tasavvuf ile ilgilenen okurların dikkatini üzerine çekmeyi başarmıştır. Sevginin saf halini satırlara dökerek yazar aşkın en güzel halini okurlara yansıtmak ve aşk üzerine acı çeken sevgililerin hikayesini anlatmayı hedeflemiştir.

Hikmet Anıl Öztekin Tüm Kitapları Nelerdir?

 

Ünlü yazar Hikmet Anıl Öztekin kitapları çok sayıda okur tarafından yoğun ilgi görmüş olan kitaplardır. İlk olarak 26 yaşında “ Elif Gibi Sevmek”  isimli kitabı ile tanınan yazar bu kitabı içerisinde bulunan şiirleri lise döneminde yazmıştır. Lise çağlarında yazılmış şiirlerinin derlenmesi ile birlikte çok sayıda eser ortaya çıkmıştır. Okurlar tarafından da oldukça beğenilmekte olan şiir kitapları aynı zamanda temelinde tasavvufun unsurları ile hoşgörü ve maneviyat gibi duygulara gönderme yapmaktadır. Kısa süre içerisinde birçok eseri ile ilgi toplayan yazara ait kitapları şöyle sıralamak mümkündür;

Bu kitapları ile adını duyuran yazar tasavvufa yönelik tarzı ile okurlarının ilgisini toplamış, şiir ve tasavvufa yeni bir soluk katmıştır. Farklı bir üslup ile okurlarının karşısına çıkmış ve vurgulamış olduğu şiir türü ile edebiyata katkıda bulunmuştur. Yazarın kitaplarının konuları şöyledir:

Elif Gibi Sevmek: Ünlü yazar Hikmet Anıl Öztekin’e ait 179 sayfalık bir yapıt olan “Elif Gibi Sevmek” isimli kitap, ilk olarak 2013 yılında Yakamoz Yayınları tarafından basılmıştır. Yazar kitabı içerisinde sevginin en temiz halini kaleme almıştır. Aşk ve türevleri olarak kaleme alınan bu eser büyük aşk şiirlerinden oluşmaktadır.

Aşk temasıyla gençlere, sıra dışı üslubuyla da her yaştan okura hitap eden bu eserde şiirsel bir anlatıma sahiptir. İçerisinde tasavvuf, aşk, sevgiliye özlem bulunmaktadır. Hikmet Anıl Öztekin, kitabın konusunu ilk olarak şu şekilde açıklamıştır;

“ Elif gibi dosdoğru, sağlam koşulsuz şartsız sevmektir. Elif gibi sevmek bir başlangıçtır. Zamansız mekansız sevmektir. Hareketsiz, yalansız yanlışsız ve derinden sevmektir. Seveceksen elif gibi seveceksindir. Çünkü elif gibi sevmek cesarettir.” der.

Elif Gibi Sevmek – 2: “Elif Gibi Sevmek” ile başlayan ilk şiir kitabının devamı olan “Elif Gibi Sevmek – 2” yine aşk şiirlerinin bulunduğu bir eserdir. Ünlü yazar Hikmet Anıl Öztekin kaleme aldığı eser 2020 yılının mart ayında okurları ile buluşmuştur. Şiirsel anlatımla birlikte akıcı ve anlaşılır bir üsluba sahiptir. Kitaptaki şiirler herhangi bir ölçü ve ile şekillenmemekte, tamamen serbest şiirin tüm özelliklerini taşımaktadır.

“Elif Gibi Sevmek” isimli kitabın devamı niteliğinde yazılmış bir eserdir. Aşk, sevgi ve tasavvufun harmanlanarak kaleme alınmıştır. Din ile aşkın bir arada oluşunu yansıtmış olduğu kitap tüm okurların ilgisini çekmiştir. Kısa süre içerisinde aşkın başka bir boyutta betimlenmesine örnek kitaplardandır.

Eyvallah: Yazar Hikmet Anıl Öztekin, kaleminde 224 sayfalık bir kitap olarak 2015 tarihinde Yakamoz Yayınları aracılığı ile okurlarıyla buluşmuştur. Eyvallah kitabı içeriğinde sevgiye, hasrete ve tabi ki yine aşka yer vermiştir. Her satırında aşka vurgu yapmakta olan kitap okurlar tarafından çok sevilmiş ve büyük ilgi görmüştür. “Eyvallah” kitabının içinden bir alıntı aşağıda listelenmiştir:

Sanki Bir Gün Gelecek Gibi

Penceremden dışarı bakıyorum. Yirmi milyon insan. Koca bir şehir. Böyle bir kalabalıkta insan tek başına kalabilir mi? Öyle yalnızım ki, öyle bir dert var ki anlatamadığım. Derdimi anlayabilecek birine öyle bir sarılasım var ki.

Allah dertli biran kalplerdedir biliyorum,

Ama yine de gelse diyorum, gelse,

Bilmem kaç yıldır içimde yanan bu ateşle

Sarılsam,

Omzunu ıslatsam,

İkimizin de kefareti olsa bu gözyaşları…

Penceremden baktığımda tek bir ağaç görebiliyorum. Ağaçtaki yaprak sayısınca da insan. İnsanlar para edecek her şeyi yakıp yıkıyorlar. İyi ki bizim dediklerimizden bir şey anlamıyorlar.

İyi ki yalnız kalabiliyoruz,

Bir yaprak düşüyor penceremin önündeki ağaçtan.

İste diyorum, bir sevda daha bitti.

Seviyorum diyen biri daha gitti diyorum.

Süzüldü ve yavaşça gitti,

Bazen öyle bir giderler ki,

Sanki bir gün gelecekmiş gibi,

Ama gelmezler…

Zaten en acıtan şey de gitmeleri değil,

Sanki bir gün gelecekmiş gibi gitmeleri olur…

Yazar şiire aşkını, sevgisini, hasretini, hislerini dökmüştür. Bir sevgili hakkında düşünülebilecek en güzel düşüncelerini “Eyvallah” şiirinde anlatmıştır.

Hikmet Anıl Öztekin, “Eyvallah” kitabında birdenbire bırakıp giden sevgilisinin hasretini kaleme almıştır. Hasret kelimesinin ne kadar derin bir yara olduğunu anlatmak isteyen Hikmet Anıl Öztekin, bunu başarılı bir şekilde okurlarına aktarmıştır.

Eyvallah – 2: “Eyvallah – 2” kitabı 2016 yılında yayınlanan bir eserdir. Yakamoz Yayınevi tarafından yayınlanan kitap tür olarak Denemeİnceleme ve Edebiyat türünde bir kitaptır. Duygulara tercüman olmak adına yazılmış bu kitap okurları tarafından çok tutulan bir kitap haline gelmiştir.

Hikmet Anıl Öztekin, aşağıdaki kesit ile okurlarına yalnız olmadıklarını anlatmaktadır.

Herkesin bir derdi vardır. Bazıları geçer, bazıları geçmez. Bazıları anlatılır bazıları da anlatılmaz. Bazen de anlatmak istersin ama dinleyecek kimseyi bulamazsın. Bilirsin, muhabbettir ihtiyacın ama edecek kimse yoktur. İşte bu kitap bunun için, dertleşmek için yazıldı. Yalnız olmadığını bil diye yazıldı. Muhabbet için, muhabbetle yazıldı…

Fesleğen: Destek Yayınları tarafından ilk baskısı 2020 yılında gerçekleştirilmiş bir kitaptır. Yazar Hikmet Anıl Öztekin tarafından kaleme alınmış olan eser dini ağırlıklı bir romandır. Toplamda 216 sayfadan oluşan bu kitap basit ancak hayatın değerlerini ortaya sunan hikayeler ile süslenmiş bir kitaptır.

“Fesleğen” kitabının konusu güzel bir sevme, Allah için sevme, Allah için sevdiğinden vazgeçme ve güzel bir vuslatın tasvirinin yapıldığı kitaptır. Birbirini önce Allah için seven, harama bulaşmamak adına yine Allah için uzaktan sevmeye razı olan iki gencin aldığı büyük ödülün hikayesi anlatmaktadır. Hikaye babasını çok seven 18 yaşındaki genç kız Fesleğeni anlatmaktadır. İmkansızlıkların üzerine kurulmuş bir aşk hikayesi olarak başlayan hikaye üzerinde iki ana karakter bulunmaktadır. Sürprizlerle dolu bir aşkın hikayesi Fesleğen ve Murat karakteri üzerinde oluşturulmaktadır. Ara ara konuşmalara baba figürü de dahil olmaktadır.

Sufi Sözlük: Yazar Hikmet Anıl Öztekin’e ait olan kitap 2018 yılında yayınlanmış bir kitaptır. 272 sayfadan oluşan kitap bir nevi sözlük görevi görmektedir. İslam ve Tasavvuf türünde içeriklere yer verilmiş olan bir kitap soyut anlatımlar içermektedir. Okurların sıkıntı hissettiği zamanlarda rastgele bir sayfa açarak sayfa üzerinde bulunan sözcükleri ve anlamlarını okuyarak huzurlu hissedebilecekleri düşünülmüştür.

Eski sözcüklerin bir nevi tanım sözlüğü oluşturmasını yansıtmaktadır. Konu olarak eskiden kullanılan anlamlı sözler ve onların gerçekten taşıdığı anlamlar vurgulanmıştır. Yazar kitapta Mevlana’nın bir sözünden alıntı yapmıştır. Aşağıda verilen bu alıntıda Mevlana;

İnsan her nefeste yeni birisi olur ve her nefes,

İçini doldurduğumuz kelimelerle

Bilmediğimiz bir âleme yolculuk eder

Sonra da oradan hediyelerle geri döner.

Asırlar boyunca çeşitli kişiler tarafından edilen sözcüklerin anlamlarının bulunduğuna bu kitap sayesinde gerçekliğe şahitlik edeceksiniz.” der.

Hikmet Anıl Öztekin Kitapları Nasıldır?

Yazarın kitaplarında bahsetmek istediği konuların hepsi gerçek anlamıyla birlikte ikincil bir soyut mana da içermektedir. Elif Gibi Sevmek kitapları, sevgi üzerine tanımlar ve bu tanımlar ile oluşturulabilecek şiirlerden oluşmuştur. Tasavvuf tabanlı konular olduğundan anlam olarak derin olsa da anlaşılabilir bir üsluba yer verilmiştir. Aşağıda Elif Gibi Sevmek şiirinden aşkın tanımının yapıldığı bir alıntı verilmiştir. Bu tanıma göre şair;

Elif Gibi Sevmek:

Sen yoktun o zamanlar, çocukluğumda en çok yağmuru severdim ben

Ne zaman bir dert gelse bana, yağmur yağar

Dinler, dokunur ve topraktan kalkan o kokuyu koklardım

Ateşim sönerdi sonra büyüdüm gözlerini gördüm

Yandım, yağmur yağdı ve ilk kez sönmedim

Ben yağmurdan daha fazla bir seni sevebildim.” der.

Hikmet Anıl Öztekin Yazdığı Kitap Türleri Nelerdir?

 Yazarın üslubu, tarzı tasavvuf şiirlerini andırmaktadır. Tasavvufi düşünceye sahip olan şairlerinden kaleme çıkan bu gelenek, tekke edebiyatı olarak da bilinmektedir. Tasavvuf, İslamiyet tüm dünyaya tanıtılmasına da katkı sağlamış bir düşünce tarzıdır. Tasavvufi geleneğin ilk temsilcisi Hoca Ahmet Yesevi olarak bilinmektedir. Bu geleneği tüm dünyaya yansıtan ise Yunus Emre, Pir Sultan Abdal ve Hacı Bektaşi Veli’dir. Tasavvufi düşünce Anadolu’da özellikle 13. ve 15. yüzyıllar arasında yayılmıştır. Yazarın etkisinde kaldığı tasavvuf edebiyatının özellikleri aşağıda listelenmiştir:

  • Sadece tasavvuf ve din konuları işlenmektedir.
  • Bu geleneğin asıl hedefi tasavvufun ve dini inancın yayılması olduğu için sanat ikinci plandadır.
  • Halka hitap eden tasavvuf şiirinin dili sade üslupla yazılmaktadır. Bununla birlikte tasavvufi ve dimi terimlere ve soyut anlamlara yer verildiği okurların anlamakta zorlanacağı bazı kelimeler bulunmaktadır.
  • Tekkelerde ortaya çıkan ve gelişen bir şiir türüdür.
  • Tasavvuf şiirleri bestelenmiş, tekkelerde enstrümanlar eşliğinde söylenmiştir.
  • İslamiyetin yayılmasında etkili olmuştur.
  • Şiirlerin temasında yer alan aşk, daha çok ilahi bir aşkı ifade etmektedir. Modern dünyada tasavvuftan etkilenen şairler dünyevi aşkın temelini ilahi aşka dayandırarak işlemektedir.
  • Nefes, nutuk, devriye, ilahi, şathiye gibi alt türleri bulunmaktadır. Bu türlerin anlamı aşağıda listelenmiştir:
  • Nefes: Alevi Bektaşi aşıklarınca yazılan, Aşık Halk Edebiyatı nazımlarından birisidir. Konusu ahlak ve tasavvuf çerçevesinde şekillenmektedir.
  • Nutuk: Tarikata yeni katılan dervişlere öğretilerde bulunmak amacıyla söylenmiş şiirlerdir. Kaygusuz Abdal, bu türün en önemli temsilcidir.
  • Devriye: İnsanlığın nasıl var olduğunu anlatmaktadır. Dini inanca en fazla yer verilen ve içinde en çok terim barındıran tasavvuf türüdür.
  • İlahi: Allah’a dua etmek ve onu övmek amacıyla yazılmış tasavvuf şiirleridir.
  • Şathiye: Tasavvufu anlatan, tasavvufun inançları hakkında bilgiler veren bir türdür.

Hikmet Anıl Öztekin'in kitaplarında Allah yolunda sevmenin, Allah için sevmenin önemini okurlarına aktarmıştır. Üslubunu olabildiğince sade tutmuş anlatılmak isteneni okurlarına en net şekliyle ifade etmiştir. Ancak, şiirin ve tasavvufun getirilerini de ön plana almıştır. Şiirler serbest nazım ölçüsüyle de yazılmış olsa kendi içinde ahenk barındırmaktadır. Düzyazı şeklinde yazılmış olan eserler ise sade ve soyut detaylardan uzak bir anlatıma sahiptir. Hikmet Anıl Öztekin kitap serisi içinde yer alan tüm eserler tasavvufa ve aşka duyan herkese önerilebilmektedir. Elif Gibi Sevmek adlı eserde, sevmenin anlamında ve derinden sevmenin önemine değinilmiştir. Burada sevginin yaratandan gelen bir duygu olduğuna değinilmiştir. Kitap kurgusu bakımdan da oldukça akıcı ve sürükleyici bir hikayeyi okurlarına sunmaktadır.

Hikmet Anıl Öztekin’e Benzer Yazarlar

Tevekkül, maneviyat ve inancın güncel yaşama uyarlandığı popüler edebiyatın tasavvuftan ilham alınarak kaleme alınmış eserleri okurları kendi iç dünyasına dönüşe çağırmaktadır. Bu unsurları kurgulayan ve Hikmet Anıl Öztekin’in kitaplarıyla benzer eserler yayınlayan yazarlar aşağıda listelenmiştir:

  • Uğur Koşar: Uğur Koşar tefsir, fıkıh ve hadis konusunda eğitimler almış bir danışmandır. Sufilik ve bilgeliğin öğretilerini harmanlayarak nur terapisi konusunda çalışmıştır. Hem nur terapisinden hem de sufiliğin öğretilerin yararlanarak eserler kaleme almıştır. Eserlerinde psikolojiyle ilimi ve zihnin özelliklerini bir arada sunmuştur. Bu sayede okur ve danışanlarının kendilerini keşfetmesini hedeflemiştir. Yazarın “Allah De Ötesini Bırak” kitabı, Allah’a olan aşkı anlatmaktadır. Tevekkülden de bahseden kitap Şems-i Tebrizi’den alıntılar içermektedir.
  • Elif Şafak: Elif Şafak, popüler edebiyatın özelliklerini taşıyan eserler yazmaktadır. Ancak eserlerinde tasavvuftan öğeler olduğu görülmektedir. Yazarın “Aşk” adlı eserinde Mevlana ve Şems-i Tebrizi’nin dostluğu anlatılmaktadır.
  • Metin Hara: Metin Hara aslında esasen kişisel gelişim kitapları yazmaktadır. Ancak bu hitaplarda modern kişisel gelişim unsurlarıyla tasavvuf öğelerini birleştirmektedir. Özellikle yazar sufi kültüründen oldukça etkilenmiştir. Sufizm, tasavvufun diğer bir adıdır. Tasavvufu takip edenler sufi olarak adlandırılmaktadır. Sufi kelimesi Arapça Safâ, yani saflaşma anlamına gelen kelimeden türetilmiştir. Abdülkadir Geylani sufizm için “Tasavvuf haldir, söz ile ele geçmez” der. Ali ibn Sahl Rabban al-Tabari ise “Tasavvuf, Allah’tan uzaklaştıran her şeyin terk edilmesidir.” demiştir. Yani tasavvufun özü, inançtan geçmektedir.
  • Faruk Dilaver: Yunus Emre Dernekleri Federasyonu’nun kurucusu olan araştırmacı yazar, romanlarında ilahi aşka ve tasavvufa yer vermektedir. Aşkın Gerçeği adlı romanında yaşamak için sevmenin önemli olduğundan bahsetmektedir. Sevgiden dolayı duyulan ıstırabın bile tatlı olduğunu vurgular.
Daha fazla bilgi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.