DENEMELER.jpg (166 KB)

Denemeler

Sıralama seçin
Toplam 8411 ürün görüntüleniyor.
Görünüm:


Toplam 8411 ürün görüntüleniyor.

Deneme Kitapları: Hoşça Vakit Geçirmenin En İyi Yolu


Deneme, insanı ve toplumu ilgilendiren günlük yaşamda karşılaştığımız olayların anlaşılır bir üslupla düşünsel derinlikleriyle anlatıldığı, duygusal doyum sağladığımız bir edebiyat türüdür. Deneme kitaplarının ilk örneği 16. yüzyılda Rönesansla birlikte bireyin önem kazanmasıyla ortaya çıkmıştır. 16. yüzyılda Fransa’da ortaya çıkan ilk deneme kitabı Michel De Montaigne aittir. Montaigne’nin Denemeler kitabı, deneme kitapları alanında ilk yazılmış kitap olmasına rağmen en çok okunan deneme kitabı ve en ünlü deneme kitabı olmayı başarmıştır. Denemeler kitabı aynı zamanda yazarını en ünlü deneme yazarı yapmıştır. Deneme türünün başlangıcı Montaigne ile olmuştur ve kendinden sonra gelen tüm deneme yazarlarını etkilemiştir. Deneme kitapları yazarları, kitaplarında Montaigne’ye yer vererek onun hakkını öderler. Montaigne ile birlikte dünya edebiyatındaki deneme yazarlarını saydığımızda R. W. Emerson, Virginia Volf, T. S. Eliot, Paul Valery, Lev Tolstoy, Jorge Luis Borges, Walter Benjamin, Alain De Botton, Charles Baudelaire, Albert Camus dünyaca ünlü deneme yazarlarıdır. Başlıca Türk deneme yazarlarını listelediğimizde ise Nurullah Ataç, Ahmet Rasim, Falih Rıfkı Atay, Salah Birsel, Bilge Karasu, Cemil Meriç, Suut Kemal Yetkin, Ahmet Rasim, Sabahattin Eyüboğlu, Tahsin Yücel, Rasim Özdenören başlıca ünlü Türk deneme yazarlarıdır. Burada belirtilen yazarlar en iyi deneme yazarları olarak kabul edilir ve deneme kitabı önerileri bu yazarların yazdığı kitaplardan önerilir. Okunması gereken deneme kitapları için Dünyaca ünlü deneme yazarlarını ve Türk deneme yazarlarını inceleyebilirsiniz.

Deneme Yazarları: Tatlı Dilli, Açık Sözlü, İçten Edebiyatçılardır
Deneme yazıları, okurken en hoşça vakit geçirilen edebiyat türüdür. Yazar bilgiçlik taslamadan anlatmak istediğini tatlı bir dille anlatır. Kendi kendiyle konuşuyor gibi birisiyle dertleşiyormuş gibi anlatır. Anlattığını içtenlikle ve açık yüreklilikle dile getirir. İnsanda hoş duygular uyandırırlar ve yaşama sevincini aşılarlar. En iyi deneme kitapları yazarlarının taşıdığı özelliklerdir bunlar.

Deneme kitaplarının konusu ölüm, düşünce, özgürlük, sevgi, alışkanlıklar, davranışlar ve gündelik yaşamdır. Deneme kitaplarının konusu geniş olduğu için deneme kitapları kendi içinde türlere ayrılmıştır.

Deneme Türleri:
1. Klasik Deneme: Konusu itibariyle geniş bir yelpazeyi kapsar. İnsanı yansıtan, insana ait özelliklerin psikolojik boyutlarıyla bulunduğu türdür. Montaigne’nin Denemeler kitabı bu türe örnektir.
2. Eleştirel Deneme: Eleştirel deneme yazarı bir konuyu işlerken iyi ya da kötü yanlarını kişisel bir tavırla ele alır. Eleştiri türünden farklı olarak kişisel düşüncelerini dile getirmekten çekinmez.
3. Tarihi Deneme: Bir tarihin bir yerin sosyal, kültürel, siyasal özelliklerinin anlatıldığı türdür. Salah Birsel’in Kahveler Kitabı ve Ah Beyoğlu Vah Beyoğlu bu türe örnektir.
4. Portre Deneme: Bir kişiyi fiziksel ve ruhsal özellikleriyle betimler. Giyim kuşamı, fiziksel, özellikleri, alışkanlıkları ve ruhta bıraktığı izler yazar tarafından anlatılır.
5. Nekrolojik Deneme: Kişinin ölümü üzerine yazılmış denemedir.
6. Güncel Deneme: Günlük yaşamda karşılaşılan durumlar eleştirel boyutta dile getirilir.

Deneme Kitapları: Zengin Bir İçsel Yolculuk için Hemen Okumaya Başlayın!
Deneme türündeki eserler, okura okurken iyi gelen ve huzur veren eserlerin en başında yer alıyor. Yazarın anlattıkları bir anlamda sizler olduğunuz için deneme yazarının ağzından kendi yaşantınızı ve kendi düşüncelerinizi göreceksiniz. Zengin bir içsel yolculuk yapmak deneme kitaplarıyla mümkün. En ünlü deneme yazarlarının en iyi deneme kitaplarını Bkm Kitapla en kolay yoldan alabilirsiniz. En uygun fiyatlı deneme kitaplarını almak için bkmkitap.com sizin en yakın adresinizdir.

Daha fazla bilgi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.