98,00 TL
69,58 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
28,42 TL
Babalar ve Oğullar Hakkında Bilgiler
Türü: Klasik Romanlar ve Kitapları
Sayfa Sayısı: 294
ISBN: 9786257062251
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 10 adet satılmıştır.
Ivan Sergeyevich Turgenev
Ivan Sergeyevich Turgenev
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Babalar ve Oğullar Kısa Özet

    Babalar ve Oğullar Kitabını Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

    Babalar ve Oğullar, Rus şair, yazar, oyun yazarı ve çevirmen İvan Sergeyeviç Turgenyev tarafından 1862 yılında yayımlanan ve yazarın başyapıtı olarak anılan, Rus ve dünya edebiyatının temel kitaplarından biri olan ve nihilizm terimini bir romanda ele alan ilk eser olma özelliği taşıyan kitaptır. Eser tüm dünyada birçok dile çevrilmiş ve birçok yayınevi tarafından yayımlanmış.

    İvan Sergeyeviç Turgenyev (9 Kasım 1818, Orel - 3 Eylül 1883, Bougival), nihilist başkaldırının yazarı olarak anılan, döneminin toplumsal yapısını, sınıf ve kuşak çatışmasını, bunalımlarını tahlil eden ve romana bireyi ön plana çıkaran, felsefi bir boyut kazandıran 19. yüzyıl Rus şair, yazar, oyun yazarı ve çevirmendir.

    Babalar ve Oğullar Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?

    Babalar ve Oğullar kitabının fiyat aralığı 4,90 TL ve özel baskılar dahil 69 TL arasında farklılık göstermektedir. Babalar ve Oğullar kitabının fiyatını belirleyen faktörler aşağıda listelenmiştir.

    • Babalar ve Oğullar kitabını yayımlayan yayıncının büyüklüğü
    • Babalar ve Oğullar kitabı için hedeflenen pazar
    • Kitabın yayım tarihi
    • Kitabı yayıma hazırlarken kullanılan malzemelerin maliyeti
    • Babalar ve Oğullar kitabının kapak tasarımını yapan kişi veya kişilerin şöhreti
    • Kitap için belirlenen satış stratejisi
    • Kitabın kaç sayfadan oluştuğu 

    Babalar ve Oğullar Kitabının Yazarı Kimdir?

    Babalar ve Oğullar kitabının yazarı İvan Sergeyeviç Turgenyev’dir. Turgenyev, 9 Kasım 1818 tarihinde Rusya’nın Orel kentinde dünyaya gelmiştir. Babası bir süvari albayıdır ve soylu bir aileye mensuptur. Annesi ise otoriter bir kişiliğe sahip olan Varvara Petrovna Lutovina’dır. Yazar, özel okullarda eğitim görmüş, özel dersler almış ve henüz küçük yaşta Almanca, İngilizce ve Fransızca öğrenmiştir. Henüz 16 yaşındayken de babasını kaybetmiştir. İvan Sergeyeviç Turgenyev, bir süre Moskova Üniversitesi’nde okumuş ardından da St. Petersburg Üniversitesi’nde klasikler, Rus edebiyatı ve filoloji eğitimi almıştır. 1838-1841 yılları arasında tarih ve felsefe okumak üzere Berlin Üniversitesi’ne gitmiştir. Bu dönemde kendini Georg Wilhelm Friedrich Hegel’in fikirlerine yakın bulmuştur.

    İvan Turgenyev, Rusya’nın gelişmesi için Batı’yı taklit etmesi, köleliğin kaldırılması gerektiği savunmuştur. 1842 yılında Rus eleştirmen Belinski  ile tanışmıştır. Belinski, Turgenyev’in ilk edebi eserlerini beğeniyle karşılamıştır. Puşkin ve Gogol‘den etkilenen Turgenyev, adını ilk olarak 1950 yılında yayımlanan "Gereksiz Bir Adamın Güncesi" isimli novellası ile duyurmuştur. İlk önemli eseri ise "Avcının Notları" isimli eseridir. Turgenyev’in çıktığı av gezileri esnasındaki gözlemlerini, Çarlık Rusya’sındaki zor ve merhametsiz köy yaşamını ele alan öykülerden oluşan bir kitaptır.

    İvan Sergeyeviç Turgenyev; Rudin, Asilzade Yuvası, Arefesinde, Babalar ve Oğullar, İlk Aşk, Duman ve Mumu gibi birçok eser kaleme almıştır. Rudin, İvan Turgenyev’in ilk sosyal romanıdır. Eserde, kitaba adını veren Rudin karakterinin arzuları ve trajedileri ele alınmıştır. Duman, 1867 yılında yayımlanmış bir eserdir ve 1861 reformlarının ardından Rus toplumunun yaşadığı belirsizlik, şüphe ve umutsuzluğu anlatmaktadır. Arefesinde isimli eser, Yelena Stahova isimli bir genç kızın, İnsarov adlı genç bir Bulgar devrimciye olan aşkını anlatmaktadır. Asilzade Yuvası, aradığı mutluluğu Batı’da bulamayan bir Rus soylusunun eve dönüş hikayesidir. İlk Aşk, Ivan Sergeyeviç Turgenyev’in kendi gençliğine bakarak kaleme aldığı bir eserdir. Kitap, romantik edebiyatın önemli örneklerinden biridir.

    İvan Sergeyeviç Turgenyev, kaleme aldığı yapıtlarda umut, çaresizlik ve hüsran gibi duyguları sıkça işlemiş, insanın iç dünyasını yansıtan eserler kaleme almıştır. Kitaplarını hem olumlu hem de olumsuz yönde eleştirenler olmuştur. Yazar, yaşamının büyük bir kısmını Rusya’nın dışında geçirmiş, Emile Zola, Alphonse Daudet, Edmond de Goncourt ve Gustave Flaubert gibi tanınmış yazarlarla arkadaşlık kurmuştur. Birçok ünlü yazar ile arası iyi olan Turgenyev, Rus meslektaşlarıyla iyi anlaşamamıştır. Fyodor Dostoyevski, bazı eserinde Turgenyev’i hicvetmiştir. İvan Sergeyeviç Turgenyev de Dostoyevski hakkında yazılar kaleme almıştır. Bir süre dostluk kurduğu Tolstoy ile de arası kötüleşmiştir. Tolstoy ile ilgili "Tam zıt noktalardayız. Ben çorbayı sevsem, eminim ki Tolstoy nefret eder." demiştir. Aralarındaki çekişme düelloya kadar varsa da araya giren hatırı sayılır kişiler sayesinde engellenmiştir. Fakat birbirleri ile konuşmayı sonlandırmışlar ve bir daha görüşmemişlerdir.

    İvan Turgenyev, hiç evlenmemiştir. Gençliğinde yaşadığı bir ilişkiden Paulinette isimli bir kızı vardır. 19. yüzyılın önde gelen Opera şarkıcılarından, İspanyol asıllı Fransız Pauline Garcia Viardot’un Sevilla Berberi yorumunu dinledikten sonra sanatçıya aşık olmuştur. Fakat Viardot, o dönemde evli bir kadındır. Tüm dünyada birçok okuru ve yazarı etkilemeyi başaran İvan Sergeyeviç Turgenyev, 64 yaşında yani 3 Eylül 1883 tarihinde Fransa’da ölmüştür. İsteği üzerine naaşı Rusya’ya getirilmiş ve Belinski’nin mezarının yanına defnedilmiştir.

    Babalar ve Oğullar Kitabının Sayfa Sayısı Kaçtır?

    Babalar ve Oğullar kitabının sayfa sayısı 259’dur. Kitabın sayfa sayısı yayımlandığı yayınevi ve özel baskılara göre değişiklik göstermektedir.         

    Babalar ve Oğullar Kitabının Türü Nedir?

    Babalar ve Oğullar kitabının türü romandır. Felsefi bir eserdir ve Rus edebiyatında tam manasıyla kaleme alınan ilk modern roman örneği olarak kabul edilmektedir.

    Babalar ve Oğullar Kitabının Konusu Nedir?

    Babalar ve Oğullar kitabı, nihilist gençlik ve eski nesil arasındaki kuşak çatışmasını konu almaktadır. Eserde geleneksel otoritelerin tümünü reddetmenin simgesi haline gelen Bazarov tipi ile Rusya’nın çalkantılı bir dönemine ışık tutulmaktadır. Doktor Bazarov, bilimi tüm geleneksel kurum ve otoritenin önüne koyan, nihilist ve başkaldıran bir karakterdir. Eser, "kır kökenli soylu aydınların, kent kökenli radikal aydınlara yenik düşüşü" şeklinde de yorumlanmıştır. Babalar ve Oğullar kitabında, Arkadi Petroviç karakteri üniversiteyi bitirdikten sonra arkadaşı Bazarov ile birlikte babasının çiftliğine dönmektedir. Fakat Arkadiy Petroviç’in babası, okuldan dönen oğlunu tanımadığı bir şekilde bulmuştur. Oğlu ve arkadaşı, kendi değerlerini reddeder olmuştur.

    Babalar ve Oğullar kitabı hakkında Anton Çehov, "Tanrım! Babalar ve Oğullar’ın görkemi nedir öyle! Adeta bıçağın kemiğe dayanması gibi bir şey. Bazarov’un hastalığı nasıl da güçlü anlatılmış, kendimi halsiz düşmüş ve sanki ondan hastalık kapmış gibi hissettim. Ya Bazarov’un sonu? Ya ihtiyarcıklar? Kukşina? Nasıl yaptığını şeytan bilir. Tam anlamıyla dâhiyane." yorumunu yapmıştır. Eserin yayımlanmasından sonra Turgenyev, dünyada "Avrupalı bir bakışa sahip tek Rus yazar" şeklinde tanımlanmıştır. Fakat eser Rusya’da büyük tepki ile karşılanmıştır. Turgenyev ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştır. Babalar ve Oğullar kitabı tüm dünyada birçok dile çevrilmiş ve milyonlarca okura ulaşmıştır. Türk okurlarının da ilgisini çeken ve birçok farklı yayınevi tarafından yayımlanan eser hakkında Yekta Kopan, "Turgenyev, Babalar ve Oğullar’da baba-oğul fotoğraflarının en sarsıcılarından birini çekmeyi başarmış." yorumunu yapmıştır.

    Babalar ve Oğullar Ana Karakterleri Kimlerdir?

    Babalar ve Oğullar kitabının ana karakterleri aşağıda listelenmiştir.

    • Yevgeniy Vasilyiç Bazarov: Doktor olmak için çaba gösteren Nihilist bir fen bilimleri öğrencisidir. Düşünceleri ile Arkadi’ne akıl hocalığı yapmaktadır.
    • Arkadi Nikolayeviç Kirsanov: Bazarov’un arkadaşıdır ve bir nihilisttir. St. Petersburg Üniversitesi’nden yeni mezun olmuştur.
    • Nikolay Petroviç Kirsanov: Mülk sahibi, liberal demokrat biridir. Arkadi’nin babasıdır.  Fenichka’ya aştır fakat itiraf etmeye utanmaktadır. Nihilistlerlerin örnekleri ve ağabeyinin onayıyla Fenichka ile evlenmiştir.
    • Pavel Petroviç Kirsanov: Aristokratik iddialara sahip bir burjuva olan Pavel, Nikolay Petroviç Kirsanov’un ağabeyidir. Reform yanlısıdır ve Bazarov’dan nefret etmektedir.
    • Vasilyev İvanoviç Bazarov: Emekli bir askeri hekim ve küçük çaplı bir derebeyi olan Vasilyev, Bazarov’un babasıdır. Eğitimli ve kültürlü biri olsa da kırsal bölgede bir çeşit tecrit yaşamı sürdüğü için modern düşüncelere sahip değildir. Tanrıya olan bağlılığını açıkça beyan etmekte ve geleneklere olan sadakatini sürdürmektedir.
    • İrina Vasilyevna Bazarova: Geleneklere bağlı, dindar bir Ortodoks Hristiyan, tipik bir 15. yüzyıl Moskova aristokratı olan İrina, Bazarov’un annesidir. Çocuğuna karşı büyük bir sevgi beslemektedir fakat oğlunun dini reddetmesi karşısında dehşete kapılmıştır.
    • Anna Sergeyevna Odintsova: Nihilist arkadaşlarını malikanesinde ağırlayan varlıklı bir duldur. Bazarov’a aşıktır. Duygusal karmaşa içine düşmekten korktuğu için aşkını gizlemektedir.
    • Katya Sergeyevna Lokteva: Anna’nın kardeşidir. Ablasının yanında rahat bir yaşam sürmektedir fakat çekingen birisidir ve ablasının gölgesinde kalmıştır.
    • Feniçka: Nikolay Petroviç Kirsanov’un aşık olduğu hizmetçisidir.
    • Victor Sitnikov: Popülist gruplara katılan, kendini beğenmiş, züppe birisidir ve Bazarov’un popülist fikirleri savunmaktadır.
    • Pierra: Nikolay Petroviç’in malikanesinin uşağıdır.

    Babalar ve Oğullar Kitabı Kimler için Uygundur?

    Babalar ve Oğullar kitabı tüm kitapseverler için uygundur. Babalar ve Oğullar kitabını okuyabilecek yaş grupları aşağıda listelenmiştir.

    • 14 - 24 yaş arası
    • 25 - 35 yaş arası
    • 36 - 46 yaş arası
    • 47 - 57 yaş arası
    • 58 - 68 yaş arası
    • 69 - 80 yaş arası

    Babalar ve Oğullar Kitapları Kişisel Gelişime Nasıl Katkı Sağlar?

    Babalar ve Oğullar kitabının okurların kişisel gelişimine sağladığı katkılar aşağıda listelenmiştir.

    • İvan Sergeyeviç Turgenyev’in "Babalar ve Oğullar" kitabı entelektüel birikimi artırmaktadır.
    • Babalar ve Oğullar kitabı okurların hafızasını güçlendirmektedir.
    • Babalar ve Oğullar kitabı hayal gücünün gelişmesine katkı sağlamaktadır.
    • Babalar ve Oğullar kitabında yaşanan olaylar okurların empati yeteneğini geliştirmektedir.
    • Analitik düşünme yeteneğini geliştirmektedir.

    Babalar ve Oğullar Kitabı için Kapak Fotoğrafı Nasıl Çizilir?

    Kitap, ciltlenmiş basılı ya da el yazılı kağıt yaprakların bir araya getirilesi ile oluşan okumalıktır. Kitap okumak, okurları bilgilendirmekte, kültürel açıdan geliştirmektedir. Kitaplar konu ve görsel bakımdan sanat yapıtı niteliği taşımaktadır. Bu sanat yapıtlarının sağlıklı bir şekilde muhafaza edilebilmesi için fazla ışık, ısı ve nem olmayan yerlerde saklanması gerekmektedir.

    Kitap için kapak tasarımı önemlidir. Tasarımı yapacak kişinin eser hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Tasarlanan kapak, eserin konusuna uygun, yazıyı ve görseli estetik bir şekilde birleştiren bir düzene sahip olmalıdır. Kapaklar okurların kitapla kurduğu ilk bağı etkilemektedir. Bu sebeple kapakta kullanılan görseller, konunun anlamını görsel açıdan estetik bir biçimde yansıtmalıdır. Okurlar tarafından beğenilen kapak tasarımlarının kitap satışını olumlu yönde etkilediği bilinmektedir.

    Kitap kapakları tasarımcı, illüstratör veya grafik tasarımcı tarafından tasarlanmaktadır. Tasarımı üstlenecek kişinin tasarım konusunda deneyimli ve yetenekli olması, kapak tasarımını yapacağı kitap hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Kitap kapağı tasarımını yetenekli tasarımcılara yaptıran yayınevlerinin kitapları ön plana çıkmaktadır.

    Babalar ve Oğullar kitabı için kapak fotoğrafının çizilme aşamaları aşağıda listelenmiştir.

    • Babalar ve Oğullar kitabının konusuna uygun kapak tasarımına karar verilmektedir.
    • Babalar ve Oğullar kitabı için belirlenen görseller uzmanlar tarafından incelenmekte ve kitap içeriği ile uyumlu olup olmadığı tespit edilmektedir.
    • Tasarımının okuyucu kitlesine uygunluğu araştırılmaktadır.
    • Kitap için seçilen tasarımın yüzey üzerinde kullanılacağı alan ve boyutları belirlenmektedir.
    • Tasarım için eskiz çizilmektedir.
    • Tasarımda kullanılacak renkler ölçülmekte ve kodlanmaktadır.

    Babalar ve Oğullar Kitabı için Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

    Babalar ve Oğullar kitabı için kullanılan malzemeler ve bu malzemeler kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir.

    • Babalar ve Oğullar kitabı için kullanılacak kağıt sağlam olmalıdır. En az 2. hamurdan kağıt kullanılmalıdır. 2. hamur kağıdın içerisinde yer alan selüloz ile odun oranı neredeyse birbirine eşittir ve tam beyaz bir renge sahip değildir.
    • Babalar ve Oğullar kitabının iç sayfaları için mat renklerde kağıt seçilmelidir. Mat renkli kağıt, yazıların okunmasını kolaylaştırmaktadır.
    • Kitap sayfaları birleştirilirken kopmaya ve dağılmaya karşı dayanıklı olmasına dikkat edilmelidir.
    • Kitabın dayanıklı bir cilde sahip olmalıdır ve dağıtıma çıkmadan önce kontrol edilmelidir.
    • Kitaptaki yazıların zarar görmemesi için kaliteli mürekkep kullanılmalıdır.

    Babalar ve Oğullar Benzeri Roman Türündeki Diğer Eserler Nelerdir?

    Babalar ve Oğullar benzeri diğer eserler aşağıda listelenmiştir.

    Turgenyev Benzeri Diğer Yazarlar Kimlerdir?

    Turgenyev benzeri diğer yazarlar aşağıda listelenmiştir.

  • 2. Hamur

Babalar ve Oğullar Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.