135,00 TL
94,50 TL
%30 indirim
Kazancınız
:
40,50 TL
Bulantı Hakkında Bilgiler
Türü: Fransız Edebiyatı Kitapları
Sayfa Sayısı: 260
ISBN: 9789755102108
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
satis-icon
Satış Rakamları 12495 adet satılmıştır.
Jean Paul Sartre
Jean Paul Sartre
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Bulantı Kısa Özet

    20. yüzyılın önde gelen aydınlarından Jean-Paul Sartre, romanları, oyunları ve düşünce yazılarıyla varoluşçuluk düşüncesini olduğu kadar bütün bir yüzyılı da derinden etiklemiştir.

    Bulantı, 20. yüzyılın en etkili düşünürlerinden Jean-Paul Sartre`ın ilk romanı. Bireyin kökten özgürlüğünü vurgulayan varoluşçu akımın sözcülüğünü üstlenen Sartre, adını 1938`de yayımlanan bu romanıyla duyurmuştu. Günlük biçiminde yazdığı bu kitabında, romanın kahramanı Roquentin`in dünya karşısında duyduğu tiksintiyi anlatıyordu. Bu tiksinti yalnızca dış dünyaya değil, Roquentin`in kendi bedenine de yönelikti. Kimi eleştirmeler romanı hastalıklı bir durumun, bir tür nevrotik kaçışın  ifadesi olarak değerlendirdilerse de, Bulantı, yansıttığı güçlü bireyci ve toplum karşıtı düşüncelerle, sonradan Sartre`in felsefesinin temellerini oluşturacak birçok konuya yer veren özgün bir yapıttı.

    "Varoluş"la yüz yüze gelen Ronquentin`in geçirdiği değişimi anlatan Bulantı, varoluşçuluğun kült kitaplarından biri oldu. 20.yüzyıl roman sanatında da önemli bir yeri olan bu kitabı, Selahattin Hilav`ın usta işi çevirisiyle sunuyoruz.

  • 2. Hamur

Bulantı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.