Sıralama seçin
Toplam 17 ürün görüntüleniyor.
Görünüm:


Toplam 17 ürün görüntüleniyor.

Khaled Hosseini Kimdir?

Khaled Hosseini 4 Mart 1965 senesinde Afganistan’da dünyaya gelmiştir. Kabil’de doğan yazar, Farsça ve Tarih öğretmenliği yapmıştır. Ailesinin Paris’e yerleştirilmesiyle beraber komünist darbe dönemini yaşamışlardır. Sovyet ordusunun işgaline uğrayan ve siyasi sığınma talebinde bulunan ailesi daha sonra Amerika’ya sığınmıştır. 1984’te liseden mezun olan Khaled, 1988 senesinde Santa Clara Üniversitesinde yüksek lisansa başlamıştır. 1989 senesinde California Üniversitesinde Tıp fakültesine gitmiştir. Tıp öğrenimi gördükten sonra cerrahlık yapmaya başlamıştır. Doktorluk yaptığı sırada dünyaca ünlü olan “Uçurtma Avcısı” kitabını yazmıştır. Adını duyurmayı başaran yazar daha sonra 2007 senesinde “Bin Muhteşem Güneş” kitabını yazmıştır. 2013 senesinde “Ve Dağlar Yankılandı” isimli kitabıyla beğeni kazanmıştır. Kitapları pek çok dile çevrilmiş ve tüm dünyada 40 milyondan fazla sayıda satmıştır. Çok satanlar listesine giren kitaplarıyla ününü artıran yazar, 2006 senesinde BM Mülteciler Yüksek Komiserliğine elçi olarak atanmıştır. Mültecilere yardım ederken bir taraftan resmi görevlerini yerine getirmiştir. Afganistanlı olan Khaled Hosseini, Afganistan halkına yardımcı bulunmuş ve kendi isminde bir vakıf kurmuştur. Kuzey Kaliforniya bölgesinde yaşamaya devam etmektedir. 

Mülteci, çocuk ve kadın hakları konusunda Afganistan’da verilen yaşam mücadelelerini kurgularında göstermektedir. Sınıfsal farklılıklar, halk arasındaki mücadeleler ve Taliban yönetiminin Afganistan’da yaşattığı ırkçılık gibi mücadeleler kitaplara konu olmuştur. İnsan olmasına izin verilmeyen mültecilerin psikolojisini anlamanıza yardımcı olacak olan kitaplar, olay örgüsüyle okura kitap okumayı sevdirmektedir. İronilere kitabında yer veren Khaled Hosseini, ustalıkla ve akıcı bir dille yazmaktadır. 

Khaled Hosseini Kitapları Nelerdir?

Khaled Hosseini kitapları roman türündedir. Romanlarıyla meşhur olan Yazar, mültecilere yardım sağlamasıyla ve insanlara olan sevgisiyle de tanınmaktadır. Taliban yönetimine  şahit olmuş içinde bulunduğu zorlu durumları eserlerine yansıtmıştır. Kitapları cep boy, normal boy ve midi boy gibi farklı alternatiflerde satışa sunulmaktadır. Ses getiren kitapları defalarca kez basılmış ve geniş kitlelerin beğenisini kazanmıştır. New York Times çok satanlar listesine giren kitapları, okur kitlesinin genişlemesine katkıda bulunmuştur. 

  • Uçurtma Avcısı
  • Ve Dağlar Yankılandı
  • Bin Muhteşem Güneş
  • Deniz Duası

Yazara ait dört adet kitap bulunmaktadır. Kitapları set halinde kutulu şekilde de satışa sunulmaktadır. Şu an ABD vatandaşı olan yazar, kitaplarında anlattığı konularla mültecilerin yaşadığı olumsuzlukları gözler önüne sermiştir. İnsanların şiddet ve savaş ortamında yaşadığı adaletsizlikler, işkenceler “Uçurtma Avcısı” kitabında yer almaktadır. 

Khaled Hosseini kitapları içerisinde sevgi, bağlılık, sadakat, kardeşlik gibi temalar ön plana çıkmaktadır. Yazar insanın doğduğu yerin nereye giderse gitsin peşinden geleceğini ve bazı şeylerden vazgeçilemeyeceğini kitaplarında anlatmaktadır. Anne ve babasız büyüyen çocukları, mültecileri, görülmeyen ve duyulmayan insanları hikayelerine konu edinmiştir. Khaled Hosseini romanları duygusallığı ve olay örgüsüyle her yaştan insanı etkilemektedir. Tüm dünyada milyonlarca kez okunan romanlarının yaş sınırı bulunmamaktadır. 

Yazar, insani bir şekilde mücadele etmek ve haklarını kazanmak isteyen halkı kitaplarında göstermektedir. Akıcı dili ve anlaşılır anlatımıyla olay örgülerinde başarı yakalamıştır. 

Uçurtma Avcısı Kitap Konusu Nedir?

Khaled Hosseini Uçurtma Avcısı 375 sayfadan oluşan bir romandır. Eser, Kabil’de Monarşi sistemiyle beraber büyüyen Hasan’ı ve Hasan’ın süt kardeşlerinin birlikte büyüdüğü yılları anlatmaktadır. Aynı evde büyüyen çocuklar arasındaki uçurumu okura aktarmıştır. 

Hasan ve Emir isimli iki çocuğun hikayesi kitaba konu olmaktadır. Fakir babaya sahip olan Hasan ile karşılaşan Emir’in hikayesi anlatılmaktadır. Geçmişinden kaçan Emir’in yaşadıkları ve Hasan’a yaptıkları kitabın ana konusunu oluşturmaktadır. Hasan’a yaptıklarından çok utanan Emir, Pazar yerinde Süreyya isimli bir kıza aşık olması ve daha sonra evlenmesi anlatılmaktadır. Olay örgüsünün devamında arkadaşlık ve sadakate dair pek çok önemli detay yer almaktadır. Baba ve oğulun birbirlerine duyduğu sevgi, fedakarlık ve yalanlar romanın arka planını oluşturmaktadır. Bir şehrin yok edilmesi ve arkasında yatan tarihi gerçeklikler romana konu olmuştur. Dostluk ve dostluğa dair pek çok değer, Uçurtma Avcısı kitabının ana temasını oluşturmaktadır. Uçurtma Avcısı, tekrar iyi olabilmenin mümkün olduğunu ve insanın hatalarını telafi edebileceğini konu edinmektedir. Arkadaşlık, dostluk gibi kavramları anlatan kitap, Kabil’in bir şehrinde geçmektedir. 

Hayatta her şeyin bir bedeli olduğunu, insanın yaşattıklarına karşılık iyi veya kötü karşısına hayatın bir şeyler çıkardığı anlatılmaktadır. İhanetin ve sadakatsizliğin bedellerini insanın yine kendi yaşamak zorunda kaldığı gösterilmektedir. Savaştan etkilenen çocuklar tüm gerçekliğiyle anlatılmaktadır. İnsanlığa karşı zulüm yapanlar ve ırkçılık, mülteci karşıtlığı gibi sorunlar kitaplarında geçmektedir. Afganistan’da çocukların çocukluğunu yaşayamadığı, insanların zulüm yaşadığı gerçekçi bakış açısıyla yansıtılmaktadır.  

Ve Dağlar Yankılandı Kitap Konusu Nedir?

Khaled Hosseini “Ve Dağlar Yankılandı” kitabı Abdullah ile Peri isimli iki karakterin hikayesini anlatan roman, çok satan romanlar arasına girmiştir. Annesiz büyüyen iki kardeşin hikayesi kitaba konu olmaktadır.  Abdullah ve Peri isimli karakterler kitabın ana kahramanlarıdır. Baba, çocukları için daha iyi bir hayat umudu taşımakta ve yolculuk yapmaktadır. Kitapta anlatılan babanın fedakarlıkları, kardeşlerin bağlılığı ve sadakati okurların ilgisini çekmiştir. Annesiz büyüyen çocukların yaşantıları, kardeşlerin birbirine tutunma çabası ve babalarının mücadelesi okurları duygulandırmıştır. Afganistan’ın köyünde başlayan olaylar Kabil, Paris, San Francisco gibi şehirlerle devam etmiştir.

Toplumun sosyal yapısını gözlemleyen, ihlalleri ve yapılan haksızlıkları gözlemleyen yazar; bu eserinde yozlaşmaya karşı insanların psikolojilerinin ne hale geldiğini göstermektedir. Seçim şansı olmayan insanların yoksun kaldıkları sevgiyi kitaplarında işlemiştir. 

Bin Muhteşem Güneş Konusu Nedir?

Khaled Hosseini Bin Muhteşem Güneş kitabı 375 sayfadan oluşur. 2008 yılında yayımlanan eser, Leyla ve Tarık adındaki iki genç arasında geçmektedir. Romanda birbirine aşık olan Leyla ile Tarık, Raşit’in hikayesi anlatılmaktadır. Hikayede Leyla Raşit ile evlendikten belirli bir zaman sonra Meryem ile Leyla çok iyi iki arkadaş olmaya başlar.

İkinci romanı olan Bin Muhteşem Güneş, yazarın çok okunan ve bilinen bir eseri olmuştur. Doğduğu toprakları anlatan yazar, iki kadının kesişen hayatına değinmektedir. Küçük yaşta evlendirilen çocukları ve geçmişe gömülen aşkları anlatan roman; hasret ve dostluk gibi değerleri okura hissettirmektedir. Dostluk, arkadaşlık ve hasret gibi duyguları anlatan roman, çok satmış ve pek çok dile çevrilmiştir. Yozlaşan toplum düzenindeki işkenceler, şiddet ve istismarlar eşitsizlik oluşturmaktadır. İnsanlar güvenli bir ortamda olmadığı için ellerinden çoğu hakları alınmıştır. Eğitim, mülkiyet ve özgürlük hakkına sahip olmayan bireyler, yozlaşan bir toplum içerisinde yaşam sürmektedir. 

Yazar bu eserde toplumun sosyolojik yapısını yansıtmaktadır. Mülteciliğin tercih olmadığını vurgulamaktadır. Kitaplarında aile, dostluk ve arkadaşlık değerlerine verdiği önemi gösteren yazar; okurun dönem hakkında bilgi sahibi olmasına da yardımcı olmaktadır. 

Kitapta seçim şansı olmayan insanlar, aileleriyle ve çevresindeki diğer insanlarla problemler yaşamaktadır. Yaşadıkları problemleri ve temel değerlerindeki eksiklikleri kitaplarına yansıtan Halit Hüseyni; insani mücadeleleri yalın bir dille anlatmaktadır. 

Deniz Duası Kitap Konusu Nedir?

Tüm dünyada milyonlarca kez okunan romanlarıyla adını duyuran Khaled Hosseini     , “Deniz Duası” adlı kitabın yazarıdır.      Kitapta üç yaşındaki bir mültecinin boğulan cesedinin      Akdeniz’de kıyıya vurması anlatılmaktadır. Aylan Kurdi isimli mültecinin hikayesi, mülteci sorunlarına karşı çözüm getirmek amacıyla yazılmıştır. Deniz Duası Suriyeli babanın oğluna karşı yazdığı mektuplarını içerisinde bulundurmaktadır. Savaştan kaçan, kimi zaman hayatını kaybeden mültecilerin hayatları kitaba konu olmuştur. UNHCR’de görev alan iyi niyet elçisi, kampları ziyaret ederek mülteci sorunlarına karşı çözüm bulmak ve yardım istemek için çalışmalar yapmaktadır. 

Bağış toplayarak elinden geleni yapmaya çalışan yazar, kitaplarında mültecilere ve ırkçılık sorularına karşı çözüm yolu getirmeye çalışmıştır. Khaled Hosseini Deniz Duası kitabı tüm dünyada sevilen ve bilinen bir eser olmuştur. 

Khaled Hosseini Kitap Setleri Nelerdir?

Khaled Hosseini kaç kitabı var sorusuna yanıt olarak dört cevabı verilebilir. Yazara ait dört adet kitap bulunmaktadır. Khaled Hosseini kitap seti  Everest Yayınları tarafından yayımlanmaktadır. Yazara ait roman türündeki ciltli kitaplar, kalın kapak tasarımına sahiptir. Eserleri farklı yabancı dillere de çevrilerek geniş bir okur kitlesiyle buluşmuştur. Khaled Hosseini tüm kitapları başarı yakalamış ve her tarzdan okur tarafından okunmuştur. Khaled Hosseini eserleri Khaled Hosseini - 3 Books Box Set yabancı dile çevrilen baskı çeşitleri de bulunmaktadır. Kitap setleri içerisindeki her roman sırayla okunarak konu bütünlüğü sağlanabilir. 

En Çok Okunan Khaled Hosseini Kitapları Nelerdir?

Khaled Hosseini kitapları Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki farklı dilde yayımlanmaktadır. Tarihi kurgu roman yazarı olan Halid Hüseyni, drama türünde de başarı yakalamayı başarmıştır. Yazar, döneminde görülen sınıfsal ayrımları, farklılıkları ve dışlanmışlıkları eserlerine de yansıtmıştır. Dönem içerisinde insanların birbirine bakış açısını yansıtan yazar, okura empati kurma fırsatı tanımaktadır. Aile içi ilişkileri yansıtma şekli ve akıcı dili ile okur kitlesinin beğenisini kazanmayı başarmıştır. 

  • Uçurtma Avcısı: Khaled Hosseini Uçurtma Avcısı konusu kısaca ihanet ve sadakatin bedelidir. Aynı evde büyüyen iki kardeşten birinin diğerine yaptığı ihanet, onu geride bırakarak gidişi ve yaşanan olaylar dramatik bir şekilde anlatılmıştır. Etnik azınlıktan olan çocuğun dışlanması, zenginlerin yüceltilmesi gibi dönemin sınıfsal farklılıkları romana yansımıştır. The Kite Runner ismiyle İngilizce çevirisi yayımlanan roman farklı ülkelerde de okunmaya devam etmektedir. 
  • Ve Dağlar Yankılandı: Khaled Hossein’in son kitabı olan “ Ve Dağlar Yankılandı “ kitabı yaşam boyu yapılan seçimlerin insan hayatına olan etkilerini konu almaktadır. Eser düş kırıklarını ve hoşgörüyü, tutkuyu anlatarak insanın yaşam yolcuğunu somutlaştırmıştır. Kitabın İngilizce hali ise And the Mountains Echoed: A Novel ismiyle yayınlanmıştır.
  • Bin Muhteşem Güneş: A Thousand Splendid Suns adıyla yabancı dilde de yayımlanan kitap, yazarın doğduğu toprakları anlatmaktadır. Yaşamların birbiriyle kesişmesi ve dostlukların bağı, kitabın ana konularından olmuştur.  

Khaled Hosseini Edebi Yönü Nasıldır?

Khaled Hosseini, kitaplarında kendi kişiliğinden izler bulundurmaktadır. Halit Hüseyni, kendi yaşadığı coğrafyayı ve zorbalıkları kitaplarında kurgusal olarak işlemiştir. Irkçılık, savaş, zulüm gibi çeşitli olumsuzluklara yer vererek savaşın etkilerini gerçekçi bir şekilde aktarmıştır. Yazar, doktorluk da yapmaktadır. İlk romanı olan Uçurtma Avcısından sonra yazmaya devam etmiş ve çok satanlar listelerinde yer almıştır. Kabil’de doğan yazar, aile içi ilişkilerini ve savaşın etkilerini somutlaştırarak kurgulamıştır. Hüseyni, komünist baskıya ve onun getirdiği olumsuzluklara karşı Paris’e taşınmış ve göç sırasında yaşadığı zorlukları da kitabında anlatmıştır. İyi niyet elçiliği yapan Yazar, doktorluk mesleğini sürdürmeye devam etmektedir. 

Khlaed Hosseini Sözleri Nelerdir?

Kitaplarında insan kaçakçılarından, insanlık dışı yöntemlerden, ırkçılıktan bahseden yazar; kendi uğradığı haksızlıkları kurgulaştırmıştır. Yazara ait pek çok söz ve kitap alıntısı bulunmaktadır. Sevilen kitabı Bin Muhteşem Güneş’e ait sözleri aşağıda listelenmiştir. ‘’Bu kentin ne çatılarını ışıldatan ayları sayabilirsin, Ne de duvarlarının gerisine gizlenen bin muhteşem güneşi. ‘’

Halit Hüseyni, insanları öldürmenin yaratacağı durumu şu sözüyle özetlemiştir: ‘’Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun.’’ der.

Hırsızlığa karşı çıkarak ve bunun büyük bir günah olduğunu şu sözüyle vurgulamaktadır: ‘’Yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar, hırsızlığın bir çeşitlemesidir.’’ der.

Khaled Hosseini Düşünce Dünyası Nasıldır?

Khaled Hosseini, kitaplarında şiddetin ve korkunun çözüm olmadığını göstermiş; düşünce dünyasını ortaya koymuştur.  Ailesiyle ve dostlarıyla olan yakın iletişimi kitaplarına da yansıtmıştır. Afgan mültecilerin yaşadıkları olaylar, ideolojik meselelerin savaşta etkileri kitaplara konu olmuştur. Mülteciler, kurgularında halen terk ettiği şehirleri özlemektedir. Ortak geçmişi paylaşan çocuklar, yaşadıkları coğrafyadaki sınıfsal ayrımlardan dolayı mağdur olmaktadır. Uçurtma Avcısı ve diğer kitaplarında bu ayrım görülmektedir. Afgan halkı Amerika’ya sığınmış ve bunun sonucunda kültürel farklılıklar ortaya çıkmıştır. 

Şiddetle, korkuyla ve terörle insanları yönetmeye çalışan Taliban yönetimini anlatan kitapları; cezalandırmaların yanlışlığını göstermektedir. Etnik bir soykırım ile insanları cezalandıran yönetim sistemi, kurgusal sistem içerisinde düzeni olumsuz etkilemektedir. Hayata tutunma çabası ve çeşitli zorluklarla karşılaşan kitap karakterleri okurlara empati yaptırmaktadır. İnsanların daima bombadan ve öldürülmekten korktuğu bir coğrafya olan Afganistan, çeşitli mesleklere sahip insanların şehirden gitmesine sebep olmuştur. Çocuklar için yaşanmaz hale gelen şehirde açlık, istismar ve şiddet yaşanmaktadır. İnsan olmaya bile izin verilmeyen bir toplumda, hakları için savaşan insanların ne zorluklar yaşadığını aktarmaktadır. Yazara ait kitaplarda düşünce dünyası, yaşanan olumsuzluklar yer almaktadır. 

Farklı Ebatlardaki Khaled Hosseini Kitapları 

Kitaplar farklı boyutlara sahiptir. Seyahat sırasında, bekleme kuyruğunda, toplu taşımada ve daha pek çok alanda midi boydaki kitapları okuma şansınız mevcuttur. Taşıma kolaylığı sağlayan cep boy kitapları, okurların kitabı muhafaza etmesini kolaylaştırmaktadır. Eğer isterseniz sevdiğiniz kitapları normal boyutlarda da satın almanız mümkündür. 

Cep boy Ve Dağlar Yankılandı kitabı, cep boyuyla otobüste uçakta ve beklediğiniz her yerde okumanıza olanak tanır. Midi boy kitaplar edinerek kitabınızı kolaylıkla taşıyabilir ve yanınızda her yere götürebilirsiniz. 

Daha fazla bilgi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.