290,00 TL
174,00 TL
%40 indirim
Kazancınız
:
116,00 TL
Büyük Fizikçiler Hakkında Bilgiler
Türü: Astronomi Kitapları
Sayfa Sayısı: 531
ISBN: 9786254057250
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 88 adet satılmıştır.
Ioan James
Ioan James
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Büyük Fizikçiler Kısa Özet

    *On dokuzuncu yüzyılın sonlarında kimi bilimciler fizik alanında yapılabilecek önemli hiçbir buluş kalmadığına inanıyordu. Ne var ki, yirminci yüzyılda kuantum kuramı ve görelilik kuramının doğuşuna tanıklık edildi. Modern fizik, klasik fiziğin içinden çıkmış olsa da öylesine eksiksiz ve kapsamlı bir süreksizlik söz konusudur ki devrim sözcüğünün kullanılması bir kez daha meşrulaşmıştır.*

    Ioan James bu önemli çalışmasında, günümüzden 450 yıl geriye uzanarak elli büyük fizikçinin biyografilerini kaleme alıyor. Kitap, fizikçilerin bilimsel başarılarının yanı sıra her biri oldukça merak uyandırıcı yaşam öyküleri üzerinde de titizlikle duruyor. Kronolojik olarak düzenlenmiş biyografilerle, fiziğin yıllar içinde hangi toplumsal koşullarda geliştiğine dair çarpıcı bir tablo sunuluyor. Bilimsel ve teknik ayrıntıları asgaride tutan kitap, konuya ilgi duyan bütün okurları modern gelişmeleri kolayca izlemeye davet ediyor.

    Büyük Fizikçiler’de aralarında Kepler, Newton, Franklin, Faraday, Curie, Maxwell, Einstein, Bohr, Schrödinger ve Oppenheimer gibi pek çok fizikçiye ait ilginç hayat hikâyelerini okurken bir yandan da fiziğin kendi yolunda nasıl ilerlediğine ve diğer bilim dallarıyla ilişkisine tanık olacaksınız.

  • 2. Hamur

Büyük Fizikçiler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.