20,00 TL
12,20 TL
%39 indirim
Kazancınız
:
7,80 TL
Yeraltından Notlar Hakkında Bilgiler
Türü: Klasik Romanlar ve Kitapları
Sayfa Sayısı: 184
ISBN: 9786059828949
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2016
satis-icon
Satış Rakamları 20 adet satılmıştır.
Fyodor Mihayloviç Dostoyevski
Fyodor Mihayloviç Dostoyevski
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yeraltından Notlar Kısa Özet

    Rus romancısı, Moskova’da doğdu, Petrograd’da öldü. Babası hekimdi. Çocukluk yıllarını Moskova’da, zorba bir baba ile hasta bir anne arasında geçirdi. Bir süre sonra annesi öldü, babası kendini içkiye verdi. Petrograd Askeri Mühendislik Okulunu bitirdi (1843).

    Petrograd’daki yaşamı, bilimsel ve askeri bir sıkı düzen altında geçti. Geçimini sağlayabilmek için çeviriler yaptı. Memurlukta tutunamayacağını anladı. Yazar olmaya karar verdi. Mektup biçimindeki ilk yapıtı İnsancıklar’ı o sırada yazdı (1846). Roman, sıcak bir ilgiyle karşılandı. Ancak, daha sonra yazdığı Ak geceler, Bir yufka yürekli, Netoçka Nezvanova gibi romanları, aynı ustalıkla yazılmamıştı. Onun için, halkın hayranlığı ilgisizliğe dönüverdi. Umudu kırılan yazar, genç iberallerin çevresine girdi. Petraçevskiy entrikasına karıştığı için tutuklandı (1849).

    Yargılanarak ölüm cezasına çarptırıldıysa da sonradan bağışlandı, ama Sibirya’ya sürgün edildi. Dört yıl orada zorla çalıştırıldı. Serbest bırakıldığında (1854) sara illetine tutulmuştu. Cezasını tamamlamak için, gene Sibirya’da er olarak orduda kaldı (1859’a dek). Bu arada evlenmişti. (1857). Ordudan ayrılmasına izin çıktı. Ama 4 ay daha bir kentte kalmaya zorlandı. Tümden bağışlanarak Petrograd’a döndü. Yeniden yazmaya başladı. Vremya (zaman) adında bir dergi çıkarmaya başladı. (1861).

  • 2. Hamur

Yeraltından Notlar Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.