Yapı Teknik Resmi Cilt 1-2

Birsen Yayınevi

Ali Pancarcı

500,00 TL
410,00 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
90,00 TL
Yapı Teknik Resmi Cilt 1-2 Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 375
ISBN: 9789755111001
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 5 adet satılmıştır.
Ali Pancarcı
Ali Pancarcı
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yapı Teknik Resmi Cilt 1-2 Kısa Özet

    Teknik resim; tasarımlarını c¸izgilerle ac¸ıklayanlarla, bunları kullanarak, tasarımın u¨retime do¨nu¨s¸mesini sagˆlayanlar arasında ortak bir anlas¸ma aracıdır. Bu aracın kusursuz olarak bilinmesi ve uygulanması, yapıtların kusursuz ve eksiksiz yapılmasında ilk ve o¨nemli kos¸uldur.

    Yapı u¨retiminde go¨rev alacak her du¨zeydeki teknik okul o¨gˆrencileriyle yapı teknik elemanlarının ortak dili olan c¸izim esaslarını bir arada vermek amacıyla bu kitabı hazırlamıs¸ bulunuyoruz.

    Kitapta, konuların birbirleriyle olan ilis¸kisini sagˆlamak amacıyla, yapı elemanları hakkında genel teknolojik bilgininde verilmesini uygun go¨rdu¨k. O¨zellikle yapı teknik resmine ilis¸kin esasların tu¨mu¨nu¨ kapsayan standartların henu¨z tamamlanmamıs¸ olması nedeniyle, uygulanmakta olan c¸izim yo¨ntemleri, is¸aret ve sembollerde az da olsa bazı farklılıklar go¨ru¨lmektedir. Bu konuda okuyucuları tereddu¨de du¨s¸u¨rmemek ic¸in genel olarak uygulanan c¸izim esaslarının yanı sıra, bazı projelerde kars¸ılas¸ılabilecek degˆis¸ik ac¸ıklama s¸ekilleri de go¨z o¨nu¨ne alınmıs¸tır. Bu amac¸la kitabın hazırlanmasında kaynak olus¸tururken teknik o¨gˆretim kurumlarımızda izlenen yo¨ntemlerle aynı konulara yo¨nelik meslek odaları ve yatırımcı kamu kurulus¸larının uygulamaları da go¨z o¨nu¨ne alınmıs¸tır.

    Kitabımız iki ciltten olus¸maktadır. Birinci ciltte temel o¨n bilgiler, ikinci ciltte ise mimarlık, demirli beton, tesisat ve alt yapı projeleri konuları is¸lenmis¸tir. Bilindigˆi gibi bina yapılarıyla bunların tesisatları ve alt yapıları birbirinden ayrılan c¸izgisel anlatım o¨zelliklerine sahip ihtisas konularıdır. Bunların her biri c¸ok yo¨nlu¨ ve hacimli c¸alıs¸malar gerektirir. Bu nedenle bina yapılarının elemanları ve projelerin c¸izimi, okunması, ayrıntılı olarak is¸lenmis¸, tesisat ve alt yapı projelerinin hazırlanması konusunda ise genel esaslar ve o¨rnek c¸izimler verilmekle yetinilmis¸tir.

    Kitabımızda go¨ru¨lebilecek eksiklerin tarafımıza bildirilmesi ve okuyucularımızın eles¸tirileri bizleri c¸ok sevindirecektir.

    Kitabımızın hazırlanmasında bize yardımcı olan mu¨hendislik ve mimarlık bu¨rolarına, teknik ressamlarımıza ve Kemal Matbaası A^.S¸. sahip ve personeline tes¸ekku¨r ederiz.

  • 1. Hamur

Yapı Teknik Resmi Cilt 1-2 Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.