Yahudi Devleti Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Politika Siyaset Bilim ve Siyaset Tarihi Kit
Sayfa Sayısı: 136
ISBN: 9786056516696
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 21 adet satılmıştır.
Theodor Herzl
Theodor Herzl
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yahudi Devleti Kısa Özet

    "Basel’de ben Yahudi Devleti’ni kurdum. Eğer yüksek sesle söylersem, bana bütün dünya güler. Oysa, belki beş fakat hiç şüphesiz ki elli yıl içinde herkes bu gerçeği görecektir. Yahudi Devleti’nin varlığı manevi temellere oturtulmuştur. Bu devlet Yahudi halkının bu konudaki istek ve azmi ile kurulmuştur."

    Theodor Herzl

    Yahudi milliyetçiliği Siyonizmin kurucusu kabul edilen Theodor Herzl, ırkına vadedildiğine inandığı Filistin topraklarında bir devlet kurma düşünü Yahudi Devleti’nde kaleme aldı. Kuruluşunu göremediği devletin bayrağının tasarımından göçmenlerin yolculuk ön hazırlıklarına, yerleşilecek toprağın ıslahına, günlük çalışma saatlerinin sınırlanmasına varıncaya kadar ayrıntılı tarifleriyle rehber niteliğindeki Yahudi Devleti, coşkulu bir manifesto özelliği taşıyor.

    Yazar ve gazeteci kimliğinin yanında, Yahudiler için Filistin`den toprak talebiyle Sultan Abdülhamit’le yaptığı görüşmelerle de tanınan Herzl’in kitabını, hayatı ve bahsi geçen görüşmelere ilişkin bir giriş yazısıyla birlikte sunuyoruz.

  • 2. Hamur

Yahudi Devleti Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.