Trafik Kazalarından Kaynaklanan Davalar

Seçkin Yayıncılık

Erhan GÜNAY

540,00 TL
513,00 TL
%5 indirim
Kazancınız
:
27,00 TL
Trafik Kazalarından Kaynaklanan Davalar Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Hukuk Kitapları
Sayfa Sayısı: 616
ISBN: 9789750277771
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Erhan GÜNAY
Erhan GÜNAY
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Trafik Kazalarından Kaynaklanan Davalar Kısa Özet

    Kitapta; kazaların neden olduğu zararların giderilmesi, sorumluların ceza ve özellikle hukuki yönden sorumluluklarının kapsam ve niteliği üzerinde durulmaktadır.
    Kitabın 4.baskısından sonra Karayolları Trafik Kanunu`nun da önemli bazı değişiklik ve eklemeler yapılmıştır.
    Özellikle  "zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamında kalan tazminatların"  hesaplanmasında göz önünde tutulacak kuralların yer aldığı 90.maddedeki değişiklik önemlidir. Keza KTK m.92`de düzenlenen  "zorunlu mali sorumluluk sigortası dışında kalan hususlar"a da yeni eklemeler yapılmıştır.
    Anayasa Mahkemesi`nin   17.7.2020-2019/40E, 2020/40 K. sayılı kararıyla  92.maddenin (i) bendinde geçen " ve bu Kanun çerçevesinde hazırlanan  genel şartlarda." ile aynı fıkranın ikinci cümlesinde yer alan " ve genel şartlarda.."  ibarelerinin iptal edilmesi önemlidir. Ayrıca maddeye yeni eklemeler (j,k,l,m) yapılarak kapsam genişletilmiştir. Kitabın "yedinci bölüm" "ilgili yasa maddeleri" n de söz konusu ekleme ve değişikliklere yer verilmiştir.
    Yıllardan beri özellikle ölümle sonuçlanan trafik kazalarında talep edilen destekten yoksun kalma istemlerinde bilirkişilerce tazminat hesaplamasında göz önünde bulundurulan 1931-PMF Bakiye Ömür Tablosu yerine, ülkemize özgü güncel verileri içermesi nedeniyle TRH-2010 Tablosunun tazminat hesaplamalarında dikkate alınması gerektiği Yargıtay kararlarında ifade edilmiştir. Ancak TRH-2010 Tablosuna göre yapılan hesaplamaya uygun verilen hükme karşı davacının temyizinde PMF-1931 Tablonun uygulanması talep edildiğinde hesaplamada PMF - 1931 Tablosunun, uygulanan TRH-2019 Tablosundan daha kısa ömür süresi belirlediği ve davalı lehine olduğundan dolayı PMF - 1931 Tablosunun uygulanması gerektiği Yargıtay kararında vurgulanmıştır. Bu nedenle kitabın önceki baskılarında yer alan PMF -1931 Tablosuna göre yapılan anlatım düzeni aynen korunmuş ve TRH-2010 Tablosuna ilişkin Yargıtay kararlarına kitapta yer verilmekle yetinilmiştir.

    Kitapta Bulunan Konu Başlıkları
    -    Sorumluluk
    -    Maddi Hasarlı Kazalar
    -    Yaralamalı Kazalar
    -    Ölümlü Kazalar (Destekten Yoksunluk)
    -    Rücu
    -    Sigortacının Sorumluluğu
    -    Kazalardan Cezai Sorumluluk
    -    ATK Trafik İhtisas Dairesi Kusur Raporu Örnekleri
    -    Yargıtay HGK, 17. HD, CGK, 12. CD ve BAM Kararları

  • 1. Hamur

Trafik Kazalarından Kaynaklanan Davalar Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.