Sıralama seçin
Toplam 16 ürün görüntüleniyor.
Görünüm:


Toplam 16 ürün görüntüleniyor.

Stephen Hawking Kimdir?

1942 yılında doğan Stephan Hawking, Oxford Üniversitesinde okuduğu yıllarda evren bilimi üzerine araştırmalarına başlamıştır. Matematik ve kurumsal fizik alanlarında onlarca çalışmaya imza atan bilim insanı, 1979 profesör oldu. Kuantum mekaniği ve Temel Görelilik Kavramları üzerine yenilikleri ortaya koymuştur. Henüz 21 yaşındayken ALS hastalığına yakalanan Hawking, 1985’de sesini yitirdikten sonra yazıları sese dönüştüren bir bilgisayarla iletişim kurmaya devam etmiştir.

Uzun yıllar boyunca bilim dünyasını önemli yerlere taşıyan Stephen Hawking yazdığı kitaplarla ön plana çıkmaktadır. Geniş bir kitleye hitap eden ünlü bilim insanı kara delik, büyük patlama gibi kozmik konularda eşsiz kitaplara imza atan yazarın çok sayıda eseri vardır. Stephen Hawking kitapları modern fiziğin önemli eserleri arasında yer almaktadır. Yazar hayal dünyasını geliştiren bazı kitapları çocuklar için yazarak her yaştan okura hitap etmeyi başarmaktadır. Teorilerini açıklayıcı bir dille anlatan yazarın kitapları büyük bir merak uyandırmaktadır. Kitapların temel fizikten başlayarak uzay bilimlerine uzanan konularıyla varoluşu anlamlandırmayı sorgulamaktadır. Aynı zamanda yazarın eserleri felsefe ile iç içe geçmiş durumdadır. Yeni başlayanlar için ilginç bir ilgi odağı haline gelen bu kitaplar konuları ile bilinmeyen ve merak edilenleri aydınlatmaktadır.

Modern çağın ünlü dâhisi olan Stephen Hawking uzay kitapları ile kafaları karıştıran birçok soruya cevap vermektedir. Severek okuyacağınız ve elinizden düşürmeyeceğiniz eserler evrenin varoluşuna dair ilgi çekici fikirlere yer vermektedir. Hayatında ki engellere takılmadan araştırmaya ve düşünmeye devam eden yazarın kitap yazmaya olan ilgisi dikkat çekmektedir. Ortaya koyduğu fikirlerini yazarak herkesin faydalanmasına katkıda bulunduğu kitapların çoğu herkesin okuyup anlayabileceği türdendir. Kitaplarında incelediği konuların gizemli yaşantısıyla buluşması bu eserleri daha çekici bir hale getirmektedir. Gelecek hakkında düşüncelerini ve fikirlerini yazdığı kitaplar büyük bir ilgiyle okunmaya devam etmektedir. Stephen Hawking kitapları kronolojik sıraya göre okunduğunda her birinin farklı yönlerden aynı gerçekliği anlattığı fark edilmektedir. Bu durum eserlerin etkileyici yönünü ortaya çıkarır. Evren üstüne yoğunlaştığı eserler var olmanın temeline ışık tutmak için ortaya attığı teorileri ve araştırmaları içermektedir. Bu konuda genç bilim insanlarına yol gösterici niteliğe sahip eserler farklı özelliklere sahiptir.

Etkileyici Yaklaşımı İle Dikkat Çeken Stephen Hawking Kitapları Nelerdir?

Yazarın kitapları bilimsel bir eser olarak anlaşılmasının yanı sıra aynı zamanda bilim kurguya benzer kitaplarla ön plana çıkamaktadır. Kitaplarda Einstein’in ortaya attığı bazı kavramlarda yer almaktadır. Stephen Hawking yazdığı kitaplar ile bilim dünyasının yoğun ilgisini çekmeyi başarır. Kitaplar çok sayıda dile çevrilerek dünya çapında merakla okunmaktadır. Geçmiş ve geleceğe dair ortaya attığı teoriler pek çok bilimsel araştırmanın temelini oluşturmaktadır. Evrenin sırlarını ortaya çıkaracak olan teorilerin yer aldığı kitaplar ile gizemli kapıları aralamaktadır. Aynı zamanda evrenin temel ilkelerinin açıklanabilir ve anlaşılabilir hale gelmesine katkıda bulunmaktadır. Tüm canlılığın ve yaşamın başlangıcını akıl ve mantık temellerine oturtmaya çalışan yazarın kitapları gerçekleri anlamak için mükemmel bir kaynaktır. Çok sayıda okurun ilgisini çeken ve düşünce tarzına yön veren usta yazarın bazı kitapları aşağıda listelenmiştir:

  • Kara Delikler: 75 sayfadan oluşmaktadı Bu kitap kara delikleri çözmeyi başardıktan sonra uzayın sırlarına ulaşmanın imkansız olmayacağını anlatmaktadır. Stephen Hawking kara delikler kitabı ile tüm okurlarının ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Bu kitap yazarın ömrünü adadığı araştırma konularından oluşan mükemmel bir eserdir.
  • Zamanın Kısa Tarihi: 1988 yılında yazılan bu kitap bilim dünyasında büyük yankı uyandırarak bir başyapıt özelliği kazanmış durumdadır. Bu kitap yazıldığı dönemin henüz gelişmemiş teknolojik imkanlarına rağmen açıklayıcı ve gerçekçi bir anlatıma sahiptir. Milyonlarca baskısı bulunan kitap kırk farklı dile çevrilerek dünya çapında büyük bir ün kazanan eşsiz bir eserdir. Stephen Hawking ilk kitabı olan bu kitapla önemli konulara değinmektedi Teknolojinin ilerlemesiyle yapılan gözlemler ve araştırmalar yazarın bu olağanüstü kitabı ile paralel olarak ilerleyerek doğruluğunu gözler önüne sermektedir.
  • Evrene Açılan Gizli Anahtar: Yazarın kızı Lucy ile birlikte yazarak farklı dünyalara pencere açtığı bu kitap oldukça sürükleyici ve heyecanlı bir hikayeden oluşmaktadı Uzay boşluğunda yıldızlar arasına keyifli bir yolculuğa çıkartan bu kitap her yaştan okura hitap etmektedir.
  • Ceviz Kabuğundaki Evren:216 sayfadan oluşmaktadı Ünlü yazar Zamanın Kısa Tarihi kitabından sonra ses getiren bu kitabı yazarak son gelişmeleri ve yenilenen teknolojinin etkisiyle aydınlanan noktalara değinmektedir. Evrenin başlangıcı ve sonu hakkında inanılmaz görüşlerini yansıttığı bu kitap oldukça ilgi çekicidir. Fizik ve astroloji konularında uzmanlığı bulunmayanların anlayacağı şekilde kaleme alarak büyük beğeni toplamaktadır.
  • Büyük Tasarım: 164 sayfadan oluşmaktadı Stephen Hawking Büyük Tasarım kitabı evrenin oluşumunu büyük patlamaya dayandırdığını anlatmaktadır. Oldukça akıcı bir üslup kullanılarak yazılan kitap fizik yasalarından bahseden bölümlerde bile anlaşılır ve yorumlanabilir bir dile sahiptir. Evrenin tüm gizemini açığa çıkaracak bazı ipuçlarından bahsederek büyük bir merak uyandırmaktadır.
  • Satranç: 2018 yılında yazılan Stephen Hawking Satranç kitabı bir Dünya satranç şampiyonu ile aynı gemide seyahate çıkan yolcularla arasında geçen satranç mücadelesini heyecanlı bir dille anlatmaktadır. Bu kitapta kişinin iç dünyasına da bir yolculuk vardır.

Stephen Hawking Kitapları Tavsiyeleri Nelerdir?

İnanılmaz zorluklarla dolu olan hayatına rağmen yaptığı araştırmalar ve yazdığı kitaplarla göz önünde olan yazar kaleme aldığı eserleri ile adeta bir yolculuğa çıkarmaktadır. Bu olağanüstü yolculukta hayal gücünün sınırlarını zorlarken aynı zamanda düşünme yeteneğinin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Stephen Hawking en iyi kitapları arasında evrenin sonsuz olmadığını çarpıcı gözlemleri ile ortaya koyan eserleri yer almaktadır. Yazarın tüm kitapları popüler bilim alanında yazılan sıra dışı olayları bazen bir hikaye halinde bazen de olduğu gibi yansıtmaktadır. Kitaplar aynı zamanda bilim felsefesi ile sorgulama ve şüpheci yaklaşımla kafada oluşan sorulara cevap aramaya yönlendirmektedir. Yazar evrenin tam olarak haritasını çıkarmayı hedeflerken bunu açıklayıcı, sade ve anlaşılır bir dille yazıya dökmektedir. Bu sayede pek çok okurun ilgisini çeken kitaplar her yaştan insana hitap etmektedir. Fizik, uzay, evrenin başlangıcı gibi kozmik konulara ilgisi olan herkesin elinden düşürmeyeceği özelliklere sahip olan bu kitaplar yaşam boyu sıkılmadan okunabilmektedir. Stephen Hawking kitapları set halinde satın alınabilmektedir. Birçok kitaptan oluşan setler farklı sayıda kitap içermektedir. Okumanın oldukça değerli olduğunu gösteren ve üstün özelliklere sahip olan bu kıymetli eserler okuma alışkanlığının geliştirilmesinde bir adım olabilmektedir. Sürükleyici ve merak uyandıran konuları ile bir solukta okunan kitapların bazıları gençler ve çocuklar için hikayelerden oluşmaktadır. Bu hikayelerde yine gizemli bir yolculuğa çıkararak hayal dünyasının sınırlarını zorlamaktadır. Stephen Hawking kitapları listesi oldukça uzundur ve bazı kitaplar birbirinin devamı niteliğindedir. Yazarın zaman içinde yaptığı araştırmalarla şekillenen ve yenilenen durumları aktardığı kitaplar ilk yazdıklarını destekler. Bu listede yer alan bazı eserler aşağıda listelenmiştir:

Ünlü fizikçinin teorilere özgün bir yorum katan kitapları dünya çapında okunmaya devam etmektedir.

Stephen Hawking Kitap Önerileri Nelerdir?

Bazı insanlar tarafından bilim kurgu olarak algılanan bu kitaplar aslında gerçek bilimi yansıtmaktadır. Bu sayede ilgi ve merak uyandıran etkisi ile geniş bir kesime hitap etmektedir. Hem bilim dünyası hem de bilimle alakası olmayan insanların merakını giderecek türden olan bu kitaplar büyük beğeni toplamaktadır. Ayrıca kitaplarda ortaya konulan teoriler aynı zamanda bilimin gelişmesi ve bu konudaki araştırmaların devamını sağlayan niteliktedir. Kitap dünya çapında farklı insanlara okuma kolaylığı sağlayarak olmazsa olmazlardan biri olan okuma alışkanlığının geliştirilmesi için inanılmaz bir fırsattır. Kitaplarında olağanüstü görsellere yer veren yazar anlattıklarıyla akılda kalıcı olmayı başarır. Eğlendirirken öğretmeyi amaçlayan bu görseller gençlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Ünlü fizikçinin mutlaka okunması gereken kitaplarından bazıları şunlardır:

  • Kara Delikler ve Bebek Evrenler: Yazarın 1976 ve 1992 yılları arasında yazdığı bazı yazılarından oluşan bu kitap evreni anlama çabasını sürdüren kitaplarından biridir. Yazar bu kitapta ki yazılarında evrenin anlaşılmaz, bilinmez ve analiz edilmez olduğuna karşı çıkmaktadı
  • Benim Kısa Tarihim: Stephen Hawking biyografi kitap türünde yazdığı bu eserle kendi hayatını tüm bilinmeyen yönleriyle anlatmaktadı Doğumunu, okul ve evlilik hayatını esprili bir dille anlatmaktadır. Kendine özgü üslubu ile okurların beğenisini kazanan bu kitap yazarın merak edilen yaşam serüvenini ortaya koymaktadır. Aynı zamanda yaşamı boyunca zorluklarla mücadele etmesini sağlayan olumlu bakış açısı sayesinde herhangi bir engele sahip olanlara da örnek niteliğindedir. Tüm insanların yapabildikleri her ne olursa olsun o konuya yönelmelerini ve yoğunlaşmalarını öğütleyen bilim insanı yaşam öyküsüyle büyülemektedir.
  • George ve Büyük Patlama: 2015 yılında ilk baskısı bulunan bu eser gençler için oldukça dikkat çekicidir. Hayal gücü ve evrenin başlangıcını birleştiren bu kitapta yer alan karakterlerin macera dolu yolculuğu anlatılmaktadı Birbirine karşı mücadele eden iki grup arasında geçen nefes kesici bu hikaye oldukça keyifli vakitler geçirmeye imkan tanımaktadır.
  • George'nin Kozmik Hazine Avı: 312 sayfadan oluşan bu kitap tek solukta okunacak başarılı eserler arasında yer almaktadı Çalışmaları ile bilinen birçok araştırmacının evren hakkında ortaya koyduğu son teorileri içermektedir. Bu kitap yine George adında ki karakterin maceracı hikayesinden oluşmaktadır. Yazarın kızıyla birlikte yazdığı bu kitap uzayda yaşamın varlığı ve uzay boşluğunda bulunan gezegenlerle ilgili sorulara cevap arayan heyecan verici kozmik bir hikayeden oluşturmaktadır.

Evren Konusunda Yazılan Stephen Hawking Kitapları Hangileridir?

Evrenin herkesin merak ettiği gizemini ve sırlarını açığa çıkarmak için ürettiği teorilerle yaşamı boyunca örnek olan Stephen Hawking’in çok sayıda kitabı vardır. Yaşamının ilk yıllarından son yıllarına kadar evrenin başlangıcını ve sonunu anlamak için çalışmalar yapan Stephen Hawking tüm kitapları ile her döneme kalıcı bir iz bırakır. Kitaplar zihnin sınırlarını zorlayan teorilerden bahsetmektedir. Bu bazı kitaplarda olduğu gibi anlaşılır şekilde aktarılırken bazı kitaplarda eşsiz bir kurgu ve hikaye ile anlatılmaktadır. İki şekilde de etkisini şiddetli bir biçimde gösteren kitaplar okumanın ve araştırma yapmanın önemini anlatan türdendir. Düşünmenin ve hayal etmenin ötesine uzanan sıra dışı konular herkesin anlayabileceği ve üzerine yorum yapabileceği bir dille anlatılmaktadır. Ayrıca kitaplarda yazarın kendine has esprili üslubunu kullanarak yazdığı keyifli bölümler yer almaktadır. Hayata yazarın gözünden bakarak gizemli konuları keşfetmeyi sağlayan kitaplar büyük bir keyifle okunmaktadır. Ayrıca renkli ve dikkat çekici tasarımların yer aldığı kitap kapakları eserin içeriği hakkında fikir sahibi olmaya da imkan tanımaktadır. Tüm eserler, bilinenlerin dışında hayal ederek farklı dünyalara yelken açmayı sağlamaktadır. Evrenin bilinmeyen noktalarına ışık tutarak aydınlatan yazarın kitapları popüler bilimin en kaliteli ürünleri arasında yer almaktadır. Günümüzde yapılan pek çok araştırmaya öncülük eden kuramların yer aldığı kitaplar göze çarpmaktadır. Bu kitaplar içinde yer alan teorilere farklı bakış açılarından bakarak bilimin gelişmesi ve yenilenmesine katkı sağlamaktadır.

Herkese Uygun Fiyatlarla Stephen Hawking Kitapları Nelerdir?

Yazarın birbirinden farklı ve ilgi çekici kitapları herkesin okuması gereken eserler arasında yer almaktadır. Kitaplıkta bulunması gereken ve olmazsa olmazlardan biri olan Hawking’in eserleri bütçenize uygun fiyatlara sahiptir. Ürün fiyat özellikleri açısından okurken sağladığı avantajları karşılamaktadır. Daha önceden ortaya konulan evrenin karmaşıklığı ve anlaşılmaz olduğu fikirlerine karşı çıkan bu kitaplar büyük yankı oluşturmuştur. Evrenin keşfine yönelik teorilerle herkesin ilgi odağı haline gelen yazar kitaplarında bu keşfin ayrıntılarına yer vermektedir. Çocuklara yönelik yazdığı hikaye kitaplarıyla çocukların hayal dünyalarının gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Bu sayede ezberci bir yaklaşımdan uzak durarak hayal etmeyi ve bunları gerçekleştirmek için mücadele etmeyi öğütlemektedir. Stephen Hawking son kitabı dahil olmak üzere yaşamı boyunca hem yaşam hem de bilim alanında mücadelesini sürdürmektedir. Son kitabı olan Stephen Hawking ve Evrenin Sırları kitabı ile bilinmeyen yüzlerce sorunun cevabını aramaya devam etmektedir. Evren doğmadan önce ne vardı sorusunu temel alan kitapla gizemli bir bakış açısı sunmaktadır. İmkansızlıklara meydan okuyan türden olan tüm kitapları aslında hiçbir şeyin imkansız olmadığını haykıran özelliklere sahiptir. Bu imkansız gibi görünen durumlara karşı yapılan çalışmaların sonuçsuz kalmayacağını kendi yaşamını anlattığı kitabında derinlemesine açıklamaktadır. Bu kitapları okuyarak yazılanların sadece kozmik bir macera olmak dışında çok geniş anlamlara sahip olduğu fark edilmektedir

Stephen Hawking Kitaplarının Özellikleri Nelerdir?

Yüzyıllar boyunca merak uyandıran çok sayıda soruya cevap arayan ve bulduğu cevapları eşsiz bir dille aktaran kitaplar ön plana çıkamaktadır. Büyük Sorulara Kısa Yanıtlar isimli kitap yazarın son dönemlerinde yazdığı yazıların derlenmesinden oluşmaktadır. Üstün zihinsel özelliklerini ortaya koyduğu tüm yazılarında yaşama amacını vurgulayan yazar bu konularda yol göstericidir. Stephen Hawking bilim kitabı yazarları arasında insanlık için umut vadeden yazarların önde gelenlerinden biridir. Son derece anlaşılır ve açık yazım tarzıyla herkesi etkisi altında bırakan kitaplar bilimin geleceğine ışık tutmaktadır. Kızı ile birlikte kaleme aldığı eserlerinde çocuklara yönelik heyecanlı maceraların yer aldığı kitaplarla büyük beğeni toplamıştır. Tatmin edici anlatım tarzıyla sorularına yanıt bulma çabası hayranlık uyandırmaktadır. Sizde bu kitaplara sahip olarak evrenin varlığı hakkında bilimsel ve eğlenceli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Set halinde veya tek tek bulunabilecek bu eserler farklı türlerden oluşmaktadır. Tek solukta okunan bu kitaplar gizemli ve bilinmezlerle dolu evrenin hikayesine yeni bir bakış açısı getirmektedir. Genel olarak bakıldığında aynı konuları farklı açılardan geliştirerek sunan kitapların her biri merak uyandırmaktadır. Yazarın kitapları akademik temele dayanmasına rağmen herkesin anlayabileceği şekilde yazılmıştır. Ayrıca kitapların çevirileri de Türkçe’ye en iyi şekilde uyarlanmıştır. Bu sayede kitapların her biri sıkıcılıktan uzaktır.

Daha fazla bilgi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.