Sosyal Medyada Gerçekleşen İhlâller Karşısında Kişilik Hakkının Korunması

Seçkin Yayıncılık

Sinan Sami Akkurt

570,00 TL
541,50 TL
%5 indirim
Kazancınız
:
28,50 TL
Sosyal Medyada Gerçekleşen İhlâller Karşısında Kişilik Hakkının Korunması Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 760
ISBN: 9789750263729
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2020
Sinan Sami Akkurt
Sinan Sami Akkurt
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Sosyal Medyada Gerçekleşen İhlâller Karşısında Kişilik Hakkının Korunması Kısa Özet

    Bu çalışmanın ilk baskısının yayımlanmasının ardından, kamuoyunda Yeni Sosyal Medya Kanunu olarak tabir edilen 7253 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", 1 Ekim 2020 tarihi itibariyle tüm hükümleriyle yürürlüğe girmiştir. Anılan Kanun, ilgili mevzuata esaslı yeni tanımlar, ekler ve tadiller getirdiğinden, 2019 tarihli ilk baskının güncellenmesi elzem olmuştur.

    Bunun yanı sıra, çalışmanın ikinci baskısı, ilk baskı üzerinde gerçekleştirilen yetkin, detaylı ve tarafsız bir akademik inceleme doğrultusunda baştan sona gözden geçirilmiştir.

    Buna göre çalışmanın birinci bölümünde kişi, kişilik ve kişilik hakkı kavramları ile kişilik hakkı kapsamındaki başlıca kişisel değerlere değinilmiştir. İkinci bölümde sosyal medya kavramı, yer / sosyal ağ sağlayıcı, içerik sağlayıcı gibi aktif; erişim sağlayıcı, toplu kullanım sağlayıcı gibi pasif sosyal medya süjeleri ve bunların özel mevzuatta düzenlenen yükümlülükleri incelenmiş; bunların sosyal medyada gerçekleşen olası ihlâller ile ilişkilerine değinilmiştir. Üçüncü bölümde ise sosyal medya süjelerinin hukukî sorumlulukları, sosyal medya ihlâlleri karşısında özel hükümler çerçevesinde müracaat edilebilecek uyarı yöntemi, idarî kurumlara ve/ veya adlî mercilere başvuru/ şikâyet, içeriğin çıkarılması, erişimin engellenmesi gibi özel korunma yollarına ilişkin müeyyideler ve genel hükümler çerçevesinde açılacak saldırıyı önleme, saldırıya son verme, tespit, maddî – manevî tazminat, gerçek olmayan vekâletsiz işgörme (menfaat devri) dâvası gibi dâvalar, sosyal medyada kişilik hakkı ihlâline yönelik oldukları ölçüde ve mümkün mertebe öz itibariyle irdelenmiştir. Nihayet monografi eki olarak, sosyal medyada kişilik hakkının korunmasına ilişkin emsâl yargı ve idarî kurul kararlarına yer verilmiştir.

    Konu Başlıkları
    Sosyal Medya Süjeleri, Yükümlülükleri ve Sorumlulukları (Kullanıcılar, Yer – Sosyal Ağ Sağlayıcılar, Erişim ve Toplu Kullanım Sağlayıcılar)
    Sosyal Medyada Gerçekleşen Başlıca İhlâller
    Sosyal Medya İhlâllerine Karşı Özel Korunma Yolları (Uyarı Yöntemi, İdarî Başvuru ve Şikâyet, İçeriğin Çıkarılması, Erişimin Engellenmesi)
    Sosyal Medya İhlâllerine Karşı Genel Koruyucu Dâvalar(Saldırıyı Önleme, Saldırıya Son Verme ve Tespit Dâvaları)
    Sosyal Medya İhlâllerine Karşı Tazminat Dâvaları (Maddî ve Manevî Tazminat Dâvaları)
    Kınama, Mahkeme Kararlarının Yayımlanması – Üçüncü Kişilere Bildirilmesi, Cevap ve Düzeltme
    Gerçek (Caiz) Olmayan Vekâletsiz İşgörme Dâvası (Sosyal Medyada Kişilik Hakkı İhlâlinden Elde Edilen Kazancın İstenmesi – Menfaat Devri)
    Sosyal Medyada Kişilik Hakkı İhlâllerini İlgilendiren Emsâl Yargı ve İdarî Kurul Kararları

  • 1. Hamur

Sosyal Medyada Gerçekleşen İhlâller Karşısında Kişilik Hakkının Korunması Hakkında Yorumlar