200,00 TL
130,00 TL
%35 indirim
Kazancınız
:
70,00 TL
SEVDALI BULUT Hakkında Bilgiler
Türü: Roman ve Öykü Kitapları
Sayfa Sayısı: 109
ISBN: 9789750844751
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 2638 adet satılmıştır.
Nazım Hikmet Ran
Nazım Hikmet Ran
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • SEVDALI BULUT Kısa Özet

    Sevdalı Bulut Kitabı Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

    Sevdalı Bulut kitabı, Nazım Hikmet tarafından çocukların okuması için hazırlanan, ilk Türkçe baskısı 1967 yılında Üsküp’te yapılan ve 1968 yılında Cem Yayınevi tarafından Türkiye’de yayımlanan masal kitabıdır. Kitaptaki masallar, halk edebiyatı ve folklor araştırmacısı Pertev Naili Boratav’ın öğrencileri tarafından derlenmiştir. Bazı masallar Nazım Hikmet tarafından yeniden yorumlanmıştır. “Sevdalı Bulut” kitabında, Sevdalı Bulut masalıyla birlikte farklı masallar yer almaktadır. “Sevdalı Bulut Masalı” isimli kitapta ise sadece Sevdalı Bulut masalı yer almaktadır. Sevdalı Bulut masalında, iyilik yapanların iyilik, kötülük yapanların da kötülük bulacağı anlatılmaktadır. Kitabı resimleyenler arasında Ferruh Doğan, Oğuz Aral, Cem Kızıltuğ, Eflatun Nuri ve Can Göknil gibi ünlü isimler vardır.

    Nazım Hikmet Ran ya da sonradan kullandığı soyadı ile Nazım Hikmet Borzecki (20 Kasım 1901, Selanik- 3 Haziran 1963, Moskova), Cumhuriyet Dönemi’nde eser vermiş, şiirleri elliden fazla dile çevrilmiş ve dünyada birçok ödüle layık görülmüş Türk şair ve yazardır. Türk edebiyatında serbest nazımın ilk uygulayıcılarındandır. Yazarlık dışında sinemayla da ilgilenmiştir. Hem kendi adı hem de Mümtaz Osman adıyla senaryolar yazmıştır. "Edebiyat bütün çeşitleriyle masalla başlar, masalla biter" diyen Nazım Hikmet, çocuklar için "Sevdalı Bulut", "Orman Cücelerinin Sergüzeşti" gibi kitaplar yazmıştır.

    Sevdalı Bulut kitabı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen "İlköğretim Okullarında Okutulacak 100 Temel Eser" listesinde yer almıştır. Kitap, 1979 yılında Ankara Belediyesi’nin girişimiyle basılarak Türkiye’de ücretsiz bir şekilde öğrencilere dağıtılmıştır. Dünyada birçok dile çevrilen Sevdalı Bulut masalı Rusya’da çizgi filme, Fransa ve Türkiye’de de tiyatroya uyarlanmıştır.

    Sevdalı Bulut Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?

    Sevdalı Bulut kitabın fiyat aralığı 24,80 ve 50 TL arasında değişiklik göstermektedir. Sevdalı Bulut kitabının fiyatına etki eden faktörler aşağıda listelenmiştir:

    • Kitabın yayımlandığı tarih
    • Kitabın kaç sayfadan oluştuğu
    • Kitabın ciltli olup olmaması
    • Kitabı yayımlayan yayınevinin ünü
    • Kitabı yayıma hazırlarken kullanılan malzemelerin maliyeti
    • Kitabın resimli olup olmaması. Resimli ise resimleyen sanatçının ünü
    • Sevdalı Bulut kitabı için belirlenen satış stratejisi

    Sevdalı Bulut Kitabının Yazarı Kimdir?

    Sevdalı Bulut kitabının yazarı Nazım Hikmet Ran’dır. 15 Ocak 1902’de Selanik’te kozmopolit bir ailede dünyaya gelmiştir. Şiirleri elliden fazla dile çevrilmiş ve eserleriyle dünyada birçok ödüle layık görülmüştür. Annesi Fransızca bilen, piyano çalan ve resim yapan Celile Hanım, babası hariciye memurlarından Hikmet Nâzım Bey’dir. Dedesi Mevlevi tarikatına mensup, Selanik’in son valisi olan, özgürlükçü fikirleri ile tanınan Mehmet Nâzım Paşa’dır. Nazım Hikmet eğitim hayatına Göztepe Taş Mektebi’nde başlamıştır. Dedesi Nazım Hikmet’in eğitimi ile yakından ilgilenmiştir. Şair, ilk şiir derslerini ve zevkini Mevlevi olan dedesinden almıştır. Nazım Hikmet’in çocukluğu ilerici fikirlere sahip bir ailede geçmiştir.

    Nazım Hikmet, henüz 19 yaşındayken Milli Mücadele’ye katılmak üzere ailesinden gizli bir şekilde Anadolu’ya gitmiştir. Anadolu’ya gidişi sayesinde Anadolu insanının çileli yaşayışına tanık olma fırsatı bulmuştur. Bu dönemde Sadık Ahi (Mehmet Eti) isimli bir sosyalistle tanışmış ve ondan yeni fikirler öğrenmiştir. Ankara’ya varmış fakat savaş alanına gönderilmemiştir.

    Nazım Hikmet, Ahmet Cevat ve Şevket Süreyya ile beraber 1922’de Moskova’ya gitmiştir. Moskova’da Doğu Emekçileri Komünist Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Nazım Hikmet bu dönemde Rus fütüristleri ve konstrüktivistlerini tanımış, edebiyatında yeni bir döneme geçmiştir.

    Nazım Hikmet, hem fikri açıdan durduğu konum ve temsil ettikleri hem de serbest nazmı şiirde kullanan ilk şairlerden olmasıyla edebiyatımızın önemli isimlerinden olmuştur. İlk şiir kitabı "Güneşi İçenlerin Türküsü"dür. Roman, öykü, senaryo, tiyatro, fıkra, mektup, derleme ve inceleme gibi türlerde de eserleri bulunan çok yönlü bir yazardır. Şiirlerinde yurt özlemi, barış, umut, aşk, umutsuzluk ve ölüm gibi insanla ilgili her konuyu işlemiştir. Nazım Hikmet’in şiirlerinde kullandığı bazı takma isimler şunlardır: Orhan Selim, Adsız Yazıcı, Ahmet Cevat, Ahmet Oğuz Saruhan, Ben, Bendeniz, Ercüment Er, Fıkracı, İbrahim Sabri, İhsan Koza, İmzasız Adam, Kartal, H. İhsan, Mazhar Lütfi, Mümtaz Osman, Osman Cemal, Sarı Murat ve Süleyman Sabur Ran

    Nazım Hikmet Ran, "Askeri kişileri üstlerine karşı kışkırtmak" ve "donanmayı isyana teşvik" suçlarından yargılanmış, hapis cezasına çarptırılmıştır. İstanbul Tevkifhanesi’nede ve Çankırı Cezaevi’nde kalmıştır. 1940 yılında sağlığı bozulduğu gerekçesiyle Bursa Cezaevine nakledilmiştir. Nazım Hikmet, Bursa’daki hapis yıllarında Orhan Kemal’le aynı odayı paylaşmıştır. Bu süreçte edebi çalışmalarına devam eden şair, 14 Temmuz 1950 yılında çıkan Genel Af Yasasından yararlanarak 15 Temmuz’da hapisten çıkmıştır.

    Nazım Hikmet, 17 Haziran 1951’de İstanbul’dan ayrılmış ve Romanya üzerinden Moskova’ya gitmiştir. Bir daha da ülkesine geri dönememiştir. Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılan Nazım Hikmet, Polonya vatandaşlığına geçerek dedesinin eski soyadı olan "Borzecki"yi almıştır. Birçok ülkeye seyahat etmiş, konferanslar düzenlemiş, savaşa ve emperyalizme karşı eylemlere katılmıştır.

    Nazım Hikmet 4 kez evlenmiştir ve tek çocuğu Mehmet Ran’dır. 1963 yılında vefat ettiğinde 61 yaşında olan şairin mezarı Moskova’da Novodeviçi Mezarlığı’ndadır. Nazım Hikmet’e 10 Ocak 2009 tarihinde 58 yılın ardından yeniden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmiştir ve karar Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

    Nazım Hikmet Ran’ın "Henüz Vakit Varken Gülüm", "Piraye’ye Mektuplar", "835 Satır", "Yatar Bursa Kalesinde", "Memleketimden İnsan Manzaraları" ve "Orman Cücelerinin Sergüzeşti" gibi kitapları oldukça ünlüdür. Birçok şiiri Cem Karaca, Ahmet Kaya, Edip Akbayram, Hümeyra, Hüsnü Arkan, İlhan İrem, Ruhi Su, Selda Bağcan, Zülfü Livaneli gibi sanatçılar tarafından bestelenmiştir. Yaşamı “Mavi Gözlü Bir Dev” adıyla filme uyarlanmıştır.

    Sevdalı Bulut Kitabının Sayfa Sayısı Kaçtır?

    Sevdalı Bulut kitabının sayfa sayısı 109’dur. Kitabın sayfa sayısı yayımlandığı yayınevi ve özel baskılara göre farklılık göstermektedir.

    Sevdalı Bulut Kitabının Türü Nedir?

    Sevdalı Bulut kitabının türü masaldır. Masalın Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre tanımı: Genellikle halkın yarattığı, hayale dayanan, sözlü gelenekte yaşayan, çoğunlukla insanlar, hayvanlar ile cadı, cin, dev, peri vb. varlıkların başından geçen olağanüstü olayları anlatan edebî türdür. En ünlü masallardan beş tanesi aşağıda listelenmiştir:

    Sevdalı Bulut Kitabının Konusu Nedir?

    Sevdalı Bulut masalında, Derviş’in neyinden çıkan Ney ülkesi ve o Ney ülkesinde yaşayan Kara Seyfi, Ayşe ve bulutun hikayesi anlatılmaktadır. Kara Seyfi, Ney ülkesinde Ayşe’nin bahçesi dışındaki her yerin sahibidir. Israrla, hileyle Ayşe’nin bahçesini almak için elinden geleni yapmaktadır. Ayşe ise bahçesini çok sevmekte ve onu kötü niyetli Kara Seyfi’den kurtarmak için buluttan, güvercinden ve tavşandan yardım almaktadır. Kitapta okurlara iyilerin her zaman kazanacağı ve iyilerin iyilik, kötülerin de kötülük bulacağı anlatılmaktadır. Ayşe, tavşan, güvercin ve bulutun dostluğu üzerinden de birlikten kuvvet doğacağı öğretilmektedir.

    Sevdalı Bulut kitabının konusunu anlamaya yardımcı olacak alıntı şu şekildedir: “ Tavşan, ‘Kederlenme boşuna, Ayşe kız’ dedi. ‘İyi insanlar, iyi hayvanlar, iyi bulutlar hiçbir zaman kaybolmaz.”

    Sevdalı Bulut Kitabının Ana Karakterleri Kimlerdir?

    Sevdalı Bulur kitabının karakterleri aşağıda listelenmiştir:

    • Derviş: Neyini üfleyerek Ney ülkesini kuran derviştir.
    • Ayşe: Derviş’in neyinden çıkmıştır. 15 yaşında, sırma saçlı, ay yüzlü, ela gözlü; iyi huylu bir kızdır.
    • Kara Seyfi: Kara sakallı, gaga burunlu, patlak gözlü; kötü huylu birisidir. Derviş’in neyinden çıkmıştır. Ney ülkesinin en zengin kişisidir.
    • Bulut: Dervişin neyinden çıkan ve Ayşe’nin yanından ayrılmayıp, her zaman ona yardım eden bir buluttur.

    Sevdalı Bulut Kitabı Kimler için Uygundur?

    Sevdalı Bulut kitabı hem çocuklara, hem de Türk masallarına merakı olan yetişkinlere uygun bir kitaptır. Sevdalı Bulut kitabını okuyabilecek yaş gurupları aşağıda listelenmiştir:

    • 7-14 yaş arası
    • 14-22 yaş arası
    • 22-30 yaş arası
    • 30-40 yaş arası
    • 40-50 yaş arası
    • 50-60 yaş arası
    • 60-70 yaş arası
    • 70-80 yaş arası

    Sevdalı Bulut Kitapları Kişisel Gelişime Nasıl Katkı Sağlar?

    Sevdalı Bulut kitabının kişisel gelişime sağladığı katkılar aşağıda listelenmiştir:

    • Çocuklara okuma sevgisi aşılamaktadır.
    • İyilik yapanın iyilik, kötülük yapanın kötülük bulacağı öğretilmektedir.
    • Birlikten kuvvet doğacağı öğretilmektedir.
    • Arkadaşlığın iyi yönleri öğretilmektedir.
    • Kitap okumak hafızayı güçlendirmektedir.
    • Çocukların eğlenceli vakit geçirmesini, hayal gücünün gelişmesini sağlamaktadır.

    Sevdalı Bulut Kitabı için Kapak Fotoğrafı Nasıl Çizilir?

    Sevdalı Bulut kitabı hem çocuklar hem de Türk masallarına ilgi duyan yetişkinler tarafından alınan bir kitaptır. İçeriği ve tasarımıyla sanat eseri niteliğindedir. Birçok okur kitap tercihi yaparken kapak tasarımlarına önem vermektedir. Bu nedenle kitap kapakları kitabın mesajını doğru şekilde iletmelidir. Kapak tasarımları estetik olmalı, hedef kitleye hitap etmeli, resim ve yazı bir bütün halinde sunulmalıdır. Okurların ilgisini çekerek kendi reklamını yapan kapaklar, kitabın satış oranını artırmaktadır.

    Sevdalı Bulut kitabının kapağını tasarlayacak tasarımcının, metnin mesajını ve duygusunu resim diline doğru şekilde aktarabilmek için kitap hakkında bilgi edinmesi gerekmektedir. En iyi sonuç için tasarımcı, editör ve yazar iş birliği içinde olmalıdır. Sevdalı Bulut kitabı için kapak fotoğrafının çizilme aşamaları aşağıda listelenmiştir:

    • Tasarıma başlamadan önce ve tasarım aşamasında editör ve tasarımcı iletişim halindedir.
    • Tasarımcı, doğru tasarımı yapabilmek için kapağını tasarlayacağı kitap hakkında bilgi edinmektedir.
    • Tasarım için eskiz hazırlanmaktadır.
    • Tasarım için uygun teknik belirlenmektedir.
    • Seçilen görsellerin yüzey üzerinde kullanılacağı alan tespit edilmektedir.
    • Son aşamaya gelindiğinde boyama teknikleri kullanılmaktadır.

    Sevdalı Bulut Kitabı için Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

    Sevdalı Bulut kitabı için kullanılan malzemeler aşağıda listelenmiştir:

    • Sevdalı Bulut kitabının cildi için karton ya da mukavva üzerine deri, bez veya kağıt kaplanmaktadır.
    • Sevdalı Bulut kitabı dağıtıma çıkmadan önce kitaplarda hasar olup olmadığı kontrol edilmelidir.
    • Kitap için kaliteli mürekkep ve kağıt kullanılmalıdır.
    • Baskı hatası ve eksik sayfa olmamalıdır.
    • Kitabın rahat okunması için mat renk kağıt tercih edilmelidir.

    Sevdalı Bulut Kitabına Benzer Diğer Eserler Nelerdir?

    Sevdalı Bulut benzeri eserler aşağıda listelenmiştir:

    Nazım Hikmet Ran Benzeri Diğer Yazarlar Kimlerdir?

    Nazım Hikmet Ran benzeri yazarlar aşağıda listelenmiştir:

  • 2. Hamur

SEVDALI BULUT Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.