Normalleşme Sancısı

Seta Yayınları

Taha Özhan

25,00 TL
18,00 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
7,00 TL
Normalleşme Sancısı Hakkında Bilgiler
Türü: Azınlık ve Etnik Sorun Kitapları
Sayfa Sayısı: 184
ISBN: 9786054023318
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2014
Taha Özhan
Taha Özhan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Normalleşme Sancısı Kısa Özet

    Cumhuriyet`in kuruluşundan beri Türkiye`nin bir Kürt Meselesi hep var olageldi. Önceleri, entegrasyon ve geri kalmışlık kaygılarıyla değerlendirilen bu sorun, 1980`lerden itibaren, PKK`nın ortaya çıkmasıyla bir güvenlik sorunu olarak ele alınmaya başlandı. Böylece PKK, Kürt Sorunu`nun karmaşık dinamiklerini unutturan bir işlev gördü. Kamu otoritesi de Kürt Meselesi`ni teröre indirgeyerek yönetmeye çalıştı. Oysa yaklaşık son otuz yıl içinde Türkiye`de ve bölgede bu yaklaşımın gözden geçirilmesini zorunlu kılan birçok gelişme ortaya çıktı.

    2000`li yıllarda ise Kürt Meselesi`nin çözülmesi yolunda birkaç kırılma yaşandığı görüldü. Önce meselenin ülkenin demokratikleştirilmesi sorunundan ayrı tutulamayacağını gösteren adımlar atıldı. Vesayet rejimi sona ererken Kürt Meselesi`ni etnik ve seküler bir dile yaslayan unsurlardan da, Kürt Meselesi`nin ortaya çıkardığı aktörlerin sol-liberal aydınların vesayetindeki tıkanmışlığından da bağımsız bir yaklaşım gerektirdiğini gösteren gelişmeler oldu.

    2008-2013 dönemi ise en önemli konu başlığı Kürt Meselesi olan demokratikleşmede ilklerin yaşandığı yıllardı. Açılım Süreci`nden Çözüm Süreci`ne geçişi ve Diyarbakır Buluşması`yla toplumsal ve bölgesel anlamda önemli bir kırılmayı işaret eden bu yıllar, Kürt Meselesi`ni konuşur hale gelmekten çözme iradesini oluşturma düzeyine varış dönemi olarak isimlendirilebilir.

    Normalleşme Sancısı`nda Taha Özhan, bu zorlu süreci odağına alıyor. Kürt Meselesi`ni ortaya çıkaran uzun bir geçmişin de izini sürerek.

  • 2. Hamur

Normalleşme Sancısı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.