Sıralama seçin
Toplam 46 ürün görüntüleniyor.
Görünüm:


Toplam 46 ürün görüntüleniyor.

Merve Gülcemal Kitapları Nelerdir?

Ciltli veya ciltsiz olmak üzere basımı yapılan ve yayınlanan eserler kitap olarak adlandırılmaktadır. Pek çok farklı alanda kaleme alınabilen bu eserler felsefi, psikolojik, bilimsel veya hayali konularda yazılabilmektedir. Bu sayede geniş bir konu aralığı sağlayan kitaplar kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır. Çocuklar için hikaye türünde eserler  veren Merve Gülcemal, çocuklara Allah ve din üzerine kaleme aldığı hikayeler ile seslenmektedir. Çocuk kitapları türünde eserler ortaya koyan Merve Gülcemal, çocukların öğrenmesine olanak tanıyan eğitici eserler ortaya koymaktadır. Merve Gülcemal kitapları çocuklar tarafından sürekli merak edilen ve araştırılan eserler arasında yer almaktadır.

Merve Gülcemal Kitapları Konuları Nelerdir?

Çeşitli türlerde çeşitli konulara ev sahipliği yapan Merve Gülcemal kitaplarını bulmak mümkündür. Merve Gülcemal, özellikle çocuklara yoğunlaşan bir yazardır. Merve Gülcemal’in eserlerinde kaleme aldığı konular aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır:

  • Din
  • Allah Sevgisi
  • Peygamber Sevgisi
  • Empati
  • Sorumluluk
  • Saygılı Olma
  • Nezaket
  • Adalet
  • Sabırdır.

Çocuk kitapları üzerine eserler ortaya koyan Merve Gülcemal; kitaplarında Allah’ın varlığını, peygamberleri ve din konularını sıklıkla işlemiştir.

Merve Gülcemal Kitap Önerisi Nedir?

1987 yılında Bursa’da dünyaya gözlerini açan yazar ilahiyat bölümünden mezun olmuştur. Diyanet’e bağlı resmi Kur’an kurslarında eğitim görmüştür ve hafızlık görevinde bulunmuştur. Okul öncesi çocukları ile fahri olarak yürütmüş olduğu çalışmalar sırasında çocukların hikâyelere olan ilgisini keşfeden Merve Gülcemal, çocuk edebiyatında özellikle çocukların çok seveceği ve yüzlerini gülümsetecek “dini değerler” içerikli eserlerin varlığını fark etmiş ve bu alanda eserler kaleme almayı seçmiştir. Aynı zamanda hikâye anlatıcısı da olan Merve Gülcemal, sosyal medya üzerinde yüz binlerce kişiye erişebilmektedir. Evlidir ve 2 çocuk annesidir. Yetişkinlere ve çocuklara hitap eden 10’u aşkın kitap kaleme almıştır ve hâlen de yazmayı sürdürmektedir. Merve Gülcemal sıkı bir çocuk kitapları takipçisi, okuyucusu olan bir yazardır. Oyuncu Anne Merve çocuk edebiyatı eserleri ve yaptığı programlar ile sosyal medyada ailelerin gözdesi durumundadır. 2012 yılından bu yana oynadığı oyunları ve aktiviteleri blog ve sosyal medya aracılığıyla anne, baba ve eğitimcilerle paylaşmaktadır. Masal anlatıcılığı ve okuyuculuğu yapan Merve Gülcemal çocuk kitabı yazarlığı çalışmaları da yapmaktadır.

Çocuklara özel olarak eserler ortaya koyan Merve Gülcemal kitap önerileri şu şekildedir:

  • Sevimli Canavar Abi Oluyor - Canavar Kardeşler 1: Roman – öykü türünde kaleme alınan bu eser, çocuklara renkli görseller sunmaktadır. Sevimli canavarların yer aldığı bu kitap, çocukların gelişimine de  katkı sağlamaktadır. Çocukların öğrenim sürecine katkı sağlayan bu kitap, 36 sayfadan oluşmaktadır.
  • Canavar Kalbi - Canavar Kardeşler 2: Roman – öykü türünde olan bu çocuk kitabı, rengarenk görseller sunarak, çocukların görsel zekalarına katkıda bulunmaktadır. Hikayeler sevimli canavarlar üzerinden anlatılarak çocukların hayal gücünü gelişmesini sağlamaktadır. Çocukların öğrenim sürecinde oldukça büyük katkı veren çocuk kitabı, 36 sayfadan oluşmaktadır.
  • O Benim Trenim! – Canavar Kardeşler 3: Roman – öykü türünde olan bu çocuk kitabı, rengarenk görsellere yer vererek, çocukların görsel zekalarına katkıda bulunmaktadır. Hikayeler sevimli canavarlar üzerinden anlatılarak çocukların hayal gücünü gelişmesini sağlamaktadır. Çocukların öğrenim sürecinde oldukça büyük katkı veren çocuk kitabı, ciltsiz bir şekilde 36 sayfadan oluşmaktadır.
  • Minikler Okula Gider mi? - Canavar Kardeşler 4: Masal türünde kalem alınan bu çocuk kitabı, okul çağına yaklaşmakta olan çocuklara özel olarak eğitici bilgilere yer vermektedir. Sevimli canavarların okula gitmesini anlatan kitap, çocuklara okulu sevdirmeyi amaçlamaktadır. Renkli sayfalardan oluşan eser, çocukların görsel hafızalarını genişletmektedir. Merve Gülcemal masal türünde yazmış olduğu kitap, 36 sayfadan oluşmaktadır.
  • Bantlasam Yapışmaz mı? - Canavar Kardeşler 5: Masal türünde yazılan bu çocuk kitabı, çocukların duygularını öğrenmesini sağlamaktadır. Çocukların öğrenimine katkı sağlayanbu masal kitabı, çocukların duygu oluşumunun tamamlanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Sevimli canavarların görsellerinin yer aldığı ve renkli sayfalardan oluşan kitabın sayfa sayısı 36 olmaktadır.
  • Yiyecek Avcısı Bıdık Canavar - Canavar Kardeşler 6: Okul öncesi çocuklar için kaleme alınan eser, çocukların yeme içme alışkanlıklarını kazanmasına ön ayak olmaktadır. İçerisinde çocukların sağlıklı beslenmesine dair hikayeler yer almaktadır. Sevimli canavarlar ve renkli sayfaların yer aldığı eser, çocukların görsel zekalarını güçlendirmekte ve hayal güçlerini genişletmektedir.

Çocukların eğitim ve öğrenim süreçlerinde işine yarayacak bilgileri edinmesini sağlayan bu kitaplar, erken yaşlarda çocukların öz yaşam becerilerini kazanmalarını sağlamaktadır. Merve Gülcemal bütün kitapları üzerinde çoğunlukla buna benzer konuları işlemektedir. Çocuklara dair eğlenceli ve eğitici öğeler Gülcemal’in kitaplarında sıkça yer almaktadır.

Merve Gülcemal Kitap Tavsiyeleri Nelerdir?

Çocuk kitapları, çocukların gelişim özelliğini, yaşına uygun yapısını, ilgi ve tercihini, dil gelişimine katkı sağlamaktadır. Çocukların gelişim özellikleri, çocuk kitapları ile giderilebilmektedir. Çocukların okudukları kitaplar ve türler çocukların karakterlerinin oluşumuna etki sağlamaktadır. Çocuk kitapları, okul öncesi zaman itibariyle, çocuklara dilsel ve görsel olarak katkı sağlamaktadır. Çocukların okul öncesinde okuma yazma öğrenmesine olanak tanıyan kitaplar, çocukların okul sürecinde herhangi bir sorun yaşamamasını sağlamaktadır. Çocuk kitapları farklı konular içermektedir. Merve Gülcemal kitap tavsiyeleri şu şekilde sıralanmaktadır:

Adaletli Peygamberim Hz. Yusuf: Merve Gülcemal, eserinde  Hz. Yusuf peygamberin hayatından kesitler sunmaktadır. Çocukların güzel ahlak edinmesi amacıyla kaleme alınan bu eser, Hz. Yusuf peygamberin adaletini konu edinmiştir.  5–8 yaş aralığında olan çocuklara özel olarak kaleme alınan bu eser, Hz. Yusuf ve onun ahlakını somut bir dille anlatmaktadır. Kitabın son sayfasında yer alan etkinlik empati, sorumluluk, yardımseverlik, adalet, sabır, liderlik ve nezaket kurallarını kavratmayı hedeflemektedir. Görsel öğelerin sıkça kullanıldığı eser, din eğitimi türünde yazılmış ve toplamda 48 sayfadan oluşmaktadır.

Kalbimin Süsü Oruç: Çocuklar için kaleme alınan eserde oruç tutmak, doğasında otokontrol, iradeli davranabilme, vicdan, empati ve şükür gibi pek çok kavramın anlamlarını içermektedir. Ramazan ayının özel manevi iklimi kapsamında oruç konusu üzerine düşünceleri çocuklara sunmaktadır. Orucun niçin tutulduğuna dair kaleme alınan bu eser, din eğitimi kapsamında çocuklara özel olarak hazırlanmış ve toplamda 36 sayfadan oluşmaktadır.

Keloğlan Oruç Peşinde: Çocuk kitapları üzerine eğitici eserler kaleme alan Merve Gülcemal, “Keloğlan Oruç Peşinde” kitabı ile çocuklara orucun ne anlama geldiğini anlatmaktadır. Orucun manasını ve anlamını çocuklara en ince detaylarla anlatan kitap, çocukların çok sevdiği çizgi karakter olan Keloğlan üzerinden anlatılmaktadır. Görsel öğelerin sıkça kullanıldığı bu eğitici çocuk kitabı toplamda  36 sayfadan oluşmaktadır.

Hoşgeldin Ramazan: Merve Gülcemal “Hoş geldin Ramazan” kitabı ile çocuklara seslenmektedir. Çocuklara özel olarak 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının müjdesini konu edinen kitap, çocuklara Ramazan ayı hakkında detaylı bilgiler sunmaktadır. Çocuklara Ramazan ayına dair tavsiyeler sunan kitap özel oyunlar içermektedir. 30 parçadan oluşan, 40 cm x 30 cm ramazan yapbozu ile çocukların zekasal gelişimine katkı sağlanmaktadır.

Bil Bakalım Hangi Meyve  - Rabbimi Tanıyorum 1: Merve Gülcemal Allah’ın yaratmış olduğu çeşitli meyveleri çocuklara görsel öğeler üzerinden anlatmaktadır. Allah’ın çeşit çeşit yaratmış olduğu meyveleri hikayeleştiren kitap, çocuklara renkli görsellerden oluşan resimler sunmaktadır. Din eğitimi türünde kaleme alınan eser, toplamda 24 sayfadan oluşmaktadır.

Okul öncesi ve sonrasına özel olarak kaleme alınan eserler yüksek kaliteli görsel şölen sunmaktadır. Resimli kitaplar, hikayeyi birkaç kelime ile anlatarak genellikle çocuklara kısa yazılardan oluşarak hayal güçlerinin gelişmesini sağlamaktadır. Çocuklar için resimleri anlamak okumaktan hem daha keyifli hem de daha kolay olmaktadır. Çocuklar çizimlere sempati duymaktadır. Çocukları kitap okumaya teşvik etmek için bu durum son derece önemlidir. Çocuklar sadece çizimlere değil aynı zamanda karakterlere de ilgi göstermektedir. Çocukların, kitaplarda geçen karakterleri kendilerine rol model olarak seçebilmektedir. Bu nedenle kitap seçiminde bulunurken, karakterlerin iyi yönde izlenim bırakıyor olmasına dikkat edilmelidir.

Merve Gülcemal En İyi Kitapları Nelerdir?

Çocuklar için hazırlanan resimli kitaplar, çocuğun anlamasını daha kolay hale getirmektedir. Merve Gülcemal, eserlerinde sıkça yer verdiği görsellerle çocukların anlamasını oldukça kolay hale getirmektedir. Aynı zamanda eserlerinde vermiş olduğu görseller ile çocukların düşünme kabiliyetini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Resimlerden çıkarım yapan çocuklar, görsel zekalarını geliştirmektedir. Bu açıdan okul öncesi ve oku döneminde olan çocukların okuyacağı kitaplarda resimlerin yer alması son derece önemlidir. Çoğunlukla din eğitimi üzerine çocuk eserleri kaleme alan yazar, çocukların ahlakını Allah ve peygamberler üzerinden anlatmaktadır. Çocuklara oruç, Allah ve peygamber sevgisini aşılayarak, çocukların güzel ahlaklı ve erdemli bir birey olmalarına yönelik kitaplar ortaya koymaktadır. Merve Gülcemal en iyi kitapları şu şekilde sıralanmaktadır:

Allah’ı Neden Göremiyorum? - Küçük Merve'nin Büyük Soruları 1: Yazar Merve Gülcemal, “Allah’ı Neden Göremiyorum?” isimli eserinde çocukların kafalarında oluşan soru işaretlerini ortadan kaldırmaya yönelik eğlenceli ve görselliğin ön planda tutulduğu bu eser, çocukların Allah konusunda merak ettiklerini en ince detaylarına kadar anlatmaktadır. Allah’ı merak eden sorulara yanıt veren ve en güzel şekilde aktarmaya çalışan bu çocuk kitabı din eğitimi türünde kaleme alınmıştır ve toplamda 36 sayfadan oluşmaktadır.

Nasıl Olurdu? - Rabbimi Tanıyorum 2: Merve Gülcemal, “Rabbimi Tanıyorum” isimli eserinde çocuklara din konusunda bilgi vermektedir. Allah hakkında çocuklara bilgi vermek amacıyla kaleme alınan bu eser, çocukların din konusunda bilgi edinmesini sağlamaktadır. Allah’ı anlatan bu kitap, çocuklara rengarenk sayfalardan oluşan görsellik sunmaktadır. Din eğitimi türünde kaleme alınan bu çocuk kitabı çıkartmalı ve oyunlu yapıda yayımlanmıştır. Çıkartmalı kitaplar kategorisinde de yer alan bu eser, toplamda 28 sayfadan oluşmaktadır.

Tefekkür Yürüyüşleri: Merve Gülcemal, “Tefekkür Yürüyüşleri” isimli eseriyle çocuklara Allah’ın yaratmış olduğu kainatı öğretmektedir. Her şeyin yaratıcısı olan Allah’ın mucizelerinin anlatıldığı eser, çocuklara Allah ve din konusunda bilgi sağlamaktadır. Ömer Faruk ve Ali Tarık isimli iki çocuğun hikayesini anlatan eser, yine öğretici bir şekilde kaleme alınmıştır. Ciltsiz bir şekilde piyasada yer alan eser, toplamda 48 sayfadan oluşmaktadır.

Çocuklara Oyunlar Eşliğinde Kur’an-ı Kerim Öğretme Teknikleri Hakkında Bilgiler: Merve Gülcemal, Kuran üzerine yazdığı bu çocuk kitabı ile çocuklara kuran okumayı nasıl öğretilmesi gerektiğini anlatmaktadır. Çocuklara severek nasıl kuran okutulacağına yer vermektedir. Çocukların kuran öğrenme aşamasında nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlatan bu çocuk kitabı, çocuklarına oyun eşliğinde kuran öğreten ebeveynlere rehber şeklinde olmaktadır. kitap çocuklara kuran okumayı ve öğretmeyi hedeflemektedir. Ciltsiz bir şekilde piyasada yer alan bu kitap, İslam Eğitimi Kitapları türünde olup, toplamda 136 sayfadan oluşmaktadır.

Kitap okuması yapan çocuklar, kitap sevgisini kazanma aşamasında ilk adımlarını atmaktadır. Çocuklara eğitici yönden katkı sağlayacak kitapların seçimi oldukça önemlidir. Yazılar ile iletişime geçmeye başlayan çocuk, kitaplarda yazanları kendi hayatlarında uygulamaya çalışmaktadır. Din eğitimi üzerine çocuk kitapları yazan Merve Gülcemal; çocukların din, Allah ve peygamber üzerinde yazmış olduğu eserler ile iyi bir ahlak sahibi olmasını amaçlamaktadır.  Çocuklar, okuma kitaplarını bir bakıma hobi, zaman geçirme ve ders notu olarak da görmektedir. Bu bağlama çocukların nasıl bir kitaba ihtiyaç duyduğu göz önüne alınmalıdır. Merve Gülcemal, din üzerine aldığı eğitimleri çocuklarla paylaşmaktadır. Bu bilgilerini eğlenceli bir şekilde kitaplarına aktarmayı hedef haline getiren yazar, çocuklara görsel yönden de seslenmektedir.

Merve Gülcemal Çocuk Kitapları Nelerdir?

Çocuklar kitap okurken hikayenin mutlu sonla bitmesini ve aynı zamanda kendilerine eğlenceli vakit sunmalarını istemektedir. Kitaplarda yer alan karakterleri kendileriyle özdeşleştirerek, günlük yaşam içerisinde kullanmaya başlamaktadır. Bir bakıma kitaplar, çocukların karakterlerinin oturmasında önemli bir rol oynamaktadır. Çocukların gelişiminde önemli bir yere sahip olan çocuk kitapları, yaşama dair öz beceriler kazandırmaktadır. Çocuk kitapları, içerik olarak çocuklara saygı, sorumluluk, sabır, yardımlaşma, paylaşma, selamlaşma, empati ve sağlıklı beslenme gibi yaşam değerlerini kazanmalarını desteklemektedir. Keşfetmeye meraklı olan çocuklar, kitaba karşı zamanla bir sempati duyarak, kelime haznelerini geliştirmektedir. Bununla beraber masal kitapları çocukların uykusuna sağlıklı bir yönde etki sağlamaktadır. Masal kitapları uykuya katkı sağlamakla beraber çocukların eğlenmesini, öğrenmesini ve gelişme zamanlarında olmalarından dolayı zihinsel gelişimine de katkı sağlamaktadır.

Merve Gülcemal Çocuk Kitapları Listesi Nedir?

Çocuk Kalbinde Kur’an: Çocukların Kuran öğrenmesini isteyen ebeveynlere özel olarak kaleme alınmıştır. Çocuklara kuranın nasıl sevdirebileceğine dair detaylı bir konu anlatımına sahip olan eser, çocukların kalbinde Kuran sevgisinin nasıl yerleştirilmesi gerektiğini anlatmaktadır. Çocuklara kuran sevgisini öğretmek amacıyla yazılan eser, bu yolda izlenebilecek yolları ve pek çok bilgiye yer vermektedir. Çocuk psikolojisi kitapları türünde yazılan eser, ciltsiz bir şekilde toplamda 168 sayfadan oluşmaktadır.

Bize Benzer mi ? - Küçük Merve’nin Büyük Soruları 2: Yazarın küçüklük dönemlerinde aklına takılan sorular doğrultusunda kaleme alınan bu çocuk kitabı, çocuklara Allah hakkında bilgi sağlamaktadır. Rabbini merak eden, Allah’ı merak eden, daha çok tanımak isteyen çocukların soruları yanıtlamaktadır. Din eğitimi kitapları türünde kaleme alınan eser, ciltsiz bir şekilde toplamda 36 sayfadan oluşmaktadır.

Bil Bakalım Hangi Hayvan? - Rabbimi Tanıyorum 3: Merve Gülcemal, Allah’ın yaratmış olduğu çeşitli hayvanları çocuklara görsel öğeler üzerinden anlatmaktadır. Allah’ın çeşit çeşit yaratmış olduğu hayvanları kitabında konu edinen kitap, çocuklara renkli görsellerden oluşan resimler sunmaktadır. Din eğitimi türünde kaleme alınan eser, ciltsiz bir şekilde toplamda 24 sayfadan oluşmaktadır.

Merve Gülcemal’e ait olan bu eserler, çocukların zihinsel gelişimine katkı sağlayacak şekildedir. Çocukların dünyalarını tanımalarını ve din hakkında bilgi edinmesini sağlayan Merve Gülcemal kitapları, tek tek satın alınabilir ya da set halinde birden fazla kitaplarının yer aldığı paketler de bulunmaktadır. Merve Gülcemal kitap seti içerisinde çocuklara özel olarak yazılmış olan, farklı karakterler ve konuların yer aldığı çocuk kitapları bulunmaktadır.

Genel olarak çocuklara dini hikâyeler aracılığı ile sevdirmek, dini öğretileri anlaşılır kılmak amacıyla kaleme aldığı eserleri, sosyal medya aracılığı ile binlerce kişiye ulaşmaktadır. Oyuncu Anne Merve olarak da bilinen yazar, çeşitli röportaj ve yazılarında çocukların kütüphanelerinde bulundurması gereken kitaplarla ilgili de ebeveynlere önerilerde bulunmaktadır. 10’dan fazla kitap kaleme almış olan Merve Gülcemal, hâla yazma serüvenini sürdürmektedir.

Daha fazla bilgi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.