90,00 TL
54,00 TL
%40 indirim
Kazancınız
:
36,00 TL
Martin Eden Hakkında Bilgiler
Türü: Amerikan Edebiyatı
Sayfa Sayısı: 520
ISBN: 9786053322122
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2024
satis-icon
Satış Rakamları 66615 adet satılmıştır.
Jack London
Jack London
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Martin Eden Kısa Özet

    Martin Eden Kitabı Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

    Martin Eden, Amerikalı gazeteci ve roman yazarı Jack London’ın 33 yaşındayken yazdığı ve ilk kez 1909 yılında yayımlanan, yazarın olgunluk çağı eserlerinin en başarılılarından kabul edilen, künstlerroman geleneğinde yazılmış, Martin Eden’ın aşkı uğruna kaba, genç bir deniz işçisinden ünlü ve rafine bir yazara dönüşüm sürecini anlatan romanıdır. Kitap birçok dile çevrilmiş, birçok yayınevi tarafından yayımlanmıştır. Sosyal ve ideolojik konular ağırlıklı içeriğiyle statü ve servetin Amerikan toplumundaki önemini göstermektedir. Günümüzde Türk okurların en çok okuduğu kitaplar arasında yer almaktadır.

    Jack London (12 Ocak 1876, San Francisco - 22 Kasım 1916, Kaliforniya), yaşamı boyunca elliden fazla kitap yazan, yazarlıktan yüksek gelir elde edebilen ilk Amerikalı yazarlardan biri olan ve ticari dergi romanının öncüsü kabul edilen, gazeteci ve roman yazarıdır. Eserleri birçok dile çevrilen ve büyük bir okuyucu kitlesine ulaşan Jack London’ın” Martin Eden” isimli yarı otobiyografik romanı klasikler arasında anılan eserlerdendir. Başkarakteri Martin Eden, edebiyat tarihinin en ünlü karakterlerinden biridir ve kitap 1914, 1942, 1976 ve 1919 yıllarında filme uyarlanmıştır.

    Martin Eden Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?

    Martin Eden kitabının fiyat aralığı 5,48 TL ve özel baskılar dahil 65,45 TL arasında değişiklik göstermektedir. Martin Eden kitabının fiyatını belirleyen etmenler aşağıda listelenmiştir:

    • Martin Eden kitabını yayımlayan yayıncının büyüklüğü
    • Kitap için belirlenen pazar
    • Kitabın yayımlandığı tarih
    • Kitabı yayıma hazırlarken kullanılan malzemelerin maliyeti
    • Martin Eden kitabının kapak tasarımını yapan kişi veya kişilerin ünü
    • Kitap için belirlenen satış stratejisi
    • Kitabının sayfa sayısı

    Martin Eden Kitabının Yazarı Kimdir?

    Martin Eden kitabının yazarı Jack London’dır. London, 12 Ocak 1876 yılında San Francisco’da doğmuştur. Annesi Flora Wellman, spiritüalist bir müzik öğretmenidir ve yazar dünyaya geldiğinde kendisine John Griffith London ismi verilmiştir. Evde Johnny olarak çağrılmaktadır. Jack London, öz babasını tanımamıştır. Üvey babası Chaney John London ve annesi evlendiğinde henüz 8 aylıktır. London, baba sevgisini iyi bir insan olan üvey babasından almıştır. Jack London’a doğumundan sonra belli bir döneme kadar eski bir köle olan Virginia Prentiss bakmıştır. Yazar için anne imgesini karşılayan kişi de Virginia Prentiss’tir.

    Jack London, henüz 9 yaşlarındayken sokak kavgalarına karışmaya başlamış ve bu yolla dövüşmeyi öğrenmiştir. İlkokula Oakland’da başlayan London, erken yaşta kitaplarla tanışma fırsatı bulmuştur. Kendini yerel kütüphaneden aldığı kitapları okuyarak geliştirmiştir. London, hayatında önemli bir yere sahip olduğunu söylediği "Signa" kitabını okuduğunda 8 yaşındadır. Oakland Yerel Kütüphanesi’nde kütüphaneci olarak çalışan ve Jack London’a okuması için kitaplar veren Coolbrith, yazarın hayatındaki önemli gelişmelere sebep olmuştur.

    Jack London, ailesi maddi olarak zor zamanlar geçirdiği için küçük yaşta çalışma hayatına atılmıştır. İlk işi henüz 10 yaşında yaptığı gazete dağıtıcılığıdır. 1889 yılında evinin yakınlarındaki Hickmott konserve fabrikasında çalışmaya başlamıştır. Jack London’ın bu işi hem oldukça ağırdır, hem de kazancı azdır. Yazar da bu şartlardan kurtulmak ve daha iyi bir kazanç elde etmek amacıyla istiridye korsanlığı yapmaya başlamıştır. Bu işi yapabilmesi için gereken parayı da sütannesi Virginia Prentiss’ten istemiştir. Jack London, kendisine Razzle-Dazzle adlı şalopa satın alarak birkaç ay boyunca bu işle uğraşmıştır. Yelkenlisi tamir edilemeyecek şekilde hasar alınca yazar, Kaliforniya Balık Devriyesi’ne üye olmuş ve işini değiştirmiştir. 1893 yılında da çalışmak için Japonya sahillerine giden Jack London ülkesine 1893 Krizi’nde dönmüştür. Döndükten sonra bir süre bir elektrik santralinde ve hint keneviri fabrikasında çalışmıştır. Fakat bu işleri bırakmış ve çalışmadığı bu dönemde serserilik yaptığı gerekçesiyle Buffalo’daki Erie County Cezaevi’nde 30 gün hapis yatmıştır. Yazar bu hapis yaşamını "insanın düşebileceği en derin çukur" , "düşünülemeyecek korkunçlukta" kelimeleriyle ifade etmiştir. Hapis döneminden sonra Oakland’a dönen Jack London burada liseye kaydolmuştur ve yazdığı eserlerden bazıları “Aegis” adlı okul dergisinde yayımlanmıştır. Üniversite eğitimi için de Berkeley Üniversitesi’ne girmeyi başaran London, maddi yetersizliklerden dolayı okulu bırakmıştır.

    Jack London, 25 Temmuz 1897 tarihinde Klondayk Altın Avı’na katılmıştır. Sağlık açısından zor bir dönem geçiren London yetersiz beslenme nedeniyle iskorbüt hastalığına yakalanmıştır ve dişetleri şişmiş, ön dişlerinden dört tanesini kaybetmiştir. Dişlerini kaybetmesinin yanı sıra karın ve bacak ağrılarıyla da mücadele eden Jack London’ı ve onun gibi çeşitli hastalıklarla boğuşan birçok kişiye bir Cizvit papazı yardım etmiştir. Yazarın başarılı kabul edilen ilk öyküleri bu dönemde kaleme alınan öykülerdir. Yaşadıkları ve hayatta kalma mücadelesi "Ateş Yakmak" isimli kitabı için ilham vermiştir.

    Jack London’ın yazarlık kariyeri Amerika’da düşük maliyetli popüler dergilerde yayımlanan hikayeleri ile başlamıştır. 1900 yılında "Yoldaki Adam" isimli hikayesi yayımlanmıştır. London bu hikayeden sonra birçok hikayesini gazete ve dergilere satmıştır. Felsefe ve bilimsel konulara meraklı olan Jack London, Karl Marx, Friedrich Engels, Herbert Spencer ve Friedrich Wilhelm Nietzsche gibi isimlerin yazdıklarından etkilenmiştir. Bir dönem yazmayı bırakmayı düşünen London, "The Black Cat" dergisi "A Thousand Deaths" adlı öyküsünü 40 dolar gibi bir ücret karşılığında yayımlayınca bu fikrinden vazgeçmiştir.

    Jack London, ilk evliliğini 7 Nisan 1900’de Bess Maddern ile yapmıştır. Evliliklerinde aşk yoktur fakat arkadaşlıkları ve birbirlerine olan inançları güçlüdür. Dört yıl süren bu evlilikten Jack London’ın Joan ve Bessie adında iki çocuğu vardır. İkinci evliliğini 1905 tarihinde Charmian Kittredge ile gerçekleştirmiştir. Jack London’ın bu evliliği ilkinin aksine aşk ve tutku doludur.

    Jack London, 1900 yılında "Kurdun Oğlu" , 19003 yılında “Uçurum İnsanları” eserlerini yayımlamıştır. Yazarın “Uçurum İnsanları” kitabı Londra’nın doğu yakasında yoksulluk içinde yaşayan ve hayatta kalma mücadelesi veren insanların yaşamlarını anlatan natüralist bir metindir. Jack London bu kitap için Londra’nın doğu yakasına gitmiş, insanların yaşamını yerinde gözlemlemiş ve bu gözlemlerini yazmıştır. 1904 yılında "Deniz Kurdu" , 1908 yılında "Demir Ökçe" kitaplarını yayımlamıştır. Bu kitap Jack London’ın edebi derinlik içeren ilk kitabı olarak değerlendirilmektedir.

    Jack London’ın ölüm tarihi 22 Kasım 1916’dır. Öldüğünde henüz 40 yaşında olan London’ın ölümünün intihar olup olmadığı hala belirsizliğini korumaktadır. Deniz Kurdu, Vahşetin Çağrısı, Yıldız Gezgini, Beyaz Diş, Bir Kuzey Macerası, Kızıl Veba ve Adem’den Önce gibi birçok önemli kitabı bulunan Jack London’ın California yakınlarında bulunan çiftliği hayranları için ziyarete açılmıştır. Okurları diledikleri takdirde yazarın çiftliğini ziyaret edebilmektedir.

    Martin Eden Kitabının Sayfa Sayısı Kaçtır?

    Martin Eden kitabının sayfa sayısı 520’dir. Jack London’ın en hacimli kitaplarındandır. Kitabın sayfa sayısı yayımlandığı yayınevi ve özel baskılara göre değişiklik göstermektedir.

    Martin Eden Kitabının Türü Nedir?

    Martin Eden kitabının türü künstlerromandır. Künstlerroman (sanatçı romanı), adından da anlaşılacağı gibi "kurmaca bir dünyada yer alan bir sanatçının sanatsal serüveni ile şekillenen" ( Emine Ayan) bir türdür. Türün en klasik örneği James Joyce’un "Sanatçının Bir Genç Adam Olarak Portresi"dir. Bu türdeki eserlerden bazıları aşağıda listelenmiştir.

    Martin Eden Kitabının Konusu Nedir?

    Martin Eden, Jack London’ın yarı otobiyografik romanıdır ve yazar olmaya çalışan genç işçi Martin Eden’i konu almaktadır. 20. yüzyılın başlarında Oakland’da yaşayan Martin Eden, bir burjuva ailesinden olan Ruth Morse’a âşıktır ve işçi sınıfının yaşam şartlarından kurtularak elit kesim arasına girmeye çalışmaktadır. Zorlu bir başarı sürecinin sonrasında ulaştığı başarıdan tatmin olmamış ve kendini bir yalnızlık içinde bulmuştur. Azmi ve zekâsıyla hem işçi sınıfının, hem de içine girmeye çalıştığı burjuva dünyasının gerçek yüzünü anlayan Martin Eden, her iki sınıfa da ait olamamanın yorgunluğunu hissetmektedir. Martin Eden kitabından alınan "Bir zamanlar öylesine saftım ki; yüksek mevkilerde oturan, iyi evlerde yaşayan, öğrenim görmüş ve bankalarda hesapları olan insanları saygı değer kimseler sanırdım." alıntısı kitabın konusu hakkında fikir vermektedir.

    Martin Eden Ana Karakterleri Kimlerdir?

    Martin Eden kitabının ana karakterleri aşağıda listelenmiştir.

    • Martin Eden: Kitabın başkarakteridir. Küçük yaşta gemilerde çalışmaya başlamış sıradan bir işçidir. Dostu Arthur’un kız kardeşi olan Ruth Morse’a ilk görüşte aşık olduktan sonra hayatı değişmiştir. Aşık olduğu kadın için kendisini her bakımdan değiştirmek istemeyen Eden, bunun için gününün büyük bölümünü kütüphanede, kitap okumaya ayırmıştır. Bu bilgi edinme arzusu zorlu bir süreç sonrasında ünlü ve zengin bir yazar olmasını sağlamaktadır. Yazar olma hedefine ulaştıktan sonra burjuvazinin gerçek yüzünü gören ve hem işçi, hem de burjuva sınıfına ait olamadığın anlayan Eden büyük bir yorgunluk hissetmektedir.
    • Ruth Morse: Burjuva bir aileden gelmekte olan üniversite öğrencisidir. Ağabeyi Arthur’un arkadaşı olan ve kendisine aşık Martin’e İngilizce konusunda yardım etmiştir. Martin Eden ile nişanlanmasına ailesi, Martin’in ekonomik durumundan ve sosyal statüsünden dolayı, izin vermemektedir. Martin ile ayrıldıktan sonra onun ünlü bir yazar ve burjuvazide sözü geçen biri olmasının üzerine geri dönmek istemiş fakat isteğine kavuşamamıştır.

    Martin Eden Kitabı Kimler için Uygundur?

    Martin Eden kitabı birçok dile çevrilmiş ve tüm dünyada okurların beğenisini kazanmayı başarmış bir eserdir. Tüm kitapseverler için uygundur. Martin Eden kitabını okuyabilecek yaş grupları aşağıda listelenmiştir.

    • 12-22 yaş arası
    • 23-33 yaş arası
    • 34-44 yaş arası
    • 45-54 yaş arası
    • 55-64 yaş arası
    • 65-80 yaş aradı

    Martin Eden Kitapları Kişisel Gelişime Nasıl Katkı Sağlar?

    Martin Eden kitabının okurların kişisel gelişimine sağladığı katkılar aşağıda listelenmiştir.

    • Martin Eden kitabı entelektüel birikimi artırmaktadır.
    • Kitap okumak okurların hafızasını güçlendirmektedir.
    • Martin Eden kitabı hayal gücünün gelişmesini, olaylara farklı açılardan bakabilmeyi sağlamaktadır.
    • Martin Eden kitabında yaşananlar okurların empati yeteneğini geliştirmektedir.

    Martin Eden Kitabı için Kapak Fotoğrafı Nasıl Çizilir?

    Kitap, Türk Dil Kurumu tarafından "Ciltli veya ciltsiz olarak bir araya getirilmiş, basılı veya yazılı kâğıt yaprakların bütünü" olarak tanımlanmaktadır. Bilgi edinmek, eğlenmek ve kültürel açıdan gelişmek için kullanılan kitaplar bir sanat yapıtı olma özelliği taşımaktadır. Bir sanat eseri olan kitaplar için yapılan kapak tasarımının eserin konusuna uygun olması beklenmektedir. Kapaklar, kitabın içeriğini görseli ve yazıyı birbiri ile birleştiren bir düzen içinde vermelidir. Okurun kitap ile kuracağı ilk bağı etkileyen kapaklar hem konuyu hem de konunun anlamını görsel açıdan estetik bir biçimde yansıtmalıdır. Kitap seçiminde kitap kapaklarının etkisi olduğu bilinmektedir. Satışların artması için okurlara olumlu bir izlenim bırakmak faydalıdır. Kapakların okuyuculara hitap etmesine, kitap hakkında iyi bir izlenim oluşturmasına dikkat edilmelidir.

    Kitap kapağı tasarımını illüstratör veya grafik tasarımcı yapmaktadır. Kapak tasarımını yapacak olan kişinin üstünde çalışacağı metnin konusu hakkında bilgi sahibi, metindeki ana fikir ve duyguyu tasarım diline aktarabilecek donanıma sahip olması gerekmektedir. Martin Eden romanı için kapak fotoğrafının çizilme aşamaları aşağıda listelenmiştir.

    • Sürece eskiz hazırlayarak başlanmaktadır. Bu süreç kitap kapak fotoğrafı için ön çalışma dönemidir.
    • Martin Eden kitabının konusuna uygun kapak görselleri belirlenmelidir.
    • Belirlenen görseller uzmanlar tarafından kontrol edilmelidir.
    • Martin Eden kitabına uygun olduğu belirlenen görsellerin yüzey üzerinde kullanılacağı alan tespit edilmektedir.
    • Kapak tasarımının son aşamasına gelindiğinde de boyama teknikleri kullanılmaktadır.

    Martin Eden Kitabı için Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

    Martin Eden kitabı için kullanılan malzemeler ve bu malzemeler kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir.

    • Cilt, mukavva ya da karton üzerine deri, bez veya kağıt kaplanmış kitap kapağına verilen isimdir ve kitaplar ciltlerden oluşmaktadır. Birden fazla cilde bölünmüş kitaplar da vardır..
    • Martin Eden kitabını satın alırken cildinin ne kadar dayanıklı olduğuna ve sayfalarının dağılıp dağılmadığına dikkat edilmelidir.
    • Alınacak kitabın sayfaları sağlam ve temiz olmalıdır.
    • Kitap sayfalarında kullanılan mürekkebin kalitesine bakılmalıdır. Yazılar silik veya kaymış olmamalıdır.
    • Martin Eden kitabı için kullanılan kâğıt sağlam ve en az ikinci hamurdan olmalıdır.
    • Kitabın kolay okunması için mat renkli kağıt seçilmelidir.

    Martin Eden Benzeri Roman Türündeki Diğer Eserler Nelerdir?

    Martin Eden benzeri eserler aşağıda listelenmiştir.

    Jack London Benzeri Diğer Yazarlar Kimlerdir?

    Jack London benzeri yazarlar aşağıda listelenmiştir.

  • 2. Hamur

Martin Eden Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.