240,00 TL
196,80 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
43,20 TL
Makine Teorisi Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 318
ISBN: 9786050332308
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 4 adet satılmıştır.
Gabil Abdulla
Gabil Abdulla
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Makine Teorisi Kısa Özet

    Makine, insanların fiziksel ve düşünsel çalışmalarını kolaylaştırmak ve verimliliği artırmak amacıyla doğa kurallarına dayanarak yapılmış ve insanı kısmen veya tam olarak değiştiren yapıtlardır.

    Kullanım amaçlarına, boyutlarına ve konstrüksiyon yapılarına göre birbirlerinden büyük farklılıklar göstermelerine rağmen bilinen tüm makinelerin ortak özelliği; yapıları, oluşum teorileri ve hesap yöntemleri aynı olan mekanizmalardan oluşmalarıdır.

    Kitapta; statik, kinematik ve dinamik bilimlerinin temellerine dayanarak ve bilgisayar destekli tasarım sistemlerinin kullanımı ile mekanizma ve makinelerin analizi ve sentezlerinin gerçekleştirilmesi ve teknolojinin isteklerine uygun tasarımların yapılması üzerine teorik ve pratik bilgiler verilmektedir. Kitap on bir bölümden oluşmaktadır: mekanizmaların strüktür analizi; adi eleman çiftli mekanizmaların kinematik analizi; kol mekanizmalarının sentezi; kam mekanizmalarının analizi ve sentezi; aktarma mekanizmalarının analizi; dişli aktarma mekanizmalarının analizi ve sentezi; makinelerde kuvvet analizi; mekanizmalarda sürtünme; mekanizmaların hareket analizi; makine hareketinin düzenlenmesi ve volan hesabı; kütlelerin dengelenmesi.

    Ders programına uygun olarak kitapta düzlemsel mekanizmalar ele alınmış; teorik bilgilerin örneklerle açıklanmasına özen gösterilmiştir.

    Kitap; üniversitelerin Makine, Ziraat Makineleri, Mekatronik Mühendisliği bölümlerinde eğitim gören öğrenciler için yazılmıştır. Kitabı ayrıca Mühendislik ve Teknoloji fakültelerinin diğer bölümlerinde ve makine eğitimi veren Teknik Meslek Yüksekokullarında eğitim gören öğrenciler yanı sıra araştırma enstitülerinde ve sanayide çalışan mühendisler de kullanabilirler.

  • 1. Hamur

Makine Teorisi Hakkında Yorumlar