Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk

Adalet Yayınevi

Muktedir Lale

160,00 TL
147,20 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
12,80 TL
Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Hakkında Bilgiler
Türü: Hukuk Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 197
ISBN: 9786053000181
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2016
satis-icon
Satış Rakamları 4 adet satılmıştır.
Muktedir Lale
Muktedir Lale
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kısa Özet

    Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Ve Gerekçesi
    Anayasa Mahkemesi’nin 6325 Sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu’nun İptali İstenen Maddelerinin Anayasaya Aykırı Olmadığına Ve İptal İsteminin Reddine İlişkin 10. 7. 2013 Gün, E. 2012/94, K. 2013/89 Sayılı Kararı
    Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği
    Türkiye Arabuluculuk Kurulu Arabuluculuk Sistemi Ve Arabulucular İçin Model Etik Ve Uygulama Kuralları
    2016 Yılı Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesi
    Arabuluculuk İle İlgili Yargıtay Kararları
    İcra Edilebilirlik Şerhi Verilmesine İlişkin Hüküm Örneği
    Deneme Sınav Soruları
    Deneme Cevap Anahtarı

    Arabuluculuk Kanunu Tasarısı, yasalaşma sürecinde bir çok tartışmalara konu olmuştur. Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinden en yaygını olan arabuluculuk, uyuşmazlıkları kavgasız ve büyütmeden kalıcı şekilde tarafların iradesi ile çözüme ulaştırmayı amaçlanmaktadır.

    Ancak, 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu yürürlüğe gireli yaklaşık dört yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen toplumda arabuluculuğun müessese olarak yeterince tanındığını söylemek en azından bu yönteme başvuranların sayısına bakıldığında zor görünmektedir. Bu bağlamda bu yöntemin daha çok tanıtımına ihtiyaç duyulduğu söylenebilir. Toplum dostane bir çözüm yöntemi olan arabuluculuğu tanıdıkça bu yönteme olan güveninin ve inancının daha da artacağı kuşkusuzdur. Arabuluculuğa güvenin sağlanması için arabuluculara büyük bir görev düştüğünü de ifade etmek istiyorum.

    Uyuşmazlığın tarafların etkin iradesi ile çözümü kalıcı toplumsal barışın tesisi için büyük önem taşıdığı aşikardır. Bu nedenle uzlaşma kültürünü anaokulundan itibaren yaygınlaştırarak bu yönteme etkin ve kurumsal bir kimlik kazandırmak önemlidir. Uzlaşma kültürünün artması ile daha da işlerlik kazanacak olan bu yöntemin gelişmesi adına Kanunun gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi’nin iptal isteminin reddine ilişkin kararını yanyana vermeyi uygun gördüm. Ayrıca, sınava hazırlanmaya katkısı olacağı düşüncesi ile emsal olabilecek soruları da kitabın arkasına ekledim.

  • 1. Hamur

Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Hakkında Yorumlar