118,00 TL
79,06 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
38,94 TL
Hayvan Çiftliği Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 182
ISBN: 9786057629265
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 27 adet satılmıştır.
George Orwell
George Orwell
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hayvan Çiftliği Kısa Özet

    Hayvan Çiftliği Kitabını Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

    Hayvan Çiftliği ya da orijinal ismiyle "Animal Farm", Eric Arthur Blair yani kitaplarını yazarken kullandığı ismiyle George Orwell’in mecazi bir dille kaleme aldığı ve ilk kez 1945 yılında Birleşik Krallık’ta yayımlan, 1996 tarihinde de Retro Hugo Ödülü’nü kazanan, fabl tarzındaki siyasi hiciv romanıdır. Stalinizmin eleştirildiği "Hayvan Çiftliği" romanı, SSCB’nin kuruluşundan itibaren meydana gelen önemli olayları kara mizah yoluyla anlatmaktadır. Yayımlandığında büyük bir ilgi uyandıran bu eser 1954 ve 1999 yıllarında filme uyarlanmış, Pink Floyd’un Animals albümüne ilham olmuştur. George Orwell’in tarihsel bir gerçeği eleştirdiği “Hayvan Çiftliği” eseri, Türkçeye ilk kez 1954 yılında çevrilmiştir.

    George Orwell (25 Haziran 1903 - 21 Ocak 1950), asıl ismi Eric Arthur Blair olan ve oluşturduğu Big Brother (Büyük Birader) kavramı ile tanınan, gazetecilik ve eleştirmenlik de yapmış 20. yüzyıl İngiliz edebiyatının önde gelen yazarıdır. Kaleme aldığı eserleri birçok dile çevrilen, çağdaş klasikler arasında gösterilen George Orwell, “Hayvan Çiftliği” eserinde bir devrimin trajedisini dile getirmiştir.

    Hayvan Çiftliği Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?

    Hayvan Çiftliği kitabının fiyat aralığı 5,50 TL ve özel baskılar dahil 143 TL arasında değişiklik göstermektedir. Hayvan Çiftliği kitabının fiyatını belirleyen faktörler aşağıda listelenmiştir.

    • Hayvan Çiftliği kitabını yayımlayan yayıncının büyüklüğü
    • Hayvan Çiftliği kitabı yayımlanırken hedeflenen pazar
    • Kitabın yayımlandığı tarih
    • Kitap yayıma hazırlanırken kullanılan malzemeler
    • Hayvan Çiftliği kitabının kapak tasarımını yapan kişilerin şöhreti
    • Kitabın satış stratejisi
    • Kitabının kaç sayfadan oluştuğu

    Hayvan Çiftliği Kitabının Yazarı Kimdir?

    Hayvan Çiftliği kitabının yazarı George Orwell’dir. Asıl adı Eric Arthur Blair olan George Orwell, 25 Haziran 1903 tarihinde Hindistan sömürge yönetiminde görevli bir İngiliz ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Eğitimini İngiltere’de tamamlamış, ardından da Burma’da bulunmuş ve kısa bir dönem Hindistan İmparatorluk Polisi’nde bölge müfettiş yardımcısı olarak görev yapmıştır. Bu görevi esnasında sömürgeciliğin ve emperyalizmin kötülüğünü fark etmiş ve emperyalizme karşı derin bir öfke duymaya başlamıştır. İşinden istifa ettikten sonra Londra’nın yoksul kesimlerinde kendine ucuz bir odaya yerleşmiş, Fransa’da bulunmuş, çeşitli işlerde çalışmış ve maddi problemler yaşamıştır. Bu dönemde yaşadıklarını, tanık olduklarını da 1933 tarihinde yayımlanan ilk kitabı "Paris ve Londra’da Beş Parasız" da dile getirmiştir.

    George Orwell, ilk kitabının ardından 1934 yılında "Burma Günleri" ,  1935 yılında "Papazın Kızı" eserlerini yayımlamıştır. 1937 yılında da maden işçilerinin yaşamına dair bir araştırma olan "Wigan İskelesi Yolu" eserini yazmıştır.

    George Orwell, İspanya İç Savaş’ında Hitler ve Mussolini’nin de desteğini alan Franco’ya karşı çarpışacak gönüllüler arasında katılmıştır. Bu savaşta tanık olduklarından çok etkilenen George Orwell, savaşa dair anılarını da "Katalonya’ya Selam" isimli eserinde dile getirmiştir.

    George Orwell, İngiliz kültür ve geleneklerine bağlı, aile değerlerine önem veren birisidir ve kendisini hümanist ve ateist olarak tanımlamaktadır. 2 kez evlenen George Orwell, ilk eşi Eileen O’Shaughnessy’i kaybettikten sonra ikinci evliliğini Sonia Brownell ile yapmıştır.

    George Orwell’in en ünlü eserlerinden biri "Bin Dokuz Yüz Seksen Dört" isimli politik ve distopik romanıdır. Yazar bu eserini 1946 yazında Jura Adası’nda bir evde yazmaya başlamıştır. Bu eseri yazdığı dönemde verem hastalığı ile mücadele eden Orwell, tedavi görmekte ve sık sık hastaneye yatmaktadır. Eserinin ilk taslağını yazmaya başladıktan bir yıl sonra tamamlamış, 1948 yılında kitabın tümünü gözden geçirmiştir. Eseri yazmaya başladığında öykünün geçtiği yılı 1980 olarak seçmiş olsa da kitabın yazımının 1948 yılında bitmesinden dolayı adını 1984 olarak belirlemiştir. George Orwell’in Rus yazar Zamyatin’in "Biz" isimli eserinden esinlenerek kaleme aldığı  "Bin Dokuz Yüz Seksen Dört" romanının ilk basım tarihi ise 8 Haziran 1949’dur. Bin Dokuz Yüz Seksen Dört isimi eserde, Dünya Savaşı’nın ardından yeniden kurulan bir dünyanın 1984 yılı ve Winston Smith’in sisteme karşı kendi içinde ayaklanması ve bu ayaklanma için destek arayışı anlatılmaktadır.

    George Orwell, yaşamı boyunca her çeşit politik, toplumsal ve edebi mesele üzerine yazılar kaleme almıştır. Bu yazılar "Faşizm Kehanetleri" başlığıyla derlenmiştir.  Boğulmamak İçin, Aspidistra, Totalitarizm Üzerine, Wigan İskelesi Yolu, Papazın Kızı, Kitaplar ve Sigaralar, Neden Yazıyorum, 1984 ve Hayvan Çiftliği gibi birçok eser kaleme alan George Orwell, 21 Ocak 1950 tarihinde vefat ettiğinde henüz 46 yaşındadır.

    George Orwell’in eserlerinin telif hakkı 1 Ocak 2021 tarihinde sona ermiştir. Bu tarihten sonra da eserleri birçok farklı yayınevi tarafından yayımlanmaya başlamış, daha fazla okuyucuya ulaşmıştır.  20. yüzyıl İngiliz edebiyatının önde gelen kalemlerinden olan George Orwell’in eserleri dünyanın pek çok ülkesinde okurların beğenisini kazanmış, çağdaş klasikler arasında gösterilmiş ve farklı sanat yapıtlarına ilham olmuştur.

    Hayvan Çiftliği Kitabının Sayfa Sayısı Kaçtır?

    Hayvan Çiftliği, 104 sayfadan oluşan bir kitaptır. Kitabın sayfa sayısı yayımlandığı yayınevi ve özel baskılara göre değişiklik göstermektedir.

    Hayvan Çiftliği Kitabının Türü Nedir?

    Hayvan Çiftliği kitabı siyasi hiciv türünde bir eserdir. Hiciv: Bir kişi, kurum veya toplumu alaylı tarzda eleştirme ve eleştiri metinlerinin oluşturduğu edebî türe verilen isimdir. Yergi anlamına gelen hiciv kelimesi dilimize Arapça üzerinden geçmiştir. Siyasi hiciv türünde üç eser aşağıda listelenmiştir.

    Hayvan Çiftliği Kitabının Konusu Nedir?

    Hayvan Çiftliği eseri 1940’lardaki “reel sosyalizm”in eleştirisidir. Bir çiftlikte yaşayan hayvanların kendilerini sömüren insanlara başkaldırıp çiftliğin yönetimini ele geçirmesini anlatmaktadır. Başkaldırıları zaferle sonuçlanan hayvanların bu başarısı yöneticilik görevini üstlenen ve gitgide ’insanlaşan’ domuzların hırsları ve entrikaları nedeniyle zarar görmektedir. Hayvan Çiftliği romanı, dünya edebiyatında yergi türünün başyapıtlarından biri olarak kabul edilmektedir. Başkişileri hayvanlar olan eserin karakterleri bir diktatörlük ortamında olabilecek kişileri çağrıştırmaktadır.

    George Orwell’in kaleme aldığı “Hayvan Çiftliği” kitabından alınan “Şunu da unutmayın ki, insana karşı savaşırken sonunda ona benzememeliyiz. Onu alt ettiğimiz zaman bile, onun kötü alışkanlıklarını benimsemeye kalkmayın. Hiçbir hayvan asla bir evde yaşamamalı, yatakta yatmamalı, giysi giymemeli, içki ve sigara içmemeli, paraya el sürmemeli, ticaretle uğraşmamalı. İnsan’ın bütün alışkanlıkları kötüdür. Ve en önemlisi, hiçbir hayvan kendi türünden olanlara zorbalık etmemeli. Güçlüsü güçsüzü, akıllısı akılsızı, hepimiz kardeşiz. Hiçbir hayvan başka bir hayvanı öldürmemeli. Bütün hayvanlar eşittir.” alıntısı kitabın konusu hakkında fikir vermektedir.

    Hayvan Çiftliği Ana Karakterleri Kimlerdir?

    Hayvan Çiftliği kitabının karakterleri aşağıda listelenmiştir.

    • Napolyon (Domuz): Josef Stalin’i temsil eden bir karakterdir. Köpekleri eğitmiş ve bir polis gücü haline getirmiştir. Ayaklanmada öncelikli rol oynayan hayvanlardan biridir ve hayvanların lideri konumuna gelmiştir. Kurduğu yönetim ise çiftlik sahibi insanlarınkinden daha baskıcıdır.
    • Koca Reis (Domuz): Koca Reis, hayvanlara mutluluk ve barış dolu bir dünya vaden, insanların çiftlikten kovulmasını isteyen erkek bir domuzdur. 19. yüzyılda yaşamış Alman filozof Karl Marx’a benzemektedir.
    • Snowball (Domuz): Snowball, yetenekli ve zeki bir karakterdir. Hayvanlara okuma eğitimi vermiş ve onları örgütleme işiyle ilgilenmiştir. Bir değirmen yapılması taraftarıdır. Bolşevik siyasetçi, devrimci ve Marksist teorisyen Lev Troçki’yi temsil etmektedir.
    • Bay Jones (İnsan): Son Rus çarı 2. Nikolay’ı temsil etmektedir. Çiftliğin eski sahibidir.
    • Bay Frederick (İnsan): Pinchfield çiftliğin sahibidir. Adolf Hitler’i temsil etmektedir.
    • Bay Pilkington (İnsan): Foxwood çiftliğinin sahibidir. Winston Churchill’e benzemektedir.
    • Moses (Kuzgun): Evcil bir kuzgundur ve din adamlarını temsil etmektedir. İyi bir konuşmacıdır ve hayvanlara gökte bir hayvan cenneti (Balbadem Diyarı) vadetmektedir.
    • Squealer (Domuz): Napolyon’un sözcülüğünü yapmaktadır. Sovyetler Birliği dışişleri bakanı Vyacheslav Molotov veya dönemin gazetelerini temsil etmektedir.
    • Minimus: Napoleon ve Hayvan Çiftliği’ni öven propaganda şiirleri ve şarkıları yazmıştır.

    Hayvan Çiftliği Kitabı Kimler için Uygundur?

    Hayvan Çiftliği kitabı tüm kitapseverler için uygundur. Hayvan Çiftliği, çağdaş klasikler arasında yer alan ve dünyanın birçok ülkesinde okurların beğenisini kazanmış bir kitaptır. Hayvan Çiftliği kitabını okuyabilecek yaş grupları aşağıda listelenmiştir.

    • 14-24 yaş arası
    • 25-35 yaş arası
    • 36-46 yaş arası
    • 47-57 yaş arası
    • 58-68 yaş arası
    • 69-80 yaş arası

    Hayvan Çiftliği Kitapları Kişisel Gelişime Nasıl Katkı Sağlar?

    Hayvan Çiftliği kitabının okurların kişisel gelişimine sağladığı katkılar aşağıda listelenmiştir.

    • SSCB’nin kuruluşundan itibaren yaşanan olaylar hakkında merak duygusu uyandırmakta ve okurları araştırmaya teşvik etmektedir.
    • 1940’lı yılların tarihsel gerçeğini öğrenmeyi sağlamaktadır.
    • Hayvan Çiftliği kitabı okurların hafızasını güçlendirmektedir.
    • Hayal gücünün gelişmesine katkıda bulunmaktadır.
    • Hayvan Çiftliği kitabında yaşanan olaylar okurların empati yeteneğini geliştirmektedir.
    • Okurların analitik düşünme kabiliyetini olumlu yönde etkilemektedir.
    • Hayvan Çiftliği kitabı entelektüel birikimi artırmaktadır.

    Hayvan Çiftliği Kitabı için Kapak Fotoğrafı Nasıl Çizilir?

    Basımevinde basılıp kapak geçirilmiş kâğıt yapraklardan oluşan ve okunan nesneye kitap denmektedir. Kitap, bilgilenme ve kültürel gelişme aracıdır. Görsel ve içerik bakımından sanat yapıtı olarak kabul edilmektedir. Sanat yapıtı olarak kabul gören kitapların kapak tasarımları yapılırken tasarımının eserin konusuna uygun olmasına özen gösterilmelidir. Tasarlanan kapaklar, hem içerikle uyumlu olmalı hem de görseli ve yazıyı birbiri ile birleştiren bir düzene sahip olmalıdır. Kitap kapakları okulların kitap hakkındaki ilk izlenimlerini etkilemektedir.  Kapakta kullanılan görsel unsurlar hem konuyu hem de konunun anlamını görsel açıdan estetik bir biçimde anlatmalıdır. Okurların birçoğunun kitap seçimi yaparken kapaklara dikkat ettiği bilinmektedir. Bu sebeple kapak tasarımı, kitapların satışını etkileyen faktörler arasında yer almaktadır. Kitap kapakları okuyuculara hitap etmeli, kitap hakkında olumlu izlenim oluşturmalıdır.

    Kitap kapağı tasarımını işini illüstratör, tasarımcı veya grafik tasarımcılar üstlenmektedir. Tasarımı yapacak olan kişi, kapağını tasarlayacağı kitap hakkında yeterli düzeyde bilgi sahibi olmalıdır. Kitap tasarımını bilen ve tasarım konusunda yetenek sahibi tasarımcıların tasarladığı kitap kapakları eserlerin ön plana çıkmasını sağlamakta, satışını olumlu yönde etkilemektedir.

    Hayvan Çiftliği kitabı için kapak fotoğrafının çizilme aşamaları aşağıda listelenmiştir.

    • Eserin konusuna uygun kapak tasarımına karar verilmektedir.
    • Karar verilen kapak tasarımı için eskiz hazırlamaktadır.
    • Hayvan Çiftliği kitabına uygun olduğu düşünülen tasarımın yüzey üzerinde kullanılacağı alana karar verilmektedir.
    • Kapak tasarımının okuyucu kitlesine uygun olup olmadığı incelenmektedir.
    • Hayvan Çiftliği kitabı için seçilmiş olan görseller uzmanlar tarafından kontrol edilmekte ve kitap içeriği ile uyumlu olup olmadığı incelenmektedir.
    • Son aşamaya gelindiğinde de boyama teknikleri kullanılmaktadır.

    Hayvan Çiftliği Kitabı için Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

    Hayvan Çiftliği kitabı için kullanılan malzemeler ve bu malzemeler kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir.

    • Hayvan Çiftliği kitabı için kullanılan kâğıdın sağlam ve en az ikinci hamurdan olması gerekmektedir.
    • Kitap sayfaları için mat renkli kağıt seçilmelidir. Mat renkli sayfalar okuyucunun metni daha rahat okumasını sağlamaktadır.
    • Kitap sayfaları dayanıklı olmalı,  sayfalarının dağılıp dağılmadığına dikkat edilmelidir.
    • Hayvan Çiftliği kitabının cildinin dayanıklı olup olmadığı kontrol edilmeli ve dayanıklı bir cilt oluşturulmalıdır.
    • Hayvan Çiftliği kitaplarının sayfaları kalın, temizlenebilir ve kullanışlı olmalıdır.
    • Kitap kapağında kullanılan görsel, eserin konusuyla yansıtmalı, canlı ve ilgi çekici olmalıdır.

    Hayvan Çiftliği Benzeri Roman Türündeki Diğer Eserler Nelerdir?

    Hayvan Çiftliği benzeri diğer eserler aşağıda listelenmiştir.

    George Orwell Benzeri Diğer Yazarlar Kimlerdir?

    George Orwell benzeri yazarlar aşağıda listelenmiştir.

  • 2. Hamur

Hayvan Çiftliği Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.