Görsel Programlama - Yeni Başlayanlar ve Meslek Yüksek Okul Öğrencilerine Yönelik

Nobel Akademik Yayıncılık

M. Fatih Adak

168,00 TL
137,76 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
30,24 TL
Görsel Programlama - Yeni Başlayanlar ve Meslek Yüksek Okul Öğrencilerine Yönelik Hakkında Bilgiler
Türü: Programlama Kitapları
Sayfa Sayısı: 258
ISBN: 9786254170720
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
M. Fatih Adak
M. Fatih Adak
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Görsel Programlama - Yeni Başlayanlar ve Meslek Yüksek Okul Öğrencilerine Yönelik Kısa Özet

    Baş döndüren teknolojik gelişim, akıllara Stewart Brand’ın güzel sözünü getirmektedir:
    *Yeni bir teknoloji üzerinizden geçtiğinde, buharlı silindirin bir parçası değilseniz yolun bir parçası olursunuz.*
    Bu söz, her ne kadar herkesi ilgilendiriyor olsa da bilişim alanındaki çalışanları ve bilişim meraklılarını çok daha fazla ilgilendirmektedir. Teknoloji çok hızlı ilerlediği için daha dün öğrenilmiş olan bilgi ve teknoloji bugün güncellenebilmekte ve hatta değişebilmektedir. Bundan dolayı bilişim meraklılarının her daim kendilerini güncel tutmaları önemlidir.
    Bu kitapta anlatılan görsel programlama, bu devasa bilişim dünyasının ufak bir parçası olarak düşünülebilir. İnsan, bilgisayar etkileşimini çok ileri seviyelere getirmeyi amaçlayan, bilgisayar üzerinde yapılacak olan işlemlerin kolay bir şekilde yapılmasını ve bunun için teknik bilgiye sahip olunmasının gerek olmadığı uygulamaların geliştirilmesini sağlayan programlama türüdür. Form ekranlarında fare ve klavye kullanım yardımıyla yapılan bu işlemlerde, form ekranlarının nasıl tasarlandığı, nasıl kodlandığı ve veri ile nasıl uyumlu hâle getirildiği bu kitapta detaylıca anlatılmaktadır. En temelden ileri seviyeye bir geçiş sunan anlatım tarzı ile yeni başlayanlara ve belli bir bilgi birikimine sahip olanlara hitap etmektedir. Birçok görsel programlama kitabının aksine temel kavramlar, veri yapıları, paralel programlama gibi önemli konulara da detaylı yer verip programlamada ezberci hareket etmek yerine yapılan her işlemin arka planında dönen kod detaylarından anlaşılır bir şekilde bahsetmektedir.
    Günümüz teknolojisinin mekanikten uzaklaşıp her kademesine elektroniğin ve yazılımın dâhil olması şu an ve gelecekte, bilişim ve programlama alanında yetişmiş elemana olan ihtiyacı katlanarak arttıracaktır. Böyle bir dünyada yer bulabilmek adına programlama ve özellikle görsel programlama temelinin iyi öğrenilmesi, her kesimden kişiler için bir hedef niteliği taşımaktadır.
    Bu kitap, böyle değerli hedeflere ulaşılmasında önemli bir basamak rolünü üstlenecektir.

  • 1. Hamur

Görsel Programlama - Yeni Başlayanlar ve Meslek Yüksek Okul Öğrencilerine Yönelik Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.