Genç Werther’in Acıları

Ren Kitap

Johann Wolfgang von Goethe

60,00 TL
22,20 TL
%63 indirim
Kazancınız
:
37,80 TL
Genç Werther’in Acıları Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 192
ISBN: 9786052398456
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 700 adet satılmıştır.
Johann Wolfgang von Goethe
Johann Wolfgang von Goethe
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Genç Werther’in Acıları Kısa Özet

    Genç Werther’in Acıları Kitabını Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

    Genç Werther’in Acıları kitabı, Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) tarafından 1774 yılında iki hafta içerisinde yazılmış, mektup roman türünde bir eserdir. Goethe, bu eseri henüz 25 yaşında iken kaleme almıştır. Genç Werther’in Acıları kitabının yayımlandığı dönemin Almanyası’nda pek çok intihar vakası ile karşılaşılmıştır. Bu intihar vakasına * Werther Sendromu* denmiş, çevrede mavi ceket ve sarı pantolon giyen okurlar ortaya çıkmıştır. Genç Werther’in Acıları kitabı 18. yüzyılın en popüler ve coşkulu eseri olmuştur.

    Genç Werther’in Acıları kitabının gerekliliği ve önemi, *Sturm und Drang* (Coşumculuk) akımının bütün izlerini taşıyan bir metin olmasından kaynaklanmaktadır. Güçlü duygularla hareket etme, doğaya, çocuklara, pastoral bir hayata duyulan özlem, toplumsal kurumlara yönelik eleştiri metinlerde ön plandadır. Estetik kaygılarla yazılmanın yanı sıra 18. yüzyılda Almanya toplumunun bunalmış yalnız halini yansıtmaktadır. Goethe, Werther’in yarattığı coşkunluğu, yaşanan acıları somut örneklerle dile getirmesi eserin önemli özelliklerinden biri olmuştur. Goethe’nin Werther karakteri;  bireysel tutku, toplumsal zorunluk ve bu tür bireysel tutkuların genel temsili anlamı arasındaki doğrudan ilişkisini göstermektedir.

    Genç Werther’in Acıları yazarı Goethe hakkında Franz Kafka, * Goethe’nin eserleri o kadar ileri ki, Alman dili hala ona yetişmeye çalışıyor.* , Karl Marx ise * Goethe yalnızca en büyük Alman şairi değildi, aynı zamanda en büyük Almandı.* der.

    Goethe, Napolyon’la Rus Çarı I. Aleksandr arasında cereyan eden Erfurt buluşması sırasında (27 Eylül - 14 Ekim 1808) Napolyon’la görüşmüş ve edebiyat ağırlıklı sohbetlerinde söz Voltaire’in Mahomed adlı kitabından yaptığı tercümeye gelince Napolyon eserin aslı için, *Bu iyi bir eser değil, dünyaya diz çöktüren bir kişi hakkında o kadar uygunsuz ve yanlış tasvirler yapmak çok yakışıksız ve âdi bir şeydir* demiş, Goethe’yi ise çok takdir etmiştir. ( Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi)  

    Genç Werther’in Acıları Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?

    Genç Werther’in Acıları kitabının fiyat aralığı 5 TL ve özel baskılar dahil  40 TL arasında değişmektedir. Genç Werther’in Acıları kitabının fiyatını belirleyen faktörler aşağıda listelenmiştir:

    • Yayıncının büyüklüğü
    • Kitabın amaçlandığı pazar
    • Yayın tarihi
    • Kitaplarda kullanılacak olan malzemeler
    • Yazar, illüstratör veya yazar-ressamın şöhreti
    • Kitabın pazarlanması
    • Kitabın sayfa sayısı

    Genç Werther’in Acıları Kitabının Yazarı Kimdir?

    Genç Werther’in Acıları kitabının yazarı Johann Wolfgang von Goethe’dir. Yetenekleri, uğraş alanları ve bireysel yaşamı bakımından çok yönlü bir kişiliktir. Şair, yazar, devlet adamı ve sanatçıdır. Toplum ve doğa bilimleri üzerine araştırmalarda bulunmuştur. Goethe, edebiyat alanında estetik unsurlarının yanında, edebiyat kuramının gelişimine yaptığı katkıyla ulusalcılık ve evrensel kuramcılar arasındadır. İnsanlık tarihi, kültürel gelişime katkı, üretici çalışmaları ile dünya edebiyatına katkı sağlamıştır. Goethe ayrıca İslam, Doğu ve Türkler hakkında araştırmalar yapmıştır. Alman tarihi ile yakından ilgilenmiştir. * Atılım ve Coşku* akımının genel eğilimine uyarak veya bu eğilimi pekiştirmek amacıyla 16. yüzyıl dönemine yönelmiştir.

    Goethe, Frankfurt’ta dünyaya gelmiştir.  Babası, Frankfurt şehir meclisinde imparatorluk müşaviri olan hukukçu Johann Caspar Goethe, annesi belediye ve mahkeme reisinin kızı Catherina Elisabeth Textor’dur. Goethe kendi ifadesine göre hayat anlayışını babasından, şen tabiatını ve hayal kurma gücünü annesinden tevarüs etmiştir. ( Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi ) Goethe, babasının kendisini yetiştirmiş bir insan olması sebebiyle edindiği çalışma disiplininin yanında annesinin hayal gücü, duygu unsurları kişiliğinin gelişmesinde katkı sağlamıştır. Yazarın aile ortamında genellikle aydın ve modern düşünce geleneği sürmektedir. Böylelikle Goethe, kapsamlı bir eğitim imkanı edinmiş, henüz 16 yaşında iken babasının ısrarıyla hukuk öğrenimi görmek için Leipzig’e gitmiştir. Ancak 3 yıl sonra rahatsızlanarak Frankfurt’a geri döndü; 1770’te tekrar tahsilini tamamlamak üzere Strasburg Üniversitesi’ne girdi ve ertesi yıl diplomasıyla birlikte avukatlık yetki belgesini almıştır. Strasburg Üniversitesi’nde eğitim gördüğü sırada Johann Gottfried Herder ile tanışarak yakınlık kurmuştur. Herder, Goethe’ye Kuran-ı Kerim’i okunması gerektiğini, İslam hakkında araştırmalarını paylaşmıştır. Goethe daha sonra, özellikle Ludovico Marraccius’un Arapça’dan Latince’ye yaptığı tercümeden faydalanarak 10 farklı sûreden bir *Kur’an özeti* (Koran Auszüge) kaleme almıştır. Goethe, Leipzig’te eğitim süreci dışında sanat ile ilgilenmiştir. Tiyatro gösterilerini sık sık izleme imkanı edinmiştir. Bu gösteriler ileriki dönemlerde bir edebi klasik eser olarak anılacak ünlü draması Faust’u kaleme almıştır. Bu eserin esin kaynağı ise ilk aşk macerası ile başlamıştır. Bir zanaatkar kızı olan Katchen Schönkopf ile aşk yaşamıştır. Yaşadığı duygusal durumlar, Goethe’nin yazı dilini etkilemiştir. Şiirleri ve yazıları daha coşkulu hale bürünmüştür. 1768 yılında ağır bir hastalığa yakalanan Goethe, 1770’te Frankfurt’a geri dönmüştür. Annesi ve kız kardeşinin yanında toparlamaya başlarken, şiirlerinin bir araya getirildiği * Arnette * adlı ilk şiir kitabını yayımlamıştır.

    Goethe, hukuk çalışmalarını azalttığı dönemde, Antik Çağ yazarları ile ilgilenmiş ve bu sırada arkadaşı Kestner’in nişanlısı Charlotte Buff’a aşık olmuştur. Bu durum, iki ay sonra tehlike arz edecek duruma geldiğinde Wetzlar’ı terk etmek zorunda kalmıştır. Yaşadığı ikinci bir aşk vakası sebebi ile Genç Werther’in Acıları adlı romanı yaşadığı tecrübelerin birikimi olarak bir araya gelmiştir.

    Genç Werther’in Acıları Kitabının Sayfa Sayısı Kaçtır?

    Genç Werther’in Acıları kitabının sayfa sayısı 128’dir. Ancak sayfa sayıları yayınevine bağlı değişiklik göstermektedir.

    Genç Werther’in Acıları Kitabının Türü Nedir?

    Genç Werther’in Acıları kitabının türü mektup roman türündedir. Mektup roman türünde mektuplar başvurulan bir entrika unsuru olabilmekte bazen de romanın tamamı bir mektuptan oluşmaktadır. Mektup romanın ilk örneği olarak 1699 yılında yazılan Portekiz Mektupları gösterilmektedir. Enis Batur, Türk edebiyatının yakın dönemlerinde ise Tanpınar’ın * Mahur Beste* de, Oğuz Atay’ın * Tutunamayanlar* da, Leyla Erbil’in ise Hallaç* ta mektup anlatım biçimi doğurgan biçimde kullandıklarını ve bu yolla eserlerini zenginleştirdiklerini belirtir. ( Batur 1989, 3-4) Mektup roman türünün özellikler aşağıda listelenmiştir.

    • Mektup roman, roman türüne çeşitli bir yapı kazandırmıştır.
    • Mektup roman, roman türünün olay ağırlıklı olmasından çıkartır ve durum ağırlıklı bir yapı kazandırır.
    • Mektup türünün ana özelliklerinden biri kişisel olmasıdır. Mektuplar iki kişi arasından mektup romanla birey odaklı hale gelir.
    • Mektup romanlar roman türüne canlılık ve gerçeklik kazandırır.
    • Mektup romanlar bir olayın farklı kahramanlar ağzından anlatılması ile de karşılaşılabilmektedir. 
    • Mektup-romanda romancı anlatıcı konumundan uzaklaşır. Romancı köşeye çekilir, kahramanlar konuşur.

    Genç Werther’in Acıları Kitabının Konusu Nedir?

    Genç Werther’in Acıları kitabının konusu, evlenmek üzere olan Charlotte’ye ilk görüşte aşık olan Werther’in bu aşk karşısında çektiği acılar anlatılmaktadır. Goethe, şiirsel ve melankolik bir anlatım ile klasik yapıda bir eser yayımlamıştır.

    Genç Werther’in Acıları Kitabının Ana Karakterleri Kimlerdir?

    Genç Werther’in Acıları kitabının ana karakterleri aşağıda listelenmiştir.

    • Werther: İyi bir eğitim almış, kendisini yetiştirmiş biridir. Eğitimli olmasının ana sebeplerinden biri ailesinin varlıklı olmalıdır. Werther, toplumun buhrana sürükleyen durumundan sıkılarak bir kasabaya yerleşir. Burada sadece resim yaparak zamanını geçirir. Sessiz ve sakin geçen hayatı Lotte ile tanışınca değişikliğe dönüşür. Artık hayat daha melankolik bir durum alır.
    • Wilhelm: Werther’in çocukluktan dostudur. Kitapta geçen olaylar Werther’in Wilhelm’e yazdığı mektuplardan anlatılır. Werther’e yol göstererek destek olmaktadır.
    • Lotte: Kitapta iyilik, güzellik ve melek kavramları ile nitelendirilmiştir. Lotte’nin Werther’e karşı yoğun hisleri olsa da Albert ile evli olması sebebi ile karşılık göstermez, sessiz kalmayı tercih eder.
    • Albert: Eserde ilk Lotte’nin nişanlısı olarak karşımıza çıkar ardından kocası da olur. Werther’in Lotte’ye olan hislerini anlamaktadır.

    Genç Werther’in Acıları Kitabı Kimler için Uygundur?

    Genç Werther’in Acıları kitabı mektup roman türünde bir eserdir. Goethe, bu eseri ile Dünya edebiyatına karşılıksız aşk sonucunda intihar eden romantik, melankolik bir kahraman örneği sunmuştur. Bu kitap, hayatın tutku ve romantiklik ile yaşanması gerektiği, bu yaşantı ile beraber pek çok acı durumlar ile karşılaşılabileceği göstermiştir. Genç Werther’in Acıları kitabı, gerçekçiliği yerini duygusallığın almasını tercih eden, aşk kitapları, aşk romanları seven; eserlerde şiirsel bir üslup arayan okurlar için uygundur. Genç Werther’in Acıları kitabının yaş gruplarına göre okunma sırası aşağıda listelenmiştir.

    • 18-24 yaş grubu
    • 35-44 yaş grubu
    • 25-34 yaş grubu

    Genç Werther’in Acıları Kitabı Kişisel Gelişime Nasıl Katkı Sağlar?

    Genç Werther’in Acıları kitabı, mektup roman tarzında yazılmış bir karşılıksız aşk hikayesidir. Aşk romanları, kişilerin duygu dünyası ile yakınlık kurar. Günlük hayat içinde yaşanan bazı belirsiz, anlamlandırılamayan duyguların farkındalığını sağlar. Okurun hayal dünyasını geliştirir, hayaller kurma fırsatı verir.

     Genç Werther’in Acıları kitabı ise okura, dönemin sosyal, sınıfsal, psikolojik, kültürel dinamikleri ile ilgili bilgiler verir, bu konu hakkında düşünmelerini sağlar. Ayrıca eser, 18. yüzyıl dönemi şartları hakkında ipuçları vermektedir. Aydınlanma Çağı olarak bilinen 18. yüzyıl dönemi, klasisizm akımının ortaya koyduğu akıl ve sağduyu; bilimin gelişmesini için yapılan çalışmalar, toplum yapıları gibi konuları barındırır. Jean Jacques Rousseau, Montesquieu, Diderot, Moliere, La Fontaine, Fenelon gibi yazar, felsefeci ve sanatçılar klasisizm akımının savunucusudur. Geri kalmaya engel oluşturabilecek tüm önyargı ve zorbalığa karşı düşünce yoluyla mücadele etmişlerdir. Bireyin hakları, toplumsal eşitlik, özgürlük gibi konuları halka duyurmaya çalışmışlardır. Romantizm de bu ortamda doğmuş, Klasisizme karşı doğmuştur.  Romantizmin ana düşüncesi, sanatçının özgür olmasını, duygu ve hayale değer verilmesini savunmuştur. Genç Werther’in Acıları kitabı ise romantizmin en önemli örneklerinden biri olmuş, kişilerin duygu dünyasını beslemeye katkı sağlamıştır.

    Genç Werther’in Acıları Kitabı için Kapak Fotoğrafı Nasıl Çizilir?

    Bilgilenme ve kültürel gelişme aracı olan kitap, günümüz iletişim ve bilgi çağında hem görsel hem içerik alanı içinde sayfa düzeni, kapak tasarımı ile bir sanat yapıtı ve yazar ile okur arasında ilk iletişimi sağlayan kaynaktır. Kitap kapağı, içeriğindeki mesajı görsel iletişim yoluyla hedef kitleye duyurma işlevini, estetik nitelikleriyle birlikte, resim ve yazıyı birbirini tamamlayan bir düzenleme içinde önem arz etmektedir. Kitap kapağı, yazar ile okur arasındaki mühim bir köprüdür. Kapak fotoğrafları aynı zamanda içerikteki espriyi, konunun anlamını ve dinamizmini görsel açıdan güzel bir görünüm içinde yansıtmalıdır. Çünkü kitap tüketiciye yani okura sunulmak üzere, kapağıyla paketlenmiş bir nesne durumundadır. Kitap kapağı ile kendisinin reklamını yapar ve kitap ile okuyucunun arasında bağ kurmasını sağlar.

    İllüstrasyon, grafik tasarım içinde önemli bir yere sahiptir. İllüstrasyon bilgiyi bazen tasvir etmek, bazen yorumlamak bazen de belgelemek için kullanılmaktadır. Kitap kapağı illüstrasyonları yayın illüstrasyonlarına girer. Yayın illüstrasyonları; gazete, dergi, kitap ve ansiklopedilerdeki makale, haber, öykü, roman, şiir ve açıklamalara eşlik eder. Yayın sektöründe çalışan bir illüstratör, üzerinde çalışacağı metnin içeriği hakkında bilgi ve görüş sahibi olmalı, metindeki mesaj ve duyguyu resim diline aktarabilmelidir. Yayın illüstrasyonu içinde en rahat ve esnek çalışabilecek alan çocuk öykü kitaplarıdır. İllüstratör, metne estetik ve fantastik destek vermek için kendi yorumunu katabilir. ( T.C. Milli Eğitim Bakanlığı)  1984 kitabı için kapak fotoğrafının çizilme aşamaları aşağıda listelenmiştir.

    • Eskiz hazırlama: Eskiz hazırlamak kitap kapak fotoğrafı için ön çalışma aşamasıdır.
    • Kapakta kullanılacak resmin konusuna karar verilir.
    • Görsellerin yüzey üzerinde kullanılacak alan belirlenir.
    • Görseller okuyucu kitlesine göre belirlenir.
    • Görsellerin kitabın içeriği ile uygun olması kontrol edilir.
    • Boyama teknikleri ile çalışma sonlandırılır.

    Genç Werther’in Acıları için Kullanılan Malzemeler Nel rdir?

    Genç Werther’in Acıları kitabı için kullanılan malzemeler ve bu malzemeler kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir.

    • Bir cilt, birbirine bağlı yaprak kümesidir. Her kitap bir cilttir ve ciltlere bölünmektedir.
    • Cildi sağlam, dayanıklı olmalı ve sayfalar dağılmamalıdır.
    • Sayfaları kalın, temizlenebilir, kullanışlı olmalıdır.
    • Kapak resimleri kitabın konusuyla ilgili, canlı ve çekici olmalıdır.
    • Kitabın kağıdı olabildiğince sağlam ve en az ikinci hamurdan olmalıdır. Mat renkli kağıda öncelik verilmelidir.

    Genç Werther’in Acıları Benzeri Roman Türündeki Diğer Eserler Nelerdir?

    Genç Werther’in Acıları Benzeri roman türündeki diğer eserler aşağıda liste halinde sıralanmıştır.

    Johann Wolfgang von Goethe Benzeri Diğer Yazarlar Kimlerdir?

    Johann Wolfgang von Goethe benzeri yazarlar aşağıda listelenmiştir.

  • 2. Hamur

Genç Werther’in Acıları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.