40,00 TL
30,80 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
9,20 TL
Facebook Programlama Hakkında Bilgiler
Türü: Programlama Kitapları
Sayfa Sayısı: 219
ISBN: 9786058758803
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2012
İbrahim Hızlıoğlu
İbrahim Hızlıoğlu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Facebook Programlama Kısa Özet

    Facebook popülerliğini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. İnsanların Facebookta olması, markaların da Facebookta olmasını zorunlu kılıyor. Markalar çok daha az maliyet ile kullanıcılarla çok daha samimi bir iletişim kurarak kısa zamanda çok daha büyük kitlelere ulaşabiliyorlar. Bunlara ilaveten bu markalar tanıtımlarını ve reklamlarını yapabilmek için fan sayfaları, facebook uygulamaları gibi kanalları kullanma gereği duyuyorlar. Ve bunlar için dijital ajanslar, sosyal medya ajansları vb. şirketlerden destek alıyorlar. Bu da Facebookun başlı başına bir sektör haline gelmesini sağlıyor.

    Facebook uygulamaları geliştirebilmek için Facebook kütüphanesine hakim yazılımcılara ihtiyaç artarak devam ediyor. Artık yazılımcılar için oluşturulan iş ilanlarında Sosyal Medya Uygulamaları Geliştirmiş , Facebook Api ile çalışmış gibi maddelere sıkça rastlar olduk. Bu kitapta anlatılanlar sayesinde Facebook platformunda yapacaklarınızın nelerle sınırlı olduğunu öğrenecek ve uygulama kodlayabilecek seviyeye geleceksiniz. Facebook uygulamaları geliştirebiliyor olmanız iş ilanlarında avantajlı olmanızı, kişisel gelişiminize katkı sağlayarak apiler konusunda ufkunuzun açılmasını ve Facebook uygulamaları geliştirerek ticari faaliyetlerde bulunmanızı sağlayacaktır.
    Bu kitapta sunucu taraflı uygulamalar geliştirebilmek için PHPyi ve Facebookun resmi kütüphanesi olan PHP SDKyı kullanılmıştır. Kullanıcı taraflı örneklerde Facebookun JavaScript kütüphanesini ve HTML kullanılmıştır.
    Kitapta işlenen konular en temel seviyeden başlayarak anlatılmıştır.

    1. Bölümde uygulama geliştirme hakkında temel bilgileri ve yardımcı araçları öğreneceksiniz. Böylece uygulama geliştirme sürecinde karşılaşacağınız problemleri daha hızlı çözebileceksiniz.

    2. Bölümde uygulama geliştirmeye ilk adımı atarak uygulama tanımlamayı öğreneceksiniz.

    3. Bölümde kullanıcının ihtiyacınız olan bilgilerine ulaşmak için hangi izinleri uygulamaya vermesi gerektiğini öğreneceksiniz.

    4. Bölümde kodlarınızı çalıştırabileceğiniz PHP ortamının hazırlanmasını ve Facebook uygulamalarının çalışması için gerekli PHP ayarlarını yapmayı öğreneceksiniz.

    5. Bölümde Facebook kütüphanesini temin etmeyi ve PHP kodlarınıza dahil ederek kullanmayı öğreneceksiniz.

    6. Bölümde Graph Api ile kullanıcıların bilgilerine ulaşmayı ve profiline yeni içerikler eklemeyi öğreneceksiniz.

    7. Bölümde FQL kullanarak Facebookun geliştiricilerin kullanımına sunduğu tablolardan bilgileri çekmeyi öğreneceksiniz.

    8. Bölümde Facebookun JavaScript kütüphanesini kullanmayı ve kullanıcıların sitenize Facebook üyeliği ile nasıl giriş yapabileceğini öğreneceksiniz.

    9. Bölümde JavaScript kütüphanesini kullanarak kullanıcılarla etkileşim kurmayı sağlayacak diyalog ekranlarını kullanmayı öğreneceksiniz.

    10. Bölümde sosyal eklentiler sayesinde kullanıcıların Facebook üyelikleri ile sitenizde işlem yapmasını öğreneceksiniz.

    11. Bölümde ise öğrendiğiniz bilgileri pekiştirerek örnek bir Facebook uygulaması hazırlamayı öğreneceksiniz.
    Kitabı bitirdiğinizde artık Facebook Developer ünvanını kullanmaya başlayabilir, uygulama geliştirme sektöründe hayata geçireceğiniz projeler ile maddi gelir elde etmeye başlayabilirsiniz.

  • 1. Hamur

Facebook Programlama Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.