224,00 TL
161,28 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
62,72 TL
Efruz Bey Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 240
ISBN: 9786256792807
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2024
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Ömer Seyfettin
Ömer Seyfettin
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Efruz Bey Kısa Özet

    II. Meşrutiyet dönemindeki aydın tipine odaklanan, özellikle toplumun geçirdiği çeşitli değişimleri gözler önu¨ne seren Efruz Bey, yazarın sağlığında yayımladığı son kitaptır ve Ömer Seyfettin ku¨lliyatı içinde çok özel bir yerde durmaktadır.

    Romanda Efruz Bey tipinden hareketle, toplumsal hayatın yozlaşan yanları ince fırça darbeleriyle çizilir. İçtimai yönu¨ ağır basan ve “fantastik” bir roman olarak tasarlanan Efruz Bey’in tefrikası Vakit gazetesinde okurlara şu cu¨mlelerle duyurulur: 

    “Yeni Tefrikamız: Efruz Bey-Fantezi Roman, Muharriri: Ömer Seyfettin. Çarşamba gu¨nu¨nden itibaren Ömer Seyfettin Bey’in Efruz Bey unvanlı romanını tefrika etmeye başlıyoruz. Efruz Bey, memleketimize ait bazı tiplerin ve bazı meyil ve itiyatların, sanatkârane bir mu¨balağa ile çizilmiş bir karikatu¨ru¨ hu¨kmu¨ndedir...”

    Ömer Seyfettin, bu romanıyla edebiyatımıza hem bu¨yu¨k bir eser hem de özel bir karakter armağan ediyor. Yazarın kendi deyişiyle hepimiz değilse bile hepimizden bir parça taşıyan Efruz Bey; Pertev Naili Boratav’ın ifadesiyle Tu¨rk edebiyatının Don Kişot’u olarak önemini korumaya devam ediyor. Efruz Bey, Necati Tonga’nın titiz çalışmasıyla yeniden okuruyla buluşuyor.

  • 1. Hamur

Efruz Bey Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.