Ceza Hukuku Genel Hükümler

Adalet Yayınevi

Mehmet Emin Artuk

90,00 TL
82,80 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
7,20 TL
Ceza Hukuku Genel Hükümler Hakkında Bilgiler
Türü: Hukuk Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 1128
ISBN: 9786053002628
Kapak: Ciltli
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Mehmet Emin Artuk
Mehmet Emin Artuk
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ceza Hukuku Genel Hükümler Kısa Özet

    Ceza Hukukuna Giriş, 
    Ceza Hukuku Kurallarının Uygulama Alanı
    Suç Teorisi
    Yaptırım Teorisi
    Milletlerarası Ceza Hukuku

    Ceza Hukuku Genel Hükümler isimli kitabımızın on birinci baskısını yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu baskıda aramıza iki genç meslektaşımız Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Alşahin ile Yrd. Doç. Dr. Kerim Çakır katılmıştır. Dr. Mehmet Emin Alşahin; kusurluluğu etkileyen hallerden *cebir, yaş küçüklüğü, akıl hastalığı, sağır-dilsizlik, geçici nedenler, alkol ve uyuşturucu madde etkisi altında olma* ile *unsurların dışında kalan diğer haller*, *ceza kavramı, cezanın amacı ve nitelikleri*, *hapis cezasının çeşitleri*, *adli para cezası*, *belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma* ve *müsadere* konularını kaleme almıştır.

    Dr. Kerim Çakır ise, *hapis cezasının infazına başlama*, *hapis cezasının ertelenmesi*, *şartla salıverilme*, *tüzel kişiler hakkında güvenlik tedbirleri*, *sanığın ya da hükümlünün ölümü*, *af*, *önödeme ve uzlaştırma* konularını yazmıştır.

    Bu baskıda kitabımızda çok önemli değişiklikler gerçekleşmiştir. Bilindiği gibi önceki baskılarda suç teorisini, dört unsur altında incelemiştik. Doktrindeki gelişmeler, özellikle de 5237 sayılı yeni Türk Ceza Kanunu’nun esas aldığı suç teorisini dikkate alarak görüşümüzü suçun iki unsuru olduğu yönünde revize ettik. Buna göre suçun tipiklik ve hukuka aykırılık olmak üzere iki unsuru bulunmaktadır. Burada tipiklikten kastettiğimiz *genel manada ceza kanunlarının özel kısmında yer alan ve ceza tehdidi içeren suç tipi*dir. Diğer bir anlatımla, her suçun haksızlık içeriğini tasvir eden ve böylece haksızlığı oluşturan unsurlar bu başlık altında incelenmiştir. Bu nevi tipikliğin -farklı görüşler bulunmakla birlikte- yapı taşlarını maddi (objektif) ve manevi (sübjektif) unsurlar oluşturur. Suçun dış görünüm şeklini gösteren maddi unsurlara karşılık, manevi unsurlar failin iç dünyasının realiteleri olarak (örneğin kast, taksir) suç tipinde yer alır. Şu halde suç; *tipe uygun, hukuka aykırı bir haksızlık* olarak tanımlanabilir.

    Kitap baştan sona yukarıda açıklanan anlayış çerçevesinde güncellenmiş, özellikle suç teorisine ilişkin bölümlerin çoğu yeniden yazılmıştır.

     

  • 1. Hamur

Ceza Hukuku Genel Hükümler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.