760,00 TL
722,00 TL
%5 indirim
Kazancınız
:
38,00 TL
Bono Rehberi Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 652
ISBN: 9789750276903
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2022
Erhan GÜNAY
Erhan GÜNAY
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Bono Rehberi Kısa Özet

    Kitapta icra ve iflas Kanunu`nda yer alan kambiyo senetlerinden "bono" konusu, "kambiyo senetlerine özgü haciz yolu ile takip ve takibin iptali" yönüyle incelenmiştir.

    Kitabın birinci bölümünde ticaret hukuku kapsamında bono ve bazı hukuki kavramların anlamı, ikinci bölümünde ticaret hukuku uygulamasında bononun unsurları ve unsur yokluğu, üçüncü bölümünde icra ve iflas Kanunu düzenlemesine göre kambiyo senetlerinden bono yönüyle haciz takip usulü, takibe itiraz ve takibin iptali işlemleri, dördüncü bölümünde Türk Ticaret Kanunu m. 778 göndermesiyle bonolar hakkında uygulanması gereken poliçeyle ilgili yasal hükümler, beşinci bölümde icra ve iflas Kanunu`ndaki kambiyo senetlerine özgü haciz yoluyla takibe karşı borçlu itiraz ve şikayetinin değerlendirilmesi suretiyle takibin iptaline ilişkin uygulama, altıncı bölümde ise Türk ceza hukuku düzenlenmesine göre kambiyo senetleri üzerinde işlenen suçlar ayrıntılı biçimde anlatılmıştır.

    Yeni baskıda; özellikle Yargıtay Özel Dairesi (12.HD) kararlarından en son tarihli olanları seçilmiş ve ilgili bölümlere eklenmiştir. Kitaba konu olarak seçilen "bono" yönüyle yapılan kambiyo takibine özgü haciz yolu ile takip sırasında ileri sürülen borçlu savunmasının "itiraz mı/şikayet mi" olduğu yönünde uygulamanın kabul ettiği ölçütün niteliği hakkında Yargıtay görüşünden söz edilmiştir. Bu konuda HGK 9.4.2019-12/333-416 sayılı kararı İİK. m.l70/a hükmü sonunda Yargıtay Kararlan bölümüne alınmıştır.

    Konu Başlıkları
    6102 Sayılı Ticaret Kanunu Yönüyle "Bono"
    Bonoda Unsurlar ve Unsurların Yokluğu
    Kambiyo Takibine İlişkin (Haciz) Bono Uygulaması (Soru ve Yanıtlarıyla)
    Bonolar Hakkında Da Uygulanacak Poliçe Hükümleri
    Kambiyo Takibinde "Bono" Uygulaması Soru ve Yanıtlarıyla Borçlu İtiraz ve Şikayetinin Değerlendirilmesi–Takibin İptali
    Kambiyo Senetleri Üzerinde İşlenen Suçlar
    0
    İlgili Kategoriler
    Hukuk > İcra ve İflas Hukuku
    Hukuk > Ticaret Hukuku > Kıymetli Evrak Hukuku

  • 1. Hamur

Bono Rehberi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.