Zamanın İçinden Zamanın Dışından

Timaş Yayınları

Besim F. Dellaloğlu

250,00 TL
180,00 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
70,00 TL
Zamanın İçinden Zamanın Dışından Hakkında Bilgiler
Türü: Sosyoloji
Sayfa Sayısı: 288
ISBN: 9786050846041
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 10 adet satılmıştır.
Besim F. Dellaloğlu
Besim F. Dellaloğlu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Zamanın İçinden Zamanın Dışından Kısa Özet

    Vicdan bendeki ötekidir. Hatta tüm ötekilerdir. Ben`in tüm ötekileri içinde hissetmesidir. Vicdanın olmadığı yerde her şey artık bir kuru gürültüdür. [...] Hakikat duygusu, bizim ideolojimiz dışında birinin söylediği bir cümlede hakikate dair bir şey varsa eğer onun hakkını teslim etmemizi sağlayan şeydir
    Besim F. Dellaloğlu Zamanın İçinden Zamanın Dışından: Gelenek ve Modernlik Arasında’da bir sosyolog olarak gündelik kavramlar üzerinden bir Türkiye panoraması çıkarıyor. İdeolojik mahallelerin hangi kelimeler ve kavramlar üzerinden meseleleri nasıl yanlı/ş yorumladıklarını örnekleriyle anlatıyor, iç içe geçmiş kavramların röntgenini çekiyor.
    Modernlik, çağdaşlık, gelenekselcilik, ilericilik, laiklik, muhafazakârlık, felsefe, sanat gibi gerçek anlamını pek merak etmediğimiz fakat kullanmayı çok sevdiğimiz “şık” kavramları nasıl ve neden sadece şeklen benimsediğimizi okurla birlikte çözmeye çalışıyor, medeniyet üretemememizi sorguluyor.
    Zamanın İçinden Zamanın Dışından: Gelenek ve Modernlik Arasında, “okuryazar”ların zihin masasında yer bulması elzem bir yol haritası.

  • 2. Hamur

Zamanın İçinden Zamanın Dışından Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.