125,00 TL
90,00 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
35,00 TL
Yüzyılın Soykırımı Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Politika Siyaset Bilim ve Siyaset Tarihi Kit
Sayfa Sayısı: 336
ISBN: 9786054653027
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2013
satis-icon
Satış Rakamları 21 adet satılmıştır.
D. Mehmet Doğan
D. Mehmet Doğan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yüzyılın Soykırımı Kısa Özet

    Bu kitabın konusu ile "katliam", "soykırım", "jenosid" veya "etnik temizlik" kavramları arasında ilişki kurmakta zorluk çekilebilir. Bedenlerin yok edilmesiyle, biyolojik varlığı insan yapan, insan olarak farklılaştıran, kişilik kazandıran ve böylece imha edilmeyi gerektiren düşmanlıkların konusu hâline getiren dilin, kültürün, inancın tasfiyesi arasında her hangi bir ilişki yok mudur gerçekten? 

    Yüzyılın Soykırımı, bu noktada, birçokları için kafa karıştırıcı olmanın ötesinde hayret ve hatta dehşet uyandırcı bilgiler ve yorumlar "içeriyor". Katliam, soykırım, jenosid, etnik temizlik... Bu kelimelere ve bu kelimelerin delalet ettiği mânalara millet olarak yabancı değiliz. Nitekim son iki asırlık tarihimizde çok sayıda dehşet verici soykırım hadisesi ile karşı karşıya kaldık. Bu millet diliyle, kültürüyle, değerleriyle ve medeniyet unsurlarıyla tamamen yok edilmenin nesnesi hâline getirildi.

    D. Mehmet Doğan´ın bu eseri, kültürel soykırıma maruz kalan bir milletin sağduyusunu henüz yitirmemiş çocuklarına hitap etmek, böylece toplumumuzu kimlik buhranının gayyasına iten manevi tahribatın nasıl aşılacağı meselesini yeniden tartışmak istiyor.

  • 2. Hamur

Yüzyılın Soykırımı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.