Yine Baharlar Gelecek

Halk Kitabevi

Mustafa Balbay

100,00 TL
70,00 TL
%30 indirim
Kazancınız
:
30,00 TL
Yine Baharlar Gelecek Hakkında Bilgiler
Türü: Türkiye Siyaseti ve Politikası Kitapları
Sayfa Sayısı: 144
ISBN: 9786258147483
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 4 adet satılmıştır.
Mustafa Balbay
Mustafa Balbay
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yine Baharlar Gelecek Kısa Özet

    100. Yıl Nutku

    Yurttaşlarım, Yirminci yüzyılın sıcak-soğuk bütün savaşlarını aştık, yirmi birinci yüzyılın bütün küresel planlarını yırtıp attık ve bütünlük içinde Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına ulaştık.

    Kutlu olsun...

    Bu başarı Türk milletinindir. Bir asırlık zamanda çevremizdeki bütün ülkelerin sınırları ve rejimleri en az bir kez değişti. Kuzeyimizde, batımızda, güneyimizde, doğumuzda bütün coğrafyalar parçalandı. İç savaşlar komşularımızı tarumar etti. Bundan elbette biz de etkilendik. İçimizdeki tüm farklı renklerden kan akıtmak istediler. Terör örgütlerini maşa olarak kullandılar. Etnik kökene, dini inanca, yaşam biçimine dayalı kurulmak istenen bütün oyunları bozduk.

    İstediğimiz noktada mıyız? Kesinlikle hayır.

    Sevr haritasını yırtıp atmış, kapitülasyonları kapı dışarı etmiş, çağı yakalama azmiyle yola çıkmış milletimizin bugün içinde bulunduğu durum, hedeflediğimiz yer değildir. Büyük Atatürk’ün, “Yurtta barış, dünyada barış” şiarını yeniden yol haritamızın pusulası yapmak zorundayız.

    Barış akıllı insanların işidir. Barışın açacağı yol, çok şeritlidir. Orada hepimize yer vardır. Ege’nin iki yakası bir araya gelmeden Türkiye ile Yunanistan’ın iki yakası bir araya gelmez. Anadolu’nun dağlarından doğan Dicle ile Fırat’ın güzergâhında herkes için bereket fışkırmazsa, kan akmaya devam eder.

    Ekonomide bundan böyle ana bakış açımız şu olacak:

    İnsandan tasarruf olmaz!

    Bizim itibarımız insanımızın refahıdır. O ne kadar huzurlu ve mutluysa itibarımız o kadar yüksek olacaktır.

    Yurdumuzun bütün büyük limanları satıldı, bacası tüten fabrikalar yabancılaştırıldı. 20 yıldır ülkeyi yönetenler yerli ve milli adı altında ülkenin tüm birikimlerini tüketti. Gençlerin umutlarını yok etti. Kadınların yaşam sevinçlerini söndürdü. İşgücüne katılmak isteyenlerin elini kolunu bağladı. Tüm yurttaşlarımızın gelecek beklentilerini ortadan kaldırdı. Bugün dünyaya gelen her bebek, 5300 dolar borçla gözlerini açıyor. Kişi başına düşen borç milli geliri boğuyor.

    İnanıyoruz ki milletimizin azim ve kararlılığı bütün bu sorunlardan daha güçlüdür.

    Yurttaşlarım,

    Tez zamanda bütün sorunlarını çözüm yoluna sokmuş bir sosyal hukuk devleti olarak yeniden dünya ailesinde hak ettiğimiz yeri alacağız. Geçmişten güç alacağız, asla geriye bakmayacağız. Işığımız akıl ve bilim, bakışımız hep aklıselim olacak.

    Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı kutlu olsun...

    ***

    Bizimki bir yürek çarpıntısı...

    Böyle bir yüzüncü yıl konuşması yapacak cumhurbaşkanı istiyoruz.

     

  • 2. Hamur

Yine Baharlar Gelecek Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.