Yeniden Milli Mücadele Hareketi ve Türk Siyasal Hayatına Etkileri

Berikan Yayınevi

A. Kutalmış Yalçın

350,00 TL
269,50 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
80,50 TL
Yeniden Milli Mücadele Hareketi ve Türk Siyasal Hayatına Etkileri Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Politika Siyaset Bilim ve Siyaset Tarihi Kit
Sayfa Sayısı: 352
ISBN: 9786057634382
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
A. Kutalmış Yalçın
A. Kutalmış Yalçın
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yeniden Milli Mücadele Hareketi ve Türk Siyasal Hayatına Etkileri Kısa Özet

    Türkiye`de millî bir şuurun oluşturulmasını hedefleyen, 1960`larda Aykut Edibali`nin öncülüğünde ortaya çıkmış, milliyetçi muhafazakâr bir toplumsal kadro hareketi olan Yeniden Milli Mücadele teşkilatı bu eserde tüm kurumlarıyla araştırılmaktadır. Yeniden Milli Mücadele (YMM) Hareketi ya da diğer adıyla Mücadele Birliği 18 Kasım 1967 yılında kurulmuştur. YMM Hareketi entelektüel yönü diğer sağ gruplara kıyasla çok daha ağır basan, kendini merkeze alan, milliyetçi-muhafazakâr ve aynı zamanda toplumsal bir kadro hareketidir.

    Günümüzün ülke yöneticilerinin, güncel siyasette aktif olarak siyaset yapan ve bürokraside önemli görevlerde bulunmuş olan kadroların büyük bir bölümü 1960 ve 1970`li yıllarda temelleri atılmış olan bu tür milliyetçi muhafazakâr oluşumların içinde yetişmiştir. Bu perspektif takip edildiğinde YMM Hareketi içinden yetişen kadroların siyasetteki etkileri büyük önem kazanmaktadır. Bu yönüyle YMM Hareketi, ülke siyasetinde ve yerel siyasetin merkezinde bulunmuş siyasi figürleri yetiştiren önemli bir kurum hâline gelmektedir. Ek olarak YMM Hareketinin doğuşu, ideolojik yapısını, beslendiği kaynakları, söylemini incelemek ve ardından analiz etmek Türk siyasetine büyük bir katkı sağlayacaktır.

    YMM teşkilatının kurulduğu 1960`larda milliyetçilik, muhafazakârlık ve İslamcılık vb. düşünceler çok daha belirgin saflara ayrılmaya başlamıştır. Tam da bu noktada yaşanan dönüşümün tahlil edilmesi aşamasında YMM Hareketi sahip olduğu rezervler dolayısıyla dönemin siyasi atmosferinin teneffüsü açısından Türk sağına önemli fırsatlar sunmaktadır. Ayrıca çalışılan dönem Türk Siyasal Hayatının 27 Mayıs 1960 Darbesi, 12 Mart 1971 Muhtırası ve 12 Eylül 1980 Darbesi arasına yayılan en karmaşık dönemlerinden birisidir. Bu yönüyle de YMM Hareketi`nin analizi dönemin daha iyi tahlil edilmesini sağlamaktadır. Böylelikle *Fikriyat ve Eylemlilik Arasında Yeniden Millî Mücadele Hareketi ve Türk Siyasal Hayatı`na Etkileri* isimli bu çalışmayla birlikte yıllar sonra teşkilat objektif bir şekilde analiz edilerek literatüre önemli bir katkı sağlanmış olacaktır.

  • 2. Hamur

Yeniden Milli Mücadele Hareketi ve Türk Siyasal Hayatına Etkileri Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.