Yeni Türkiye Cumhuriyeti

Serbest Kitaplar

Graham E. Fuller

174,00 TL
133,98 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
40,02 TL
Yeni Türkiye Cumhuriyeti Hakkında Bilgiler
Türü: Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 347
ISBN: 9786057389763
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 68 adet satılmıştır.
Graham E. Fuller
Graham E. Fuller
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yeni Türkiye Cumhuriyeti Kısa Özet

    MüslümandünyasındakikilitdevletleriinceleyenbirçokkitaparasındanilkdefabukitapuzunbirizolasyonsürecindensonraTürkiye’ninOrtaDoğusiyasetindebirkezdahanasılbaşatbiroyuncuhalinegelmekteolduğunaodaklanmaktadır.

    Amerikanodaklıvebölgedenkendiniizoleedendışpolitikaçizgisindenvazgeçerektümbölgeselaktörlerleaktifetkileşimiçindeki ve oyun kurucu olma gayretindeki bağımsız bir dış politika hedefine yönelmesiyle Türkiye’nin ufku ve vizyonugenişlemiştir. Bu vizyon, Müslüman dünyasında kendisini farklılaştıran seküler-demokratik tecrübesiyle ve güçlü kültürelgeleneğiyle de birlikte oldukça pekişmektedir. Türkiye bu modeliyle ve üstlendiği rolle beraber Müslüman dünyası içindeimrenilerektakipedilenbirülkekonumunayükselmiştir.

    Türkiye’nindinamiksiyasetivebağımsızdışpolitikahedefleri-hernekadarABD’ninkafasınıkarıştırsaveonurahatsızetsede-enindesonundaTürkiye’nin,OrtaDoğu’nunvehattaBatı’nınçıkarınaolacaktır.

    Orta Doğu ve Türkiye hakkında teorik ve saha bilgisi geniş olan Graham Fuller’ın bu çok-boyutlu, ilgi çekici ve ayrıntılı kitabıbölgeninenbüyüleyicivesofistikeülkelerindenbiriolanTürkiye’ningeçirdiğidönüşümvedünyadakiyerihakkındaharikuladebireser.

    “Tamzamanındavecanlıbirşekildedevreyegirmeksuretiyle,GrahamFuller’ınsonkitabıTürkiyeveTürkiye’nindünyadakirolükonusundakitartışmalaradeğerlibirkatkıyapıyor.Türkiye’denvebölgedeyapılanbirdiziröportajdanyolaçıkaneser,Türkdışpolitikasıkonusundabaşkaeserlerdebulunmayanbirtarzla,sonolaylarıvegelişmeleriyorumluyor.YeniTürkiye’yiveonunbaşkalarıiçinneanlamifadeettiğinianlamakisteyenleriçinçokönemlibireser.”

    Ian Lesser,

    ABDAlmanMarshallFonuKıdemliTransatlantikÜyesi,

    WashingtonD.C.WoodrowWilsonMerkeziKamuPolitikasıUzmanı

    “Türkiyeüzerine,zamanlamasıçokisabetlibuçalışmasındaGrahamFuller,Türkiçvedışpolitikasıileilgiliobjektifvedengelibir değerlendirme sunuyor. Ülkenin kendine özgü sosyal, ekonomik, politik ve kültürel dinamiklerini dikkate alarak, ötekiçalışmalardaçoğukezrastlanmayançokboyutlubirperspektifsağlıyor.Oldukçaokunaklı,akıcıbirüslûplakalemealınmışbueserTürkiyeileilgilimükemmelbirçalışmaniteliğinde.”

    Ömer Taşpınar Brookings Enstitüsü

    “Graham Fuller özelde Türk siyaseti ve genelde siyasal İslam konusunda en aklı başında analistlerden biridir. Bu yüksekkaliteliçalışmaTürkiyeveİslamîsiyasetaraştırmalarınadeğerlibirkatkıyapıyorveTürkiye’nindönüşümünevebölgedekirolünevurguyapmaksuretiyleyenibirçığıraçıyor.”

    Hakan Yavuz Utah Universitesi

    “AvrupatarafındanreddedilenbirTürkiye,OrtaDoğuprobleminiAvrupa’yataşıyacaktır.Fuller’ınsözkonusuikilembağlamındayaptığıbuisabetlianaliz,gerçektenbüyük,hattaaciljeopolitikönemihaiz.”

    Zbigniew Brzezinski

    Danışman ve Mütevelli, Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi

  • 2. Hamur

Yeni Türkiye Cumhuriyeti Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.