Yeni Büyük Oyun

Barış Kitap

Kolektif

200,00 TL
146,00 TL
%27 indirim
Kazancınız
:
54,00 TL
Yeni Büyük Oyun Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Kitaplar
Sayfa Sayısı: 490
ISBN: 9789944137270
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2011
satis-icon
Satış Rakamları 4 adet satılmıştır.
Kolektif
Kolektif
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yeni Büyük Oyun Kısa Özet

    Ortadoğu`da zor günler yaşayan ve Büyük Ortadoğu Projesi`nin askıya alan Amerika Birleşik Devletleri, "Yeni Büyük Oyun"u tekrar Avrasya`ya ve Avrasya`nın merkezi konumunda olan Orta Asya-Kafkasya eksenine taşımanın peşinde...

    Nitekim, Karadeniz-Kafkasya-Hazar ve Afganistan-Pakistan-Hindistan ekseninde yaşanan son gelişmeler, bunun birer göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla, Avrasya bölgesi bir kez daha yoğun bir güç mücadelesine sahne olacağının güçlü sinyallerini veriyor.

    Peki, ABD niçin "Yeni Büyük Oyun"u tekrar Avrasya bölgesine taşımak istiyor? ABD`nin bu yeni stratejisi bölge devletleri tarafından nasıl algılanıyor? Bölge güçleri Rusya, Çin ve İran tüm bu gelişmelerin neresinde yer alıyorlar ve her şeyden önemlisi bu yeni süreçte Türkiye`nin yeri nedir ve nasıl bir politika izlemelidir? Bu noktada Türk Avrasyası ne anlama taşımaktadır?

    Bu çalışma, yukarıdaki sorular çerçevesinde "Yeni Büyük Oyun"u, küresel güç mücadelesinde Avrasya`nın değişen jeopolitiği kapsamında konunun değerli uzmanlarıyla en güncel biçimiyle irdelemeye çalışmaktadır.

  • 2. Hamur

Yeni Büyük Oyun Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.