Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Yakın Tarihte Gördüklerim ve Geçirdiklerim – Cilt 2: 1918-1922

Ön Sipariş Tarihi
08.12.2025
Üretici Liste Fiyatı
264,00 TL
158,40 TL
%40 İndirim
Kazancınız
105,60TL
Parapuan: 158
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Yakın Tarihte Gördüklerim ve Geçirdiklerim – Cilt 2: 1918-1922
Türü : Anı- Mektup - Günlük Kitapları
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 432
ISBN : 9786253842727
Basım Yılı :
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:1 adet satılmıştır.

Gazeteci Ahmet Emin Yalman’ın çocukluk yıllarından Mondros Mütarekesi’ne kadar olan dönemi anlattığı anılarının birinci cildi, yazarın İttihat ve Terakki üyeleriyle beraber tutuklandığı döneme kadar gelmişti. İkinci cilt Ahmet Emin Bey’in, Damad Ferit Paşa hükümeti tarafından Kütahya’ya sürgüne gönderilmesiyle başlıyor.
Üç ay sonra sürgünden İstanbul’a dönen Ahmet Emin Bey, İzmir’in işgalinin ardından hızla büyüyen Milli Mücadele’ye Vakit gazetesine yazdığı yazılarla destek olmaya devam eder. 16 Mart 1920’de İstanbul’un işgaliyle İngilizler tarafından Malta’ya gönderilir. Anılarının büyük kısmını, yaklaşık iki yıl süren ve nazırlarla, mebuslarla, gazetecilerle geçen bu sürgün günleri oluşturur. Malta’dan kurtulur kurtulmaz “Memleketin ortasında kurulan yepyeni âlemi mutlaka kendi gözlerimle görmeliyim” diyerek Ankara’ya giden Ahmet Emin Bey, burada Mustafa Kemal Paşa, Fevzi Paşa, Rauf Bey ve Yusuf Kemal Bey’le mülakatlar yapar. Yazar, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayat hikâyesini anlattığı ilk gazeteci olur. Ankara’dan Batı Cephesi’ne savaş muhabiri olarak gider ve cephe izlenimlerini Vakit gazetesinde okurlarına aktarır.
Basın tarihimizin önemli figürlerinden Ahmet Emin Yalman’ın 1918-1922 yıllarını kaleme aldığı anılarının bu cildi, bir gazetecinin mütareke döneminde Malta’ya sürülenler hakkındaki tanıklıkları ve Milli Mücadele’ye hem Ankara hem de cephe hattından yaptığı değerlendirmeleri açısından özel bir önem taşıyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.