Victor Hugo Hakkında Bilgiler
Türü: Biyografik ve Otobiyografik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 215
ISBN: 9786257757836
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
Bradley Stephens
Bradley Stephens
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Victor Hugo Kısa Özet

    Eserlerindeki büyüklük, çok biçimlilik ve devamlılık, yalnızca bir okyanusla kıyaslandığında hakkıyla anlaşılabilecek, edebiyat tarihinin en çok okunan yazarlarından Victor Hugo’nun biyografisini sunan bu çalışma, yazarın dramatik yaşamı bağlamında abidevi eserlerinin de kısa fakat kapsamlı bir incelemesini sunuyor. Hugo, Napolyon İmparatorluğu’nun çöküşünden Üçüncü Cumhuriyet’in yükselişine kadar on dokuzuncu yüzyıl kargaşasının içine çekilirken bir yandan devrim hayaletinin hâlâ arka sokaklarında dolaştığı Fransa’nın değişim sancılarıyla boğuşurken bir yandan da aile trajedileri ve kişisel kaygılarla uğraşmak zorunda kaldı. Hugo’nun bitmek bilmeyen üretme arzusu, özgürlük hakkındaki fikirlerini daha geniş kitlelere ulaştırma azminin de bir göstergesiydi. Bradley Stephens’ın da iddia ettiği gibi böyle bir zindelik, Hugo’nun edebî büyüklüğünün kaidesinde rahatça oturamayacak kadar huzursuz olduğunu da gösteriyor.
     
    “Özenle düşünülmüş, zarif cümlelerle Stephens, Hugo’nun hayatı ve eserleri hakkında özlü ama nüanslı bir değerlendirme sunuyor. Biyografisi, büyük yazarla ilgili sürekli tekrarlanan klişelerin ötesine bakma ve “Başromantik”i tüm karmaşıklığıyla gösterme misyonunu başarıyla yerine getiriyor. “
    - Times Literary Supplement
    “Kapsamlı, kolay anlaşılır ve özlü! Stephen’ın bu minik monografisi, hem aile trajedisiyle boğuşan içine kapanık adamın hem de kargaşayla sarsılan bir toplumun içinde gezinen halk figürünün büyüleyici bir portresini çiziyor.”
    - France Today

  • 2. Hamur

Victor Hugo Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.