8,85 TL
6,28 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
2,57 TL
Vatan Yahut Silistre Hakkında Bilgiler
Türü: Senaryo Kitapları
Sayfa Sayısı: 66
ISBN: 9786051800356
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
Namık Kemal
Namık Kemal
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Vatan Yahut Silistre Kısa Özet

    Tanzimat dönemi ozanlarından olan Namık Kemal 21 Aralık 1840`ta Tekirdağ`da doğdu. Namık Kemal`in babası Mustafa Asım Bey`di. 1. Abdülhamit`in Müneccimbaşı`lığı görevinde bulunan Mustafa Asım Bey, görev gereği Tekirdağ`da bulunduğu sıralarda Namık Kemal dünyaya geldi. Namık Kemal`in annesi, Abdüllatif Paşa`nın kızı Fatma Zehra Hanım`dır. Gerçek adı Mehmet Kemal olan Namık Kemal`in çocukluğu, Tekirdağ`da Mutasarrıf olarak görev yapan dedesi Adüllatif Paşa`nın yanında geçti. Daha sonra Kars`a ve arkasından da Sofya`ya giden Namık Kemal, öğrenimini bu kentlerde gördü, ilk kez 1887 yılında İstanbul`a geldi.

    Namık Kemal`in tam olarak bilinmeyen *Çocukluk Dönemi* ile ilgili çeşitli söylentiler de vardır. Namık Kemal doğduktan bir süre sonra dedesi Abdüllatif Paşa önce Edirne`ye, daha sonra da Afyon`a atanmıştır. Dedesiyle birlikte dört-beş yaşlarında Afyon`a gelen Namık Kemal, orada üç yıl kalmıştır.

    Dedesinin isteği üzerine Afyon Mevlevi Dergahı`nda bir süre öğrenim gördü. Bütün yakınları gibi, Namık Kemal de Mevleviliğe büyük bir ilgi duydu. Bu arada Abdülvahit Efendi`den de ders aldığı söylenmektedir.

  • 2. Hamur

Vatan Yahut Silistre Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.