Üvercinka Dergisi Sayı: 59 Eylül 2019

Üvercinka Dergisi

Kolektif

30,00 TL
20,10 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
9,90 TL
Üvercinka Dergisi Sayı: 59 Eylül 2019 Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Periyodik Yayın Kitaplar
Sayfa Sayısı: 23
ISBN: 3990000022492
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Kolektif
Kolektif
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Üvercinka Dergisi Sayı: 59 Eylül 2019 Kısa Özet

    Üvercinka dergisinin Eylül 2019 tarihli 59. sayısında sayısında, yine çeşitlilik ve derinlik bir arada… Dergi, konu zenginliğini bir bütünsellik anlayışıyla sergilerken, *edebiyatın düşsel bir boşalma alanı olarak* görülemeyeceği imasında bulunarak, güncele Osman Çutsay’ın *gerçek muhalif kimlik* tartışmasıyla uzanıyor. Çutsay, *Eylülistleri Büyümsemeye Mecbur muyuz* sorusuyla açılan yazısında, dergideki Küçük İskender tartışmasını, sözde sol ideolojik değerlerin Türkçeye ve edebiyata 12 Eylül’den beri verdiği zararlar üzerinden geliştirmeyi öneriyor.

    İsmet Alıcı, *Bir Nihilist Meta Satıcısı: Küçük İskender* başlıklı yazısında, yayıncılık sektöründe kapitalizmin yazara çarpık yönelişlerin sözcülüğünü yüklemesinin sonuçları üstünde duruyor. Derginin Ağustos sayısında *Camisiz Minareden Namaza Çağırmak* başlıklı yazısıyla Dağhan Dönmez’in getirdiği eleştirileri değerlendiren Seyyit Nezir, *Minareden At Beni* diyerek aydınlanmacı söylemin böyle bir yaklaşımı olamayacağını vurguluyor, sosyal medyada *falluskafa ironisi*yle Fazıl Say’a saldırmanın postmodern tüketim duygusuyla eşdeğerli oluşunu işaret ediyor.

    Halûk Cengiz, *Edebiyatın Beyhudeliği* denemesinde, Tolstoy’dan yola çıkarak, yazarların *hangi ihtiyaç ve umutlarla* yazdığını ve yaşanan nice düş kırıklığını onların vargılarına dayanarak sorguluyor. Barış Erdoğan, *Kuş’ku Dili* adlı denemesinde, yazarın dile yaklaşımının sürekli yeni sorularla ve farklı bakış açılarıyla nasıl geliştiğini irdeliyor.

    Yazarın konumunun arka planda özne tartışmalarıyla ilişkisine dikkat çekmeyi de savsamayan dergide, Mehmet Akkaya, *Marksizm ve Özne* yazısıyla, özne kuramının tarihsel omurgasını verirken; Seyyit Nezir, kapitalizmde devrimci özne üzerine Alain Badiou’yla söyleşisini sunuyor.

    Dergide Hüseyin Alemdar, *Yukarı Dağlarca* yazısında, *Allah da yukarda Fazıl Hüsnü Dağlarca da* sonucuna gelen bir Dağlarca değerlendirmesi sunarken; Işıl Madak Kaya, *Yazdım* başlıklı duygu dökümünde yazma gereksinmesini dışa vuruyor.

    Nihat Taydaş, sözü nostaljik yüklerle Simonov’un *Bekle Beni* şiirine getirdiği *Özlemin Şiiri* yazısında, barış kavgasının günümüzde de yakıcı oluşunu anımsatıyor; Halit Payza, *O Malûm Diğer Mantar Bulutu*nda Nagazaki’ye atılan atom bombasının hazırlıklarında nesneleşmiş öznelerin tipik yansımasını sergiliyor.

    Derginin *Postmodern Zorbalık ve Ödünç Yaşamlar* başlıklı kapak yazısı tartışmaların bileşkesini verirken; Olcay Bağır, *Bir Turhan Selçuk Efsanesi: Abdülcanbaz* yazısıyla etkili özne önerisi sunuyor.

    Mecit Ünal, yazısında, Kaz Dağı’nı emperyalist saldırısına ve yerli işbirlikçilerine karşı savunma eylemlerinin işaret fişeği olan *Kazdağı Festivali 2019*dan sanatçı bakışıyla izlenimlerinin ilkini aktarıyor.

     

  • 2. Hamur

Üvercinka Dergisi Sayı: 59 Eylül 2019 Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.