410,00 TL
377,20 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
32,80 TL
Türk Medeni Kanunu Hakkında Bilgiler
Türü: Kanun ve Uygulama Kitapları
Sayfa Sayısı: 1443
ISBN: 9786053006169
Kapak: Ciltli
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 5 adet satılmıştır.
Hüseyin TOKAT
Hüseyin TOKAT
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Türk Medeni Kanunu Kısa Özet

    Editörlüğünü gerçekleştirdiğimiz bu mevzuat çalışması, özellikle hâkim, savcı, avukat gibi uygulayıcı yargı mensupları ve akademisyenler ile hukuk eğitimi gören öğrencilerin güncel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.

    Şöyle ki çalışmada, sadece yürürlükteki mevzuat hükümlerinin lâfzına (sözüne) değil, Kanun Koyucu’nun bunları ihdas ederken güttüğü amaçlar doğrultusunda ilgili hükümlerin özlerini yansıtan madde gerekçeleri ve Genel Gerekçe`ye de yer verilmiştir. Nitekim *Kanun, sözüyle ve özüyle değindiği bütün konularda uygulanır.* (Türk Medenî Kanunu madde 1/ fıkra 1). Bununla birlikte, hukuk uygulayıcısının anılan hükümleri somut olaylara uygularken izlediği bakış açısını gösteren, başta tarih ayırımı yapılmaksızın her kişi ve kurum açısından bağlayıcı nitelikteki Anayasa Mahkemesinin iptâl ve Yargıtayın İçtihadı Birleştirme Kararları olmak üzere, mümkün mertebe en güncel olanlarından tespit etmeye çalıştığımız Yargıtay Hukuk Genel Kurulu İçtihatları da (Resmî Gazete, Yargıtay Kararları Dergisi, UYAP. ve sair veri tabanlarından kontrol edilip, can alıcı kısımları süzgeçten geçirildikten sonra) ilgili maddelerin hemen akabinde işlenmiştir. Pozitif mevzuatın yürürlüğe girmesinden önce cereyan etmiş kimi hukukî ilişkiler/ durumlar hakkında hâlen uygulama alanına sahip olabilmeleri ve özellikle Medenî Hukukun zaman içerisinde gösterdiği değişimi - seyri yansıtmaları sebebiyle, metin içinde, uygulayıcıların ve okuyucuların mukayese imkânı bulabilmeleri bakımından eski Medenî Kanun hükümlerine yer verilmiş, mukayeseyi kolaylaştırmak için ayrıca eski - yeni karşılaştırma şemaları da kullanılmıştır.

    Anılan hususların, hukuk uygulayıcıları, akademisyenler, öğrenciler ve hatta toplum içinde yaşayan her sade vatandaşın, gerek özenle hazırlanmaya gayret edilen içindekiler kısmını, gerekse her sayfanın üst bilgisinde özel olarak belirtilmiş madde aralığı çizelgesini kullanarak rahatça arayıp bulabilecekleri bir sistematikle ortaya konulması, birincil önceliğimiz olmuştur.

  • 1. Hamur

Türk Medeni Kanunu Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.