Türk Dili Yazılı ve Sözlü Anlatım

İnönü Üniversitesi Yayınları

Hasan Kavruk

80,00 TL
69,60 TL
%13 indirim
Kazancınız
:
10,40 TL
Türk Dili Yazılı ve Sözlü Anlatım Hakkında Bilgiler
Türü: Periyodik Sosyal Bilimler
Sayfa Sayısı: 292
ISBN: 9789758573257
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
Hasan Kavruk
Hasan Kavruk
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Türk Dili Yazılı ve Sözlü Anlatım Kısa Özet

    Türk Dili Yazılı Ve Sözlü Anlatım

    En kısa ve açık ifadesiyle dil, insanların birbirleriyle anlaşmalarını sağlayan iletişim vasıtasıdır. Toplulukların millet olmasında en önemli unsur, yine dildir. Dili olmayan millet, millet olamaz. Yani her millet mutlaka bir dile sahiptir. Dillerini kaybeden milletler millî varlıklarını da, kimliklerini de kaybederler. Dilleri yok olan Bulgar Türklerinin, Türklüklerini de kaybettikleri herkesin malumudur. Tıpkı milletler gibi insanların da; varlıklarını sürdürebilmeleri, düşünebilmeleri, düşündüklerini, hissettiklerini başkalarına aktarabilmeleri için ana dillerini iyi bilmeleri gerekir.
    Her kademe öğretim kurumumuzda, teorik olarak, Türk diliyle ilgili pek çok emek verdiğimiz ve zaman ayırdığımız hâlde, gençlimiz hâlâ bir önceki nesli ve eserlerini anlamaktan âciz, birkaç yüz kelimeyle meramını ifade etmeye çalışır seviyededir. Bu durumdan kurtulmanın tek çaresi, yeni nesillere dilimizi her yönüyle sevdirmek, onları dilin kurallarını ve kelime hazinesini en iyi şekilde öğrenmeye teşvik etmektir.

    Bu duygu ve düşüncelerle hazırladığımız Türk Dili kitabımızın elinizdeki bu son baskısı, Türk Dil Kurumu tarafından güncellenen dil kuralları dikkate alınarak hazırlanmıştır.

  • 2. Hamur

Türk Dili Yazılı ve Sözlü Anlatım Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.