Toplumsal Araştırmalarda Nicel ve Nitel Yöntemlere Giriş

Ütopya Yayınevi

Haluk Geray

150,00 TL
115,50 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
34,50 TL
Toplumsal Araştırmalarda Nicel ve Nitel Yöntemlere Giriş Hakkında Bilgiler
Türü: İletişim Medya Kitapları
Sayfa Sayısı: 256
ISBN: 9786059378130
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 59 adet satılmıştır.
Haluk Geray
Haluk Geray
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Toplumsal Araştırmalarda Nicel ve Nitel Yöntemlere Giriş Kısa Özet

    Elinizdeki kitap, önceki baskılarına göre önemli farklılıklar ve güncellemeler içeriyor. 2017 yılından başlayarak Araştırma Yöntemleri dersinin yüksek lisans ve doktora programlarında zorunlu ders konumunu kazanması da göz önünde bulundurularak bazı bölümler genişletildi.

    İletişimcilerin araştırmaları haberleştiren kişiler olduğunu düşünürsek, onların bilimsel kılıflı araştırmaları özgünlerinden ayırabilmeleri için (ya da her bilimsel araştırmanın sınırlılıklarını bilmeleri için) ilgili bölümler eklendi.

    Gazetecilerin araştırmalarla ilgili açıklamaları, kamuoyu yoklamalarının istatistiki değerini anlamaları için de güncellemeler yapılmış durumdadır. Aslında bu bölümlerdeki bilgilerin, hem araştırmacılar hem de genel olarak yurttaşlar açısından önemli uyarılar içerdiğini düşünüyorum.
    Ayrıca sosyal ağlar ve internet ortamlarının araştırmalarda kullanımı ve bu kaynakların gönderme ve kaynakça listesindeki verilmesine ilişkin bölümler bütünüyle güncellenmiş durumdadır.

    Bir başka yenilik, istatistik programlarında özgür, açık, kaynak kodlu bir yazılım olan SOFA Statistics (herkes için istatistik –statistics open for all) yazılımının örnek olarak kullanılmasıdır. Böylece, serbestçe indirilen bu yazılımla, isteyen herkes istatistik araştırmalarının temel çözümlemelerini yapabilecektir.

  • 2. Hamur

Toplumsal Araştırmalarda Nicel ve Nitel Yöntemlere Giriş Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.