110,00 TL
78,10 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
31,90 TL
Toplu Oyunları 2 Hakkında Bilgiler
Türü: Fotoğraf Sinema ve Tiyatro Kitapları
Sayfa Sayısı: 0
ISBN: 9786057904768
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Ceren Olpak
Ceren Olpak
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Toplu Oyunları 2 Kısa Özet

    Markette; Tek kişilik kadın oyununda markette çalışan bir kadın tüketim alışkanlıkları üzerinden; *Kapitalizm kadını hem özne hem de nesne olarak kullanıyor.* çıkarımına ulaşır.

    Gökkuşağı; Kapı çaldığında beklenenle yüzleşecek cesareti kendinde bulamayan Hatice, kapıyı neden açmadığına dair hikâyeler uydurur ve oyunun diğer karakterleriyle toplumun *kadın* ve *erkek* algısı üzerine sorular üretirler.

    Yedek Parça; Tek kişilik bu oyunda Mustafa’nın hayatına giren *anne*, *abla*, *ilk eş* gibi kadın rolleriyle kendi kızının hayatının geleceği üzerindeki endişelerinin, çatışmaları anlatılır.

    *Hayata eşit başlamadığımızı çocukluktan itibaren anlarız. (…) ayrımcılık tohumları ekilmiştir biz kadınların yaşamlarımıza. Bize düşen o kuralları sorgulamadan uygulamamızdır. İşte anahtar kelime bu: "Sorgulamak. (…) Sevgili Ceren`in yaptığı gibi sorgulamalarını kalemi ile oyunlarında dile getiren, eylemleri ile gündeme taşıyan kadın STK, meslek örgütleri ve sendikalar hep birlikte eşitsizliği yok etme mücadelesine bu yüzden sıkı sıkıya sarılırız.*

    Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı

    Canan Güllü

  • 2. Hamur

Toplu Oyunları 2 Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.