300,00 TL
234,00 TL
%22 indirim
Kazancınız
:
66,00 TL
Tiyatro Tarihi Hakkında Bilgiler
Türü: Fotoğraf Sinema ve Tiyatro Kitapları
Sayfa Sayısı: 400
ISBN: 9786053143741
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 33 adet satılmıştır.
Christine Dymkowski
Christine Dymkowski
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Tiyatro Tarihi Kısa Özet

    Akademisyenler, amatör tarihçiler ve oyuncular tiyatro tarihini farklı şekillerde, farklı zamanlarda ve farklı yerlerde biçimlendirdi. Bu kitapta öğrencilere, tiyatro meraklılarına ve elbette genel okurlara tiyatro tarihini incelemenin ve yazmanın en önemli yönleri hakkında kolay anlaşılır ve ilgi çekici bir dizi makale sunuluyor. Farklı konularda katkıda bulunanlardan oluşan uluslararası bir ekip, tiyatro tarihinin nasıl oluştuğunu araştırırken, tarihsel olgularla siyasi ve sanatsal gündemlerin birbirine nasıl bağlandığını gösteriyor ve tarihin bizim için neden önemli olduğunu açıklıyorlar.

    David Wiles: Londra Üniversitesi Royal Holloway’de tiyatro profesörüdür. Yedisi Cambridge’den olmak üzere dokuz kitap yayınladı. Bunların arasında şunlar var: Theatre and Citizenship: The History of a Practice (2011) ve A Short History of Western Performance Space (2003). Maske kullanımına ve performans mekânına özel bir ilgi göstererek Yunan tiyatrosu ve Elizabeth Dönemi tiyatrosu hakkında geniş kapsamlı yayınlar yaptı. Kitapları Runciman, Criticos ve STR ödüllerinin aday listelerine girdi.
    Christine Dymkowski:  2012 Ekim ayına kadar Londra Üniversitesi Royal Holloway’de Dram ve Tiyatro Tarihi profesörüydü. IFTR/FIRT Feminist Tiyatro/Tiyatroda Kadınlar çalışma grubunun kurucularındandır, Edwardiyen ve çağdaş kadın oyun yazarları ve yönetmenleri hakkında kapsamlı yazılar yazmıştır ve bunların arasında The Cambridge History of British Theatre (2004) için Cicely Hamilton’un Diana of Dobson’unun bir vaka çalışması da var. Shakespeare üzerine çalışmaları şunlardır: Harley Granville Barker: A Preface to Modern Shakespeare (1986); Cambridge University Press’in Shakespeare in Production serisinde (2000) ‘The Tempest.

  • 2. Hamur

Tiyatro Tarihi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.