196,00 TL
160,72 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
35,28 TL
Ticari Matematik Hakkında Bilgiler
Türü: Küreselleşme Kitapları
Sayfa Sayısı: 296
ISBN: 9786254063657
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 7 adet satılmıştır.
Dinçer Atasoy
Dinçer Atasoy
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ticari Matematik Kısa Özet

    Küreselleşme ile birlikte tüketim ön plana çıkmıştır. Tüketime sevk eden reklamlar, filmler, diziler ve diğer görsel-işitsel medya, toplumun tüketim olgusunu daima canlı tutmaktadır. İşletmeler, alışveriş merkezleri tüketiciyi kendilerine çekmek için indirimler, promosyonlar düzenlemektedirler. Böyle bir ortamda tüketicinin mali durumunun çökmemesi önem arz etmektedir. Bireyin yatırımını düzgün kullanmasında ve yatırımını yaparken en fazla kazancı elde etmesinde matematik bilmesinin önemi büyüktür. Borsa, döviz, altın ve diğer yatırım araçlarında anlık değer kazanma ve kaybetme görülmektedir. Yatırımın tek bir kalem yerine birçok alana yapılması, riski en az seviyeye indirebilecektir. Risk analizinin düzgün yapılabilmesi; matematik bilmeyi, yorum yapabilmeyi, grafik ve verileri doğru okuyabilmeyi gerektirmektedir.

    Bu kitapta; Ticari Matematik ve Finans Matematiği dersini alan yükseköğretim öğrencilerinin, gördükleri konuları anlamaları için çok fazla çözümlü soruya yer verilmiştir. Öğrencinin hem üniversitede gördüğü dersinde hem de merkezî sınavlarda (ALES, KPSS, DGS ve SEGEM vb.) başarılı olması amaçlanmıştır. Soruların anlaşılması için akıcı ve anlaşılır basit yollar, şemalar, tablolar ve yönlendirmeler kullanılmıştır.
    Kitapta; Yüzde Hesapları, Kâr- Zarar Hesapları, Orantılı Bölme Hesapları, Karışım-Alaşım ve Bileşim Hesapları, Faiz Hesapları, İskonto Hesapları ve Anüiteler konularına yer verildi. İlk 5 bölümün konuları; ALES, KPSS, DGS ve SEGEM gibi merkezî sınavlarda sorulur iken son iki bölümün konuları ise SEGEM ve Mali Müşavirlik sınavlarında sorulmaktadır.

  • 1. Hamur

Ticari Matematik Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.