Thomas Mann Hakkında Bilgiler
Türü: Biyografik ve Otobiyografik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 184
ISBN: 9786257757843
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
Herbert Lehnert
Herbert Lehnert
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Thomas Mann Kısa Özet

    Kısa öykü, roman ve makaleleriyle beraber toplumsal eleştirileri ve hayırseverliğiyle de tanınan Thomas Mann’ın (1875-1955) çalışmalarına ışık tutan bu biyografi; aynı zamanda onu etkileyen Schopenhauer, Nietzsche, Goethe gibi filozoflar ve kardeşi Heinrich’i de yakından inceliyor.

    Mann’ın yaygın burjuva düzenini eleştirdiği kurgusal eserleri, değişim ihtiyacının sinyallerini verdiği ilk romanı Buddenbrooklar ve günümüzde de önemini korumaya devam eden çığır açıcı romanları Büyülü Dağ ile Venedik’te Ölüm gibi yapıtlara da ayrıntılı olarak yer veriliyor. Mann’ın Almanya’dan ayrılışının ardından ABD’de yaşadığı sürgün hayatı detaylıca ele alınırken Nazizm karşıtı konuşmaları da dâhil olmak üzere politik görüşleri de masaya yatırılıyor.

    Değerli Alman yazara dair sunduğu yeni bilgiler ve merak uyandıran anlatımıyla, Mann’ın eserlerini şekillendiren dönüm noktalarını açıklayan Herbert Lehnert ve Eva Wessell’in bu biyografisi, Alman edebiyatı okuyucularının yanı sıra yirminci yüzyılın tarihî ve kültürel olaylarına ilgi duyan herkese hitap edecektir.

  • 2. Hamur

Thomas Mann Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.