Teori ve Uygulamada Tefecilik Suçu

Adalet Yayınevi

Çetin Akkaya

432,00 TL
397,44 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
34,56 TL
Teori ve Uygulamada Tefecilik Suçu Hakkında Bilgiler
Türü: Ders Hukuku Kitapları
Sayfa Sayısı: 422
ISBN: 9786257802536
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2020
Çetin Akkaya
Çetin Akkaya
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Teori ve Uygulamada Tefecilik Suçu Kısa Özet

    Ekonomi, Sanayi ve Ticarete İlişkin Suçlar- arasında sayılan tefecilik eylemi, ülkemizde özellikle son zamanlarda yaşanan ekonomik krizler ve değişen bankacılık uygulamaları nedeniyle ciddi bir artış göstermiş ve pek çok mağduriyete neden olmuştur. Bu durumun önüne geçilebilmesi amacıyla ekonomik suçlarla mücadele konusu çoğu Avrupa ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de yoğun olarak ele alınmış, ancak yapılan yasal değişiklikler sürekli değişim gösteren ekonomik koşullar nedeniyle çehre değiştiren ekonomik ve ticari suçların önüne geçilmesinde yetersiz kalmıştır.

    Sözü edilen nedenler, tefecilik suçunun değişik şekillerde işlenebilmesine zemin hazırlamış, bu nedenle ortaya çıkan yasal boşlukların doldurulması ve yapılan değişiklere uyum sağlanması yeni görüşlerin ileri sürülmesini zorunlu kılmıştır. Taşıdığı öneme rağmen diğer ekonomik ve ticari suçlara oranla akademik anlamda yeterince inceleme konusu yapılamaması ve son zamanlarda yapılan yasal değişikliklerden önemli ölçüde etkilenmesi nedeniyle çalışmamızın konusunu tefecilik suçu oluşturmuştur.

    Çalışmada tefecilik suçuna ilişkin genel açıklamalar yapıldıktan sonra, öğretideki görüşlere de yer verilerek sorunlu alanlarla ilgili en makul çözüm yolları tespit edilmeye çalışılmış, konu ile ilgili diğer çalışmalardan farklı olarak, uygulamacılara yol göstermesi amacıyla Yargıtay kararları konularına göre alt başlıklara ayrılarak ayrı bir bölüm halinde verilmiştir.

    Konu Başlıkları

    POS Tefeciliği
    Senet Kırma Suretiyle Tefecilik
    Kazanç Müsaderesi
    Tüzel Kişiler Hakkında Güvenlik Tedbirleri
    Yargıtay Kararları

  • 1. Hamur

Teori ve Uygulamada Tefecilik Suçu Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.