150,00 TL
123,00 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
27,00 TL
Tarım Muhasebesi Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 228
ISBN: 9786053204510
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 84 adet satılmıştır.
Bahattin Çetin
Bahattin Çetin
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Tarım Muhasebesi Kısa Özet

    Gelişmiş ülkelerde sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyette bulunan işletmelerin yanı sıra tarım işletmelerinde de muhasebe işlem ve uygulamaları bir işletme fonksiyonu olarak büyük önem taşımaktadır.

    İşletme yönetiminde sağladığı çok sayıda yarar nedeniyle özellikle pazar için üretimde bulunan, ihtisaslaşmış, sermaye yoğun üretim yapan tarım işletmeleri başta olmak üzere tüm tarım işletmeleri için Tarım Muhasebesi uygulamaları kaçınılması mümkün olmayan bir zorunluluk haline gelmiştir.

    Tarım işletmelerinin muhasebe kayıtlarından elde edilen verilerle, işletme analizlerinin ve planlamalarının yapılması mümkün olmakta, bunların yanı sıra rasyonel ve başarılı tarım politikalarının oluşturulması da söz konusu olabilmektedir.

    Kitabın, branş olarak ilgili öğrencilere, tarım işletmelerinde üretim dönemine ilişkin olarak ortaya çıkabilecek mali işlemlerin ve analitik değerlendirmelerin yapılmasına temel olacak verilerin kaydedilmesi ve yorumlanması açısından yardımcı olması amaçlanmaktadır. Bunun yanı sıra, günümüzün rekabet ortamında modern anlamda faaliyette bulunan tarım işletmelerinin yöneticilerinin de, alanında sınırlı sayıda yayın bulunması nedeniyle bu kitaptan yararlanabilecekleri düşünülmektedir.

  • 1. Hamur

Tarım Muhasebesi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.