Tarihi Çevre Koruma ve Restorasyon

YEM Yayın

Zeynep Ahunbay

590,00 TL
454,30 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
135,70 TL
Tarihi Çevre Koruma ve Restorasyon Hakkında Bilgiler
Türü: Grafik Sanatlar Kitapları
Sayfa Sayısı: 210
ISBN: 9786058136694
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 40 adet satılmıştır.
Zeynep Ahunbay
Zeynep Ahunbay
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Tarihi Çevre Koruma ve Restorasyon Kısa Özet

    Mimarlık, iç mimarlık, tasarım, mühendislik, şehircilik, kentleşme, endüstri ürünleri tasarımı, peyzaj tasarımı, arkeoloji, kültür, sanat vb. konu başlıklarında kitaplar yayımlayan YEM Yayın’ın, Tarihi Çevre Koruma ve Restorasyon adlı kitabının yeni baskısı çıktı.

    Koruma düşüncesinin kuramsal temeli ve korunacak değerlere ilişkin ölçütlerle başlayan Restorasyon, anıtlarda bozulmaya neden olan etkenler, restorasyon öncesinde yapılan çalışmalar, restorasyon projesinin hazırlanması ve restorasyon tekniklerinin yanı sıra koruma anlayışı ve kültür varlıklarının korunması ile ilgili örgütlenme ve yasalara da yer veriyor. Carta del Restauro, Venedik Tüzüğü, Amsterdam Bildirgesi, Washington Tüzüğü, Arkeolojik Mirasın Yönetimi, Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu`nun 378 Sayılı İlke Kararı, Sualtı Kültür Mirasının Korunması ve Yönetimi ile İlgili Tüzük, Ahşap Tarihi Yapıların Korunması için İlkeler ve Geleneksel Mimari Miras Tüzüğü`nü de içeriyor.

    *Tarihi kentlerimiz, eşsiz anıtlarımız, geçmişten bize armağan güzellikler. Onları görmek, yakınlarında olmak mutluluk kaynağı; tasarımlarının gerisindeki bilgi ve becerileri araştırarak, geçmiş dönemlerin yapı sanatını ve kentsel düzenini öğreniyoruz. Günümüzde nüfus artışı, ranta yönelik yenileme projeleri, bayındırlık etkinlikleri kültür varlıklarımızın korunmasını zorlaştırıyor. Yıkımlar, kötü onarımlar kültür mirasımızı acımadan yiyip tüketiyor. Hızla yok oluşu durdurmak, durumu koruma açısından olumlu yöne çevirmek için toplumun daha bilinçli davranması, kültür varlıklarını sahiplenmesi gerekiyor. Tarihe ve doğal çevreye duyarlı, sorunları özenle çözecek, bilgiyle donanımlı plancı, mimar, mühendisler yetiştirmek bu yönde ilerlemenin önemli bir bileşeni.

    Tarihi Çevre Koruma ve Restorasyon kitabı mimarlık öğrencilerini koruma konusunda bilgilendirmek için yazıldı. Türkiye’de yetişen her mimar, çevresine iyi bakmalı, duyarlı ve öğrenmeye hazır olmalıdır. Üzerinde tarih öncesinden günümüze kadar uzanan geniş bir zamana ait kültür katmanlarını barındıran bu ülkede mimar olmanın bizlere yüklediği sorumluluğu hakkıyla taşımak için kültür mirasının insanlığın ortak bir değeri olduğu fikrini benimsemek ve uluslararası düzeyde donanımlı olmak gerekiyor. Koruma uygulaması yapanların doğa ve tarihe saygı göstermeyi ilke edinmeleri, sahte tarihi eserler üretmekten kaçınmaları meslek etiğinin bir parçası.

    Yurdumuzun kültür mirasının duyarlı, bilgili ve disiplinlerarası çalışma alışkanlığına sahip meslek adamlarının çabalarıyla yaşatılacağına inanıyorum. Umarım bu kitap mimarlık öğrencilerinin koruma konusunda bilinçlenmelerine, bu alana gönül verip, katkıda bulunmaya karar vermelerine yardımcı olur.*

    - Zeynep Ahunbay

  • 1. Hamur

Tarihi Çevre Koruma ve Restorasyon Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.