70,00 TL
46,90 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
23,10 TL
Tanrılar Neyi Yarattı? Hakkında Bilgiler
Türü: Dinler Tarihi Kitapları
Sayfa Sayısı: 124
ISBN: 9789757354208
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 17 adet satılmıştır.
Abdullah Rıza Ergüven
Abdullah Rıza Ergüven
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Tanrılar Neyi Yarattı? Kısa Özet

    Abdullah Rıza Ergüven, Günümüzün ozan, yazar, denemeci, eleştirmen ve düşünbilimcilerinden. 1925`te Avanos`ta doğdu. 1952`de istanbul Üniversitesi Türkoloji Bölümü`nü bitirdi. Resmi bir kurumda çalışırken çeşitli baskı ve yıldırılar karşısında görevini bırakmak zorunda kaldı. 1967`de İsveç`e gitti. Wennergrens Center (1968-71)`de İsveç dili ve Yazını öğrenimi yaptı. Bir süre çevirmen olarak çalıştı (1972-77). 1978-90`da Stockholm Üniversitesi`nde Öğretim Görevlisi, Lektor i turkologi ve Araştırıcı olarak çalıştı. 1990`da emekliye ayrıldı. Çeşitli gazete ve dergilerde şiir, çeviri, inceleme-araştırma, eleştiri, deneme ve düşünbilimsel yazılarını yayımladı. Yapıtlarının sayısı 100`e yaklaşır. Yasak Tümceler romanında "dine hakaret" gerekçesiyle "mahkûm" oldu. Dinlerin Kökeni ve İslam`da Reform yapıtına soruşturma, Gece de Güneş Doğan romanıyla Papirüs dergisinde çıkan bir yazısı da özdeş suçlamayla yargılığa verildi. Abdullah Rıza Ergüven, 16 Ağustos 2001’de yaşamını yitirdi.

    Tanrılar Neyi Yarattı adlı yapıtıyla Abdullah Rıza Ergüven; olayların, olguların, dinsel saplantıların derinliğine inerek; yanlış algılamalara neden olan durumları belirlemekle kalmıyor; birçoklarına giz görünen ve tarihin en büyük aldatmaca, kandırmaca oyunlarını bütün çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Abdullah Rıza Ergüven, birçok yapıtında olduğu gibi, bu yapıtıyla da son üç dört bin yıldan beri insanlığı sürüleştiren köksüz boş inançların içyüzünü, yalın, belgesel, özlü bir anlatımla okuyucularına sunuyor.

    Neyin ne olduğunu bilmek isteyen insana özgü aydınlanmak! Bundan böyle ikide bir usa takılan birçok soruya ışık tutacağına inandığımız Tanrılar Neyi Yarattı’yı severek okuyacağınıza inanıyoruz.

  • 2. Hamur

Tanrılar Neyi Yarattı? Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.