58,00 TL
53,36 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
4,64 TL
Spor Hukuku Hakkında Bilgiler
Türü: Ders Hukuku Kitapları
Sayfa Sayısı: 634
ISBN: 9786051462639
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2013
satis-icon
Satış Rakamları 4 adet satılmıştır.
Recep Gülşen
Recep Gülşen
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Spor Hukuku Kısa Özet

    Spor hukuku, günümüzde gelişmekte olan bir hukuk dalıdır. Gerek spor genel müdürlüğü, spor kulüpleri, sporcular, federasyonlar, spor dernekleri ve vakıfları, hakemler, seyirciler ve teknik direktör ve antrenör gibi spor süjelerinin birbirleriyle ilişkilerinden kaynaklanan çeşitli sorunların yaşanması gerekse sporda düzen ve güvenliğin sağlanması açısından sporda güvenliğin ve disiplinin sağlanması açsısından hukuksal düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bütün bu sorunları çözümlemeye yönelik olarak ülkemizde özel bir spor kanunu bulunmamaktadır.

    Bu nedenle, hukuk düzeninde yer alan çeşitli hukuk dallarındaki düzenlemeler çerçevesinde spora ilişkin sorunlar çözülmektedir. Bu bağlamda spor hukukunun özerkliği konusu bir yana bırakılacak olursa; spor anayasa hukuku, spor ceza hukuku, spor idare hukuku, spor milletlerarası hukuku, spor medeni hukuku, spor ticaret hukuku, spor iş hukuku, spor tıp hukuku, spor sorumluluk hukuku ve spor federasyon hukuku gibi ayrımlar yapılmaktadır.

    Ancak bir bütün olarak spor hukukunun ele alındığı bu çalışmada, sporun çeşitli hukuk dallarıyla ilişkilerine ana hatlarıyla değinilmekte ise de, daha çok, spor süjeleri, spor güvenliği, spor disiplini, spor suçları ve sporda doping konularına ağırlık verilmiştir. Bununla birlikte, bir ceza hukukçusu olarak sporun ceza hukuku açısından değerlendirilmesine özel bir önem verdiğimiz için, beş bölüme ayrılan bu çalışmada üçüncü bölümde sporcuların, organizatörlerin ve hakemlerin, spor faaliyetleri nedeniyle meydana gelen yaralanma ve ölümler açısından ceza hukuku sorumluluğu; dördüncü bölümde spor suçları ve beşinci bölümde ise kısmen ceza hukuku açısından doping konuları incelenmiştir.

    Konu Başlıkları

    Spor Kavramı, Tarihsel Gelişimi, Boyutları, Süjeleri Ve Hukuk İle İlişkisi
    Spor Güvenliği ve Disiplini
    Sporcuların, Organizatörlerin, Antrenörlerin ve Hakemlerin, Spor Faaliyetleri Dolayısıyla Meydana Gelen Ölüm ve Yaralanmalar Açısından Cezai Sorumluluğu
    Spor Faaliyetleri Dolayısıyla İşlenen Suçlar
    Spor Hukuku Açısından Doping

  • 1. Hamur

Spor Hukuku Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.