Sosyolojinin Ana Başlıkları

Doğu Kitabevi

Baykan Sezer

175,00 TL
124,25 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
50,75 TL
Sosyolojinin Ana Başlıkları Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Sosyoloji Kitapları
Sayfa Sayısı: 215
ISBN: 9786059093255
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
satis-icon
Satış Rakamları 230 adet satılmıştır.
Baykan Sezer
Baykan Sezer
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Sosyolojinin Ana Başlıkları Kısa Özet

    Sosyoloji kendisine konu aldığı toplumlar gibi tarih içinde oluşmuş bir bilgi sistemidir. Kendi doğuş ve gelişme koşullarından yakından etkilenmiştir. Böylece sosyolojinin ele alınması kendi gelişmesi, ,içinde yeniden değerlendirilmesi zorunluluğu bulunmaktadır.

    Sosyoloji bilgileri ancak kendi tarihleri ile olan ilişkileri içinde bir anlam kazanabilmektedir. Bu açıdan bizim konumuzu ele alış biçimimiz, konu üzerinde yapılmış alışılagelen çalışmalardan biraz farklı olacak sanıyoruz. Biz yanlızca sosyoloji ile ilgili belli başlı bilgileri aktarmakla, yetinmeyecek bu bilgilerin hangi deneylerin hangi düzeydeki ürünleri olduklarını birlikte araşrımağa çalışacağız.

    Bu bir bakıma sosyoloji ile bir hesaplaşma olacaktır. Elbet bütün sosyologların sosyoloji ile bir hesaplaşma çabaları bulunmaktadır. Bu çabayı yalnızca kendi tekelimizde görmüyoruz. Sosyoloji sürekli yenilemek zorunda olan bir bilimdir. Daha sorunların yenilenmesiyle bile karşılıkların da geçerliliklerini yitirdikleri açıktır. En azından bu açıdan sosyoloji bilgilerini kullanırken mutlaka yeniden bir değerlendirmeden geçirmemiz gerekmektedir.

    Sosyoloji bilgileri sürekli yenilendiği gibi biz de sosyoloji bilgilerine yönelik eleştiri ve değerlendirmelerimizi sürekli yenilemek zorundayız.

     

  • 2. Hamur

Sosyolojinin Ana Başlıkları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.