120,00 TL
87,60 TL
%27 indirim
Kazancınız
:
32,40 TL
Sosyalizm Hakkında Bilgiler
Türü: Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 174
ISBN: 9786256982321
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Peter Lamb
Peter Lamb
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Sosyalizm Kısa Özet

    Sosyalizmin 21. yüzyılda çarpıcı bir geri dönüş yaptığı aşikâr. Mali krize, eşitsizlikte ve toplumsal çürümede görülen artışa bakıldığında ise her zamankinden daha ayakları yere basan bir ideoloji gibi görünmekte. Çağdaş siyasete dair anlayışını geliştirmek isteyen hiç kimse tarafından görmezden gelinemez bir noktada.

    Akademisyen Peter Lamb, bu çalışmasında sosyalizmin temel fikir ve ilkelerini tanımlıyor ve 19. yüzyılın başlarından günümüze kadar sosyalizme ilişkin Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika`da ortaya çıkan farklı (ve genellikle birbiriyle çelişen) yaklaşımları inceliyor. Sosyalist düşünürlerin toplum, eşitlik ve özgürlük terimlerini kavramsallaştırma biçimlerini ele alıyor ve sosyalistlerin, kendi sosyalist gelenekleri uyarınca bu kavramsallaştırmalardan türeyen fikirleri hangi ortak ya da farklı yollarla ne şekilde birleştirdiklerini gösteriyor. Lamb, bu fikirlerin yakın zamanda yeniden ortaya çıkış biçimlerinin izini sürüyor ve sosyalizm açısından yaygın, güçlü ve sürekli manada bir canlanmanın gerçekleşebilmesi adına nelerin gerekli olduğunu açıklıyor.

    Bu kitabın siyaset teorisi, sosyalizm, komünizm ya da siyasi ideolojilerle ilgilenen her öğrenci ya da akademisyen için olduğu kadar, dünya çapında çağdaş siyaseti anlamayı hedefleyen genel okuyucu kitlesi için de büyük katkısı olacağına şüphe yoktur.

  • 2. Hamur

Sosyalizm Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.