205,00 TL
157,85 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
47,15 TL
Siyasal İletişim Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Politika Siyaset Bilim ve Siyaset Tarihi Kit
Sayfa Sayısı: 446
ISBN: 9789755338057
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 23 adet satılmıştır.
Erol Çankaya
Erol Çankaya
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Siyasal İletişim Kısa Özet

    *Siyasal tarih için önemli bir çalışma, hele siyasetçiler için okunması şart bir kitap.*

    - Doğan Hızlan

    Siyasal iletişim, insanlık tarihi boyunca iktidar savaşlarının sürdüğü her yerde bu mücadelenin önemli bir ideolojik silahı olmuş, kitleleri etkilemek, iktidara gelmek, iktidar konumunu sürdürmek, toplumları güdülemek amacıyla kullanılmıştır.

    Antik Yunan’dan *propaganda* teriminin ortaya çıktığı 17. yüzyıla, Fransız Devrimi’nden Sovyet Devrimi’ne, İkinci Dünya Savaşı’ndaki propaganda tekniklerinden *Soğuk Savaş* dönemine tarihin her döneminde kullanılan siyasal iletişim, günümüzde yepyeni boyutlar kazanmıştır. Medya çağında, ABD’den Avrupa’nın pek çok ülkesine seçim savaşlarının önemli bir aracı olmuş, 1950’lerden günümüze, Türkiye’deki seçim kampanyalarında da önemli bir yer tutmuştur. Hiç şüphesiz siyasal iletişim strateji ve teknikleri, seçim kampanyalarında kullanıldığı kadar modern medya toplumunda yaşanan ideolojik mücadelede de önemli yer tutmaktadır.

    Siyasal iletişim olgusunu anlamak için yetkin bir çalışma, temel bir başvuru kaynağı olan bu kitap, 21. yüzyılda da çok kapsayıcı boyutlar kazanmış olan siyasal iletişim olgusunu tarihi süreç içinde ele alıyor. Kitapta özellikle ABD, Avrupa ve Türkiye’deki seçim kampanyaları, modern toplumda kitle manipülasyonu, kamuoyu araştırmacılığı, basın, radyo ve televizyon gibi iletişim araçları ve internet devrimiyle başlamış olan yeni medyanın etkileri de tartışılıyor.

  • 2. Hamur

Siyasal İletişim Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.